Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ρωσία: Και όμως έχει βγει κερδισμένη από τις κυρώσεις των Δυτικών

Σε πρόσφατη δημοσίευσή της στο National interest η Ακαδημαϊκός Judy Twigg είχε εξηγήσει πως η Ρωσία έχει βγει τελικά κερδισμένη από το κύμα των αυστηρών κυρώσεων που της έχουν επιβάλει οι Δυτικοί θεσμοί λόγω της επέμβασής της στην Ουκρανία.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι συνεχείς οικονομικές κυρώσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ ανάγκασαν τη Ρωσία να επανέλθει στην εθνική της παραγωγή και να τη στηρίξει ακόμη περισσότερο. Μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης, σε πολλές περιπτώσεις, η εθνική παραγωγή και η κρατική μέριμνα θεωρούνταν ταμπού από τους Ρώσους λόγω των σοσιαλιστικών αναμνήσεων που τους στοίχιωναν.

Με τον "μπαμπούλα" των κυρώσεων όμως οι Ρώσοι επέστρεψαν στην εκμετάλλευση των δικών τους πόρων , ενώ παράλληλα οι κυρώσεις είχαν ως αποτέλεσμα την έξαρση του πατριωτισμού και της αποστροφής προς τη Δύση.

Ένα ακόμα βασικό στοιχείο που παρουσιάζεται τώρα είναι ότι και η προσέγγιση με την Κίνα, η οποία επιταχύνθηκε μετά τις κυρώσεις, έχει φέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για τη ρωσική οικονομία και μάλιστα φέτος για πρώτη φορά το ισοζύγιο είναι υπέρ της Μόσχας. Τη στιγμή μάλιστα που η Γερμανία φαίνεται να περνά σε ύφεση.

http://http://www.onalert.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...