Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Τρομάζει η αγάπη του Κυρίου μας τους δαίμονες. Τους τρομάζει ο Σταυρός.


Γιώργος Θαλάσσης

Για εμάς τους Χριστιανούς το σύμβολο της αγάπης δεν είναι οι καρδιές, οι Βαλεντίνοι και όλα τα φραγκογλυκανάλατα της Δύσης. Για εμάς το απόλυτο σύμβολο της Αγάπης είναι ο Σταυρός ο Πανάγιος. Η αγάπη έως θανάτου. Η αγάπη έως Σταυρού. Η θυσία είναι η Αγάπη.

Στην φετινή ανάβαση στον Άθωνα Ορθόδοξα αδέρφια από όλες τις χώρες της Αγίας Ορθόδοξης Πίστης μας ανεβήκαμε το μονοπάτι απ' την Αγία Άννα για να φτάσουμε και πανηγυρίσουμε στην Αγιασμένη Κορφή του Άθωνα το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης.
Για 6 1/2 ώρες περίπου Ρώσοι, Σέρβοι, Ρουμάνοι και Έλληνες συμπορευόμασταν στο δύσκολο ανηφορικό μονοπάτι με τον ιδρώτα να στάζει ποτάμι, τον ήλιο να μας ψήνει, και το παγωμένο αεράκι όσο ανεβαίναμε ψηλότερα να μας παγώνει τον ιδρώτα και να μας ταξιδεύει σε μέρες χειμωνικές.
Αδέρφια με Βυζαντινούς, με Σερβικούς, με Ρωσικούς Δικέφαλους Αετούς στις μπλούζες, στα καπέλα μα πιο πολύ στις καρδιές ανεβαίναμε και συγκλίναμε στο ίδιο σημείο, στον Σταυρό τον Πανάγιο. Στην Αγιασμένη Κορφή του Άθωνα με τον μεγάλο επιβλητικό Σταυρό. Σαν Γολγοθάς έμοιαζε η πορεία μας που καταλήγει σε Σταυρό. Σαν πορεία κόπου και υπερπροσπάθειας που καταλήγει στην ανείπωτη θέα και ευλογία του να στέκεσαι εκεί που η Υπεραγία Θεοτόκος έχει βρεθεί και εμφανιστεί σε ευλογημένες ψυχές αλλά και οι Αόρατοι Ασκητές του Άθωνα.

Στις μέρες της αντίχριστης ηγεμονίας και τυραννίας που βιώνει η ανθρωπότητα ο Σταυρός αφαιρείται και τρομάζει τους απανταχού αντίχριστους. Τρομάζει η αγάπη του Κυρίου μας τους δαίμονες και αυτό ακριβώς θα είναι η κόλασή τους. Τους τρομάζει ο Σταυρός.
Να μην φοβάστε να σηκώσετε το Σταυρό σας. Ψηλά τα λάβαρα. Ψηλά οι Σταυροί.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...