Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ρωσική προειδοποίηση στην Δύση για την Μέση Ανατολή.

Συνεχίζονται οι δικαιώσεις των εκτιμήσεων μας ότι το ΝΑΤΟ σκέφτεται να επέμβει με αφορμή τους ισλαμιστές στην Μέση Ανατολή, προκειμένου να την θέσει υπό έλεγχο αλλά και να αναγκάσει την Ρωσία να στρέψει την προσοχή μακριά από τα σύνορά της.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τις δηλώσεις υψηλά ιστάμενων των Η.Π.Α. σε σχέση με την επιβολή της τάξης στην Μέση Ανατολή (θυμηθείτε εδώ, εδώ κι εδώ), προκάλεσε την επίσημη αντίδραση της Ρωσίας, η οποία, να θυμίσουμε, διατηρεί στην Συρία την μοναδική της βάση στην Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε την ανησυχία του πως «με πρόσχημα τους βομβαρδισμούς για την αντιμετώπιση της οργάνωσης ISIS, οι ΗΠΑ μπορεί να πλήξουν και στόχους της επίσημης κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ στην Συρία». Παράλληλα προειδοποίησε πως σε περίπτωση επέμβασης υπάρχει περίπτωση «να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», προτείνοντας στις χώρες της Δύσης να μην δράσουν μόνες τους, αλλά να συνεργαστούν με τις χώρες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή.
Οι ισλαμιστές υποστηρίζονταν από τις Η.Π.Α. κατά του Άσαντ και τώρα παρουσιάζονται ως αφορμή επέμβασης, προκειμένου ο έλεγχος της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να τεθεί κάτω από τον έλεγχο των «ειρηνευτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ».
Οι παγκοσμιοποιητές της Δύσης δείχνουν να προκαλούν την Ρωσία σε ένα ακόμα μέτωπο πέραν της Ουκρανίας, με σκοπό να παρασύρουν την «Αρκούδα» προς τα κάτω, μακριά από τις πηγές ανεφοδιασμού της. Ο Πούτιν ενδεχόμενα θα ήθελε να αποφύγει τον πόλεμο μακριά από την ρωσική επικράτεια, αλλά στο τέλος μάλλον θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί στον ρου των γεγονότων.

ΠΥΓΜΗ.gr
http://www.freepen.gr/2014/09/blog-post_973.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...