Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Δολοφονία Γιάννου Κρανιδιώτη και Γιώργος Παπανδρέου. Στις πόσες συμπτώσεις καίγεσαι;

 
Σαν σήμερα, 15 χρόνια πριν, δολοφονήθηκε ο ευπατρίδης Γιάννος Κρανιδιώτης, μαζί με το παιδί του, Νίκο (φωτό). Το “δολοφονήθηκε”, δεν το λέμε εμείς. Το είχε ομολογήσει εν βρασμώ ο ελεεινός τότε αρμόδιος υπουργός, Μαντέλης. Μετά βεβαίως, το ξέχασε, παρότι ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος της έρευνας...


Σήμερα θα αναφερθούμε σε τρεις απίστευτες “συμπτώσεις”, που συνδέουν τον Γιώργο Παπανδρέου με την δολοφονία του Γιάννου Κρανιδιώτη. Μήπως και κάποιος φιλοτιμηθεί να ξανανοίξει τον φάκελο του “ατυχήματος”, καθότι ο αρμόδιος υπουργός απεδείχθη διεφθαρμένος έως το κόκκαλο.


Σύμπτωση πρώτη: Χάκερς σπάνε την απόρρητη αλληλογραφία της οικογένειας Παπανδρέου. Τα τερατώδη ευρήματα φτάνουν… στα χέρια της Λιάνας Κανέλλη, η οποία τα δημοσιεύει στο περιοδικό Νέμεσις, κάνοντας ίσως την μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία της μεταπολίτευσης.
Σε ένα γράμμα με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου, στοχοποιεί τον Γιάννο Κρανιδιώτη ως τροχοπέδη για την “προώθηση” του αδελφού του, παρότι και οι δυο ήταν τότε στο ΥΠΕΞ. Υπηρετώντας την πατρίδα. Ποια πατρίδα ο καθένας, είναι το ερώτημα.
Το εν λόγω γράμμα λοιπόν, δεν το στέλνει ο κύριος Νίκος Παπανδρέου σε κάποιον φίλο ή ξάδελφο. Το στέλνει στον Στάνλεϊ Σαϊνεμπάουμ. Ένα γεράκι του βαθέως κράτους των ΗΠΑ. Τον άνθρωπο που έφερε την συμμορία Κλίντον στην εξουσία, συμμορία που τόσο πίστα υπηρέτησε και υπηρετεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Ένας άνθρωπος, που κάλλιστα θα μπορούσε να παρεξηγήσει το “αγνό ενδιαφερον” του Νίκου για τον αδελφό του και να κάνει καμμιά “κουταμαρα”. Εάν λοιπόν δεχθούμε την θεωρία συνωμοσίας για το “ατύχημα”, μόνο μια “υπερδύναμη” θα μπορούσε να το προκαλέσει.

Σύμπτωση δεύτερη και τραγικότερη: Στην μοιραία πτήση, θα επέβαινε και ο Γιώργος Παπανδρέου! Όπως είχε ανακοινωθεί σε όλα τα δελτία τύπου: Μισή ώρα όμως πριν την απογείωση, χωρίς καμμιά πειστική εξήγηση, ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ! Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τον προστάτεψε ο Θεός, ανάλογα τι εννοεί “Θεό” ο καθένας. Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως, ως ορθολογιστής, δείχνει να έχει τυφλή πίστη στην Κλίντον. Ναι λοιπόν, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ζωντανός για μισή ώρα.

Σύμπτωση τρίτη: Ο Γιώργος Παπανδρέου, ως έδειξε η ιστορία σε αντίθεση με το Φάλκον, "απογειώθηκε" μετά τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη. Σε δυσθεώρητα ύψη. Ώστε να φτάσει να “περιποιηθεί” ως πρωθυπουργός Ελλάδα και Κύπρο καταστρέφοντάς τες. Σε αντίθεση με τον Γιάννο Κρανιδιώτη, που ήταν η γραμμή ανάσχεσης στην δολοφονική πολιτική Σημίτη–Παπανδρέου.

Ο κύριος Μαντέλης δεν θεώρησε πρέπον να ρωτήσει τον Γιώργο “ποιος θεός τον βοήθησε” και την γλίτωσε. Κανείς δεν τον ρώτησε. Άλλη μια σύμπτωση να έχεις τον Λαδωμένο Μαντέλη πολιτικό προϊστάμενο μιας τέτοιας τραγωδίας.

Αιώνια σας η μνήμη, Γιάννο και Νικόλα. Τουλάχιστον η ταπεινότητά μας δεν σας ξέχασε…
Αφιερωμένο το ποίημα του πατέρα σου…

Γεμάτοι Ελλάδα οι αιώνες πίσω μας.
Γιομάτα αγάπη τα έτη μέσα μας.
Γιομάτοι μόχτο οι μήνες γύρω μας.
Οι μέρες μας ευτυχισμένες μες στα σπίτια μας.
Ευτυχισμένοι οι άνθρωποι τριγύρω μας.

Ύστερα ήρθανε οι βάρβαροι.
Ήρθαν μ’ αστροπελέκια και καμμένο σίδερο
και σκόρπισαν παντού τον πόνο και το θάνατο.

Όμως στα κάστρα, στα οδοφράγματα,
στέκουν ασάλευτοι, βγαλμένοι από τα σπλάχνα της,
οι νέοι Διγενήδες κι οι Αντρόνικοι.
Στέκουν όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος,
στέκουν και μάχονται γι’ αυτή τη γη που τους ανάστησε,
στέκουν και πέφτουνε ορθοί στον τόπο που τους γέννησε.

Κρατάνε ακόμη, όσοι μείνανε,
το χώμα στη σπασμένην απαλάμη τους,
το χώμα τ’ ακριβό που τους ανάστησε.

Οι μέρες τρέχουνε, οι αιώνες φεύγουνε.
Όμως το χώμα μένει πάντα αθάνατο,
και μια καινούργια φύτρα αρχίζει μέσα του.
Μια φύτρα, που βαθιές οι ρίζες της
θ’ αντέξουν την αντάρα και τη θύελλα,
ώσπου, μ’ ένα καράβι, θα’ ρθει κάποτε
ο νέος Θησέας να πνίξει το Μινώταυρο.

http://olympia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...