Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Σκωτία: Mάχη ψήφο με ψήφο δίνουν το «ναι» και το «όχι» στην ανεξαρτησία.

Αδύνατη φαίνεται να είναι... η οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Σκωτία, καθώς οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι οι οπαδοί του «ναι» και του «όχι» κυριολεκτικά δίνουν μάχη ψήφο με ψήφο.

Στην τελευταία πάντως έρευνα της Yougov για τους Κυριακάτικους Times, το «ναι» στην ανεξαρτησία κινείται στο 51%, έναντι 49% για το «όχι».

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Σεπτεμβρίου οι πολίτες της Σκωτίας θα προσέλθουν στις κάλπες προκειμένου να απαντήσουν σε ένα σαφές ερώτημα: «Πρέπει η Σκωτία να είναι ανεξάρτητη χώρα;»

Αίσθηση προκαλεί το άρθρο του τέως πρωθυπουργού της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, για το ζήτημα της Σκωτίας.

Ο τελευταίος πρωθυπουργός των Εργατικών κατηγορεί την κυβέρνηση Κάμερον ότι με τις πολιτικές που εφαρμόζει στην οικονομία ουσιαστικά ρίχνει νερό στον μύλο των οπαδών της απόσχισης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμα και ο επικεφαλής της εκστρατείας του «όχι» (Better Together) Αλιστερ Ντάρλινγκ χαρακτήρισε ανησυχητικά τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, δεδομένου ότι όλο το προηγούμενο διάστημα το «όχι» διατηρούσε σαφέστατο προβάδισμα.

Στο στρατόπεδο των οπαδών της ανεξαρτησίας, οι αρμόδιοι κρατούν χαμηλούς τόνους, όπως επισημαίνει το BBC.

Από την πρωθυπουργική κατοικία, το σχόλιο ήταν ένα και μάλλον αναμενόμενο: «η μόνη δημοσκόπηση που έχει σημασία είναι αυτή που γίνεται την ημέρα των εκλογών».

http://www.geopolitics.com.gr/2014/09/m.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...