Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Η νέα ισραηλινή κυβέρνηση θα αρχίσει να κατασκευάζει το τρίτο ναό μετά τις εκλογές;


Δεν θέλω να οικοδομήσω ένα (τρίτο) Ναό σε ένα ή δύο χρόνια, θέλω να το οικοδομήσω τώρα
 
Ο Μοσχε Φέιγκλιν, επικεφαλής του κόμματος Ζεχούτ, ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες σε μια συνδιάσκεψη για την Μααρίβ / Ιερουσαλήμ στο Τελ Αβίβ την Τετάρτη το βράδυ.
"Δεν θέλω να οικοδομήσω ένα (τρίτο) Ναό σε ένα ή δύο χρόνια, θέλω να το οικοδομήσω τώρα", δήλωσε ο Feiglin στο πλήθος. "Για να χτίσω το Ναό, χρειάζομαι υποστήριξη, δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου", δήλωσε στην ομιλία του.
Το κόμμα Zehut κερδίζει σταθερά την πρόσφυση στις δημοσκοπήσεις. 
Μια ατζέντα του Ντόπιου του Ναού είναι ενσωματωμένη στην πλατφόρμα του κόμματός του, η οποία καλεί να μετακινήσει τις κυβερνητικές εγκαταστάσεις στο Όρος του Ναού και να δώσει στον αρχιραββίνο την εξουσία πάνω στον τόπο. 
Πολλοί έχουν πει ότι πρόκειται για εξτρεμιστική θέση που θα οδηγήσει σε πόλεμο.
"Η οικοδόμηση του 3ου και τελικού ναού στην Ιερουσαλήμ υπήρξε το όνειρο των Εβραίων για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Ο στόχος του κράτους του Ισραήλ είναι να επιφέρει την εκπλήρωση του εβραϊκού ονείρου και όχι την καταστροφή αυτού », δήλωσε ο Sackett στο News Breaking Israel. 

Ο Sackett είπε ότι το όνομα του κόμματός του, που σημαίνει «ταυτότητα», είχε ιδιαίτερη σημασία στην ισραηλινή πολιτική. Αναφέρθηκε στον τίτλο του βιβλίου του Μπενιαμίν Nετανιάχου, Μια ανθεκτική ειρήνη: Μια θέση ανάμεσα στα έθνη.

"Το Ισραήλ δεν είναι όπως κάθε έθνος", υπογράμμισε ο Sackett αναφέροντας την Έξοδο.

Αλλά θα είσαι για μένα μια βασιλεία ιερέων και ένα άγιο έθνος. Έξοδος 19: 6 

"Στην εβραϊκή γλώσσα, το קדוש (ιερό) στην πραγματικότητα σημαίνει« ξεχωριστό », εξήγησε ο Sackett. "Το Ισραήλ διαδραματίζει ειδικό ρόλο και όταν το κάνουμε, θα υπάρξει ειρήνη για όλους".
Ο Rabbi Chaim Amsalem, ο δεύτερος στον κατάλογο Zehut , απάντησε απλώς σε αυτές τις ανησυχίες.
"Ποιος δεν θέλει τον Moshiach (Mεσσία); δήλωσε αγοώντας όμως ότι οι πρόγονοί του Τον σταύρωσαν 2000 χρόνια πριν. Σημείωσε ότι η ίδια ανησυχία εκφράστηκε όταν ο Πρόεδρος Tραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ καταπατόντας κάθε έννοια δικαίου. 

«Δεν θέλουμε πόλεμο», εξήγησε ο ραβίνος Αμπαλέμ ξεχνώντας ότι η χώρα του είναι πιο στρατικοποιημένη και από την Βόρεια Κορέα. 
"Ο χρόνος για να χτιστεί ο ναός (του ψευτομεσία τους) είναι όταν το θέλει ολόκληρος ο κόσμος και ο χρόνος είναι πολύ κοντά." δήλωσε, αφήνοντας απορρίες ποιος είναι αυτός ο κόσμος που θέλει το χτίσιμο του ανιερού αυτού ναού...
Το όραμα της ενότητας του Amsalem βασίζεται στην προσωπική του εμπειρία. Είναι πρώην μέλος της Κνεσέτ για τον Σάσ, ένα εβραϊκό κόμμα  που αντλεί από όλες τις πτυχές της ισραηλινής κοινωνίας με κοινό θέμα το εβραϊκό κράτος.

Το κόμμα Zehut αποτελείται από βετεράνους πολιτικούς εικονοκλάστες. Ο ιδρυτής του Moshe Feiglin ίδρυσε το κίνημα Manhigut Yehudit ( εβραϊκή ηγεσία ) στο κόμμα Likud το 1995. Στις εκλογές ο ηγέτης του Likud το 2012, η ​​μοίρα του κέρδισε το 23% των ψήφων. Στις εκλογές του 2013, ο Feiglin εξελέγη στην Κνεσέτ και υπηρέτησε ως αναπληρωτής ομιλητής του.
Το 2015, ο Nετανιάχου εμπόδισε την αυξανόμενη δημοτικότητα του Feiglin μεταξύ των εκλογέων, τοποθετώντας τον 36ο στον κατάλογο των κομμάτων, θέση που καθιστούσε εξαιρετικά απίθανο να καθίσει στην Kνεσέτ, ακόμη και αν το κόμμα ήταν επιτυχές στις εκλογές. Ο Φέιγκλιν επέλεξε να μην ασκήσει έφεση για τη μετακίνηση και να αποχωρήσει από το κόμμα Ζεχούτ.

Ο Feiglin είναι ισχυρός υποστηρικτής για την αύξηση της διαθεσιμότητας της ιατρικής κάνναβης και την έγκριση της εξαγωγής της . Το κόμμα έχει αναφερθεί στον Τύπο για την πλατφόρμα του, για την ιατρική μαριχουάνα, μια θέση που συνήθως προωθούν τα αριστερά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Το μανιφέστο του κόμματος περιλαμβάνει την ακύρωση συμφωνιών με τους Παλαιστινίους, οι οποίες καθιστούν τους αραβοϊσραηλινούς πολίτες να περάσουν μια δοκιμασία αφοσίωσης και να τους παρέχουν οικονομικά κίνητρα για να μεταναστεύσουν αλλού εάν αρνούνται να δεχθούν την εβραϊκή κυριαρχία στη γη. Ζήτησε επίσης από το Ισραήλ να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη ως λύση στη σύγκρουση.
Ο Φέιγκλιν δήλωσε ότι δεν έχει προτίμηση μεταξύ του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του βασικού εκλογικού αντιπάλου του, Μπένυ Γκάντς. Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός είναι ο υποψήφιος που μπορεί να εδραιώσει έναν συνασπισμό της πλειοψηφίας, η ρευστότητα αυτή δίνει στο κόμμα Ζεχούτ ισχυρή επιρροή και το Feiglin έχει ονομαστεί "kingmaker" από πολιτικούς ειδικούς.

Ο Feiglin δήλωσε ότι δεν θα ενταχθεί σε κυβέρνηση που είναι πρόθυμη να πουλήσει το ομόσπονδο κράτος του Ισραήλ. Δυστυχώς, με την τρέχουσα ατμόσφαιρα της ισραηλινής πολιτικής, αυτό περιορίζει τις επιλογές του για πολιτικούς εταίρους. 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...