Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΕΣ ΣΕΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ


ο θεραπευτής ………
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Από τα χρόνια της δεκαετίας του 90 παρατηρείται στην Ουκρανία μια αύξηση στον αριθμό των διαφόρων θρησκευτικών οργανώσεων.
Εκμεταλλευόμενες το θρησκευτικό συναίσθημα και την δυσειδαιμονία κάποιων οι επικεφαλείς αυτών των σεκτών προσφέρουν αφειδώς στους ουκρανούς την  “σωτηρία της ψυχής ” αλλά και την  “απαλλαγή από ακάθαρτα πνεύματα », «την εύρεση της αληθινής χαράς » κ.α συναφή.Και βέβαια με το αζημείωτο αντί αμοιβής.Μια τέτοια θρησκευτικού-παραθρησκευτικού τύπου οργάνωση-σέκτα κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι μόνο είναι και αυτή της προτεσταντικής «Αναγέννησης» που ο “γκουρού” της καλύπτεται πίσω από το ψευδώνυμο Vladimir Munteanu.”Владимир Мунтян провел служение исцеления и освобождения в Киеве
Ο Vladimir Munteanu γίνεται ο ιδρυτής και πρώτος πάστορας του Πνευματικού Κέντρου  “Αναγέννηση” στο  Dnepropetrovsk το 2002. Είναι ο συντάκτης πολυάριθμων κηρυγμάτων,συγγραφέας αντίστοιχων βιβλίων,και παραγωγός προυσιαστής τηλεκήρυκας τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο αποκαλούμενος «πάστορας  Vladimir” ασκεί το “λειτούργημα ” απαλλαγής από πάσης φύσεως κατάρα όπως και αυτό της θεραπείας σε πόλεις της Ουκρανίας. Τέτοιες τελετές και “χαρισματικές θεραπείες” επιτελούνται κάθε Σάββατο στο Κιέβο και το Dnepropetrovsk στο ναό του Αγίου Πνεύματος.Χιλιάδες οπαδοί του συμμετέχουν κάθε Κυριακή στη τηλελατρεία που μεταδίδεται τηλεοπτικά.Σε μηνιαία βάση πραγματοποιεί 200 τηλεοπτικές εκπομπές που αποτελούν την πνευματική τροφή αλλά και την απάντηση στις αναζητήσεις χιλιάδων ανθρώπων από όλα τα μέρη της γης. Τον Δεκέμβριο του 2012 ο Vladimir και η σύζυγός του  Victoria εόρτασαν τα 23χρονα του γάμου τους.΄Εχουν και 3 παιδιά : Daniel, Arina και Violetta.Владимир Мунтян провел служение исцеления и освобождения в Киеве Το προηγούμενο έτος ο Vladimir Munteanu σε μια τελετή του στο Dnepropetrovsk αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική ανάπτυξης των εγχώριων γκρουπ και ανακοίνωσε την έναρξη ενός τριμηνιαίου κύκλου “Από την κατάρα στην ευλογία ” που προσβλέπει στην πνευματική εξέλιξη κάθε ατόμου σε διαδοχικά στάδια εντός των γκρουπ,κύκλων σε σπίτια.  Το Palais des sports οργάνωσε μια μαζική λατρευτική τελετή που περισσότερο έμοιαζε με μια συλλογική ύπνωση.Σημειωτέον ότι τέτοιου είδους τεχνικές ύπνωσης και μάλιστα δημόσιες απαγορεύονται δια νόμου που ψηφίστηκε το 2007 από την από την   Verkhovna Rada το 2007.Η ιατρική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αφού μετά από τέτοιες μαζικές δράσεις αυτού του τύπου πολλά άτομα αναπτύσουν μια ανησυχητική συμπτωματολογία.Σε αρχική φάση αισθάνονται ανεξήγητη ευφορία που στη  συνέχεια μεταλλάσεται σε παρατεταμένη αυπνία,πονοκεφάλους και ανεξήγητο άγχος και καταφεύγουν στους γιατρούς.
Πολλοί χιλιάδες πάστορες εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραβρεθούν. Η είσοδος ήταν ελεύθερη.Ενώ η αίθουσα ήταν χωρητικότητας 10.000 ατόμων συγκεντρώθηκε σχεδόν ο διπλάσιος κόσμος:ηλικιωμένοι,νέοι,παιδιά,μητέρες με νεογέννητα στην αγκαλιά.Τα  άτομα ύψωναν αυτοσχέδιες αφίσες με  το όνομά τους  και την ασθένειά τους  “διαβήτης,λευχαιμία,γλαύκωμα.σχιζοφρένεια “.
Ο Vladimir Munteanu υποσχέθηκε στο κοινό ότι θα γίνουν θαύματα :
-Ο Χριστός είναι μαζί μας σήμερα !
Ο πάστορας υψώνει τη φωνή,περνάει στον ψίθυρο,φυσάει στο μικρόφωνο,κάτι σαν σφύριγμα. Αυτό που συμβαίνει τότε στην αίθουσα δύσκολα μπορεί να το περιγράψει κανείς : τα άτομα κραυγάζουν και πέφτουν στο έδαφος , κάποιος τρέχει σαν τρελός .Από την σκηνή υπόσχονται ότι θα απαλλαγεί ο κόσμος από την αρχέγονη κατάρα τον καρκίνο.



