Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Να μην συναναστρέφεστε με αιρετικούς!

Να το ξέρετε, να το θυμάστε και να μην συναναστρέφεστε με τους αιρετικούς. 

Να μην απομακρύνεστε από την Εκκλησία, μη σχίζετε το χιτώνα του Χριστού.
Να θυμάστε ότι ο Χριστός στην αρχιερατική του προσευχή παρακαλούσε τον Πατέρα Του, λέγοντας: «ίνα πάντες έν ώσι, καθώς συ, πάτερ, εν εμοί καγώ εν σοι, ίνα και αυτοί εν ημίν έν ώσιν, ίνα ο κόσμος πιστεύσει ότι συ με απέστειλας» (Ιω. 17, 21). Ο Κύριος θέλει ενότητα της Εκκλησίας. 
Οι σχισματικοί, οι οποίοι βρίσκουν σφάλματα στη διδασκαλία της Εκκλησίας, απομακρύνονται απ' αυτήν και πιστεύουν ότι θα βρούν τη σωτηρία στις αιρετικές τους οργανώσεις.
Ξέρετε όμως τι έλεγαν οι μεγάλοι άγιοι για τους ανθρώπους που σχίζουν το χίτώνα του Χριστού; 

Ο Άγιος Κυπριανός, επίσκοπος Καρθαγένης, είπε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι απομακρύνονται από την Εκκλησία και δεν έχουν κοινωνία μαζί της και μάρτυρες να είναι, ακόμα και με το αίμα τους, δεν καθαρίζουν την αμαρτία τους διότι η βαριά αυτή αμαρτία της διαίρεσης της Εκκλησίας δεν καθαρίζεται ούτε με το αίμα. Και ο άγιος ιερομάρτυρας Ιγνάτιος ο Θεοφόρος είπε ότι αυτός που προκαλεί σχίσμα στην Εκκλησία δε θα κληρονομήσει την βασιλεία του Θεού.
Όλοι οι αιρετικοί, όμως, είναι κήρυκες του σχίσματος. 
Ενώ ο απόστολος λέει:«Παρακαλώ δε υμάς, αδελφοί, σκοπείν τους τας διχοστασίας και τα σκάνδαλα παρά την διδαχήν ήν υμείς εμάθετε ποιούντας, και εκκλίνατε απ' αυτών» (Ρωμ. 16, 17). Και στην άλλη επιστολή του λέει το εξής: «εί τις υμάς ευαγγελίζεται παρ' ό παρελάβετε, ανάθεμα έστω» (Γαλ. 1, 9). Και όλοι οι αιρετικοί ευαγγελίζουν όχι αυτό που ευαγγελίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία μας γέννησε πνευματικά.
Θυμηθείτε και τον λόγο του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο Οποίος είπε στους αποστόλους και μέσω αυτών σε μας τους διαδόχους τους: «Ο ακούων υμών εμού ακούει, και ο αθετών υμάς εμέ αθετεί· ο δε εμέ αθετών αθετεί τον αποστείλαντά με» (Λκ. 10, 16).Τρομερά είναι αυτά τα λόγια του Κυρίου. Να τα θυμάστε πάντοτε. Να μην ξεχνάτε και αυτήν την ημέρα, την ημέρα του θριάμβου της ορθοδόξου πίστεως. Η πίστη αυτή διατυπώθηκε οριστικά στην Ζ' Οικουμενική Σύνοδο η οποία στερέωσε την Ορθοδοξία και καταπάτησε όλες τις αιρέσεις και τα σχίσματα.
Πάνω από χίλια χρόνια πέρασαν από τότε που έγινε η Ζ' Οικουμενική Σύνοδος και δεν έχουν ξαναγίνει Οικουμενικές Σύνοδοι.* Γιατί; 

Οι λόγοι είναι πολιτικοί. 
Δεν υπήρχε δυνατότητα να συγκληθούν. Αλλά να μην λυπόμαστε που δεν έγιναν άλλες και δεν γίνονται σήμερα οι Οικουμενικές Σύνοδοι. Αυτές οι επτά που έχουμε, τακτοποίησαν όλα τα ζητήματα και έλυσαν όλα τα προβλήματα που είχε η Εκκλησία με τις αιρέσεις και στερέωσαν την ορθόδοξη πίστη.
Θα πείτε πως σήμερα έχουμε πολλές καινούριες αιρέσεις και σχίσματα. Ναι, έχετε δίκαιο. 
Αλλά πρέπει να ξέρουμε πως οι καινούριες αυτές αιρέσεις δεν λένε τίποτε καινούριο αλλά επαναλαμβάνουν αυτά που ήδη έχουν πει οι παλαιοί αιρετικοί. Και όλες αυτές οι αιρέσεις αναθεματίστηκαν από την Ζ' Οικουμενική Σύνοδο. Γι' αυτό μας αρκούν οι αποφάσεις των επτά Οικουμενικών Συνόδων και ιδιαίτερα της Εβδόμης.

3 σχόλια:

 1. NAI???? TORA TI KANOUME??? PIGENOUME SE AYTOUS POU ANIKOUN STO KOLIMPARI??? MOUNKA POLLOI LIGOI MILANE!!! TI KANOUME??? NA MPENOUME KAI NA AKOUME POS MNIMONEYOUN ERETIKOUS???? TI NA KANOUME TELIKA ADELFIA??? EGO EIMAI GERMANIA KAI EXO PELAGOSI PIA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδελφέ καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου και τη να δίκαιο το έχεις αλλά να ξέρεις πως η ορθοδοξία που γνώριζες και γνωρίζεις είναι ο μόνος αληθινός δρόμος!!!
   Απόδειξη ότι συνεχίζει και βγάζει αγίους..... αν δεν "πατούσαμε καλά " δεν θα είχαμε τόσους " φωτισμένους " ανθρώπους γύρω μας. Δόξα τω θεώ!!!
   Και φυσικά να θυμίσω πως το κάθε κατσικάκι από το δικό τοτ ποδαράκι θα κρεμαστεί!!
   Ο διάβολος βάζει την ουρά του παντού, φτάνει να μας ταράξει και να σπείρει την αμφιβολία, να κλονίσει την πίστη μας.!
   Αυτός τη δουλειά του... κι εμείς την δικιά μας, που έλεγε και ο άγιος Παΐσιος!

   Διαγραφή
  2. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ,ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ (ἡ Μία Ἁγία Καθολικὴ καὶ Ἀποστολικὴ)
   ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΛΑ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ (ἐκτὸς Κολυμπαρίου
   ποὺ εἶναι ληστρικὴ ὅπως καὶ ἄλλες στὸ παρελθὸν καὶ ὑπὸ κατάργησιν)
   ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ.ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
   ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝΕ ΤΑ ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ.
   Καλλιόπη

   Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...