Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Σφοδροί βομβαρδισμοί στα νότια της επαρχίας Ιντλίμπ - Επίκειται επιχείρηση ανακατάληψης

Κατά τα φαινόμενα, οι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί της ρωσικής και της συριακής πολεμικής αεροπορίας, που εντάθηκαν σήμερα εναντίον στόχων στις νότιες περιοχές της επαρχίας Ιντλίμπ, βορείως της Χάμα, και τα πυρά πυροβολικού του στρατού της Συρίας, αποτελούν προκαταρκτικές ενέργειες της κύριας επιχείρησης, που αναμένεται να αρχίσει σε λίγες μέρες ή και ώρες, όπως είχαμε προαναγγείλει στο άρθρο μας με τίτλο "Τελειώνει η κλεψύδρα στη Συρία – Κίνδυνος γενικής ανάφλεξης στην περιοχή μας".
Μάλιστα, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ορισμένα χωριά τα έχουν ήδη εγκαταλείψει οι τρομοκράτες τζιχαντιστές και τα έχει καταλάβει ο συριακός στρατός.
Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν διαφώνησε ανοικτά με την διεξαγωγή της επιχείρησης στην τριμερή της Τεχεράνης και δήλωσε χθες στην Τουρκία ότι δεν θα μείνει με στραυρωμένα τα χέρια, ενώ ο Τσαβούσογλου σήμερα δήλωσε ότι η Τουρκία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να σταματήσει την επιχείρηση.
Πάντως, να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει συσσωρεύσει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με το Ιντλίμπ, δείχνοντας φανερά ότι προετοιμάζεται ή απειλεί με εισβολή στη Συρία, για κατάληψη της επαρχίας Ιντλίμπ.
Τέλος, υπάρχουν φωνές στην Τουρκία και όχι μόνο που την καλούν να επανεξετάσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και την επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...