Ο Muntean ζήτησε από κάποιον να ανεβεί στην σκηνή :
- Μέσα στην αίθουσα υπάρχει κάποιος άνδρας που είχε πρόβλημα με την όρασή του και θεραπεύθηκε.Και υπήρχαν και άτομα που είχαν πρόβλημα στη μέση τους.Ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν ήταν μια κόρη με μπαστούνι και τώρα θεραπεύθηκε ζητωκραυγάζει ο πάστορας.
Οι αντιδράσεις των ατόμων ποικίλουν κατά τη συγκέντρωση:κάποιοι εκστατικά κραυγάζουν “ευχαριστώ πάστορα .” Αλλοι θυμωμένοι δηλώνουν : Πολλοί ήρθαν από άλλες πόλεις και κατά κυριολεξία δεν ένιωσαν τίποτα.
Μια γυναίκα διηγείται τα εξής μετά από μια από αυτές τις συναθροίσεις στο πνευματικό Κέντρο “Rebirth” του Κιέβου:

από το πνευματικό κέντρο της αναγέννησης
οι οπαδοι
-Κατά τη διάρκεια της προσευχής ο πάστορας   Vladimir δέχθηκε μια αποκάλυψη και δήλωσε : «Στην αίθουσα παρευρίσκεται μια γυναίκα που πρόσφατα την εγκατέλειψε ο άνδρα της  και διαφαίνεται το τέλος του γάμου τους.Αλλά Ο Θεός ανατρέπει την απόφαση και εκβάλει τον δαίμονα που εισήχθηκε από την κατάρα που προήλθε από αυτήν την κατάσταση. “Τότε εγώ έκλαιγα παρά την θέλησή μου. Έπεσα στο πάτωμα με λυγμούς και δάκρυα και οι επειτετραμένοι για την τάξη προσέτρεξαν και με σήκωσαν.Με μετέφεραν στην σκηνή της προσευχής.Ενώ ήμουν εκεί αισθάνθηκα ανεξήγητα πράγματα.Μετά την προσευχή του πάστορα ένιωσα την ελευθερία.Από την στιγμή που έφυγε ο άνδρας μου βρέθηκα με 2 παιδιά. Από την αρχή τα πεθερικά μου προσπάθησαν να αποτρέψουν το γάμο μας.Αλλα μετά την σημερινή δράση πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα και η οικογένειά μου θα ανανεωθεί.Σήμερα είμαι ευτυχισμένη.Ο Θεός με άγγιξε μέσα σ΄αυτόν τον ναό του. Ο Θεός καταστρέφει την κατάρα στη ζωή μου.Αν και μέχρι εκείνη την στιγμή τίποτα δεν είχε αλλάξει στη ζωή αυτού του ατόμου η γυναίκα είναι μέσα σε πελάγη ευφορίας ! Σύμφωνα με ουκρανούς που δραστηριοποιούνται σε οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα τέτοιες δράσεις έχουν ως αποτέλεσμα την χειραγώγηση του ανθρώπινου πνεύματος.  Οι ψυχολόγοι που αναλύουν την δραστηριότητα της σέκτας θεωρούν ότι τα άτομα προσέρχονται σε αυτές τις δράσεις γιατί δεν νιώθουν ευτυχισμένα,ασφαλή και υγειή. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ιδιότυπης συνεδρίας είναι άλλοτε θετικό κι άλλοτε αρνητικό.  Υπάρχει η περίπτωση αυτού που καλείται placebo (ψευδοφάρμακο) που λειτουργεί όταν το άτομο είναι πεπεισμένο   100% ότι θα βοηθηθεί . Αλλά από την άλλη η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ιδιαίτερα όταν επιχειρείται η διαχείρηση της χωρίς την κλασική ιατρική φροντίδα. Секты на Украине закономерно поднимают голову (видео) | Русская весна
Ο μόνος παναταχού παρών που βρίσκεται ανάμεσα τους είναι ο κάδος για τις χρηματικές προσφορές.Το κέντρο “Revival”: λειτουργεί με τακτικές marketing:λίστες με φίλους και συναδέλφους. Πελατειακά δίκτυα.Σε παίρνουν κυριολεκτικά από το χέρι.Εξορμήσεις σε σπίτια.Xρησιμοποιούν μεθόδους για να επιδράσουν στον ψυχισμό.Δυνατή ρυθμική μουσική ,με επαναπαναλαμβανόμενες λέξεις  χαρακτήρα mantra με ιερό περιεχόμενο  στις συναθροίσεις τους.Η σέκτα ερμηνεύει τη Βίβλο με τον δικό της τρόπο γιατί αυτός την ευνοεί και καλλιεργεί τον φανατισμό.Στο άμεσο μέλλον η σέκτα προσανατολίζεται να δημιουργήσει ανάλογα πνευματικά κέντρα σε Alchevsk, Krasnodon Severodonetsk και Lugansk.(apologet.in)
Το Πνευματικό ΚέντροRevival” του Vladimir Munteanu που εδρεύει στο .Dnipropetrovsk τυπικά είχε θεωρηθεί αίρεση   και επί  Γιανουκόβιτς είχε υποβληθεί σε δικαστικές και διοικητικές διώξεις για να περιοριστεί η  καταστροφική του επίδραση στην οικογενειακή ζωή και την ψυχική υγεία  των οπαδών του αλλά και για την προστασία των πολιτών από την κερδοσκοπία της απάτης .Στην νέα εποχή της Ουκρανίας απολαμβάνει ασυλίας αφού συνδέεται στενά με το νέο καθεστώς σε ιδεολογικό και όχι μόνο επίπεδο.Απόδειξη είναι η πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση της οργάνωσης στο  Palais des sports στο Κιέβο.(rusvesna 15.09.14)
ΒΙΝΤΕΟ Владимир Мунтян провел служение исцеления и освобождения в Киеве | АРХИВ ТВ.
dimpenews.com
http://dimpenews.com/2014/09/17

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...