Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Επιτέλους, αυτός είναι ο πραγματικός αριθμός των Ελλήνων ψηφοφόρων. Γιατί μας τον κρύβουν;

 
Όποιες εικασίες και υποθέσεις και να κάνει κάποιος για τον πραγματικό αριθμό των Ελλήνων ψηφοφόρων (εκλογικό σώμα), δεν μπορεί να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, γιατί δεν έχει χειροπιαστά στοιχεία. Η κάθε κυβέρνηση μάς λέει συνεχώς ότι δεν έχει γίνει εκκαθάριση στους εκλογικούς καταλόγους. Όμως τώρα έχουμε χειροπιαστά στοιχεία από την ίδια την ΕΛΣΤΑΤ...

Πατήστε τον σύνδεσμο της ΕΛΣΤΑΤ και θα δείτε ότι ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας, δηλαδή εκείνοι που έχουν ελληνική υπηκοότητα, είναι 9.904.286. Αν από αυτούς αφαιρέσετε (με μια μικρή αναγωγή) τους ανήλικους κάτω των 18 ετών, οι οποίοι ανέρχονται σε 2.015.274 άτομα, τότε οι ζώντες ενήλικοι Έλληνες υπήκοοι πολίτες (που έχουν δικαίωμα ψήφου) ανέρχονται σε 7.889.012. Αυτοί λοιπόν είναι οι πραγματικοί ζώντες Έλληνες ψηφοφόροι.

Αν τώρα ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, θα δείτε ότι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους στις τελευταίες ευρωεκλογές είναι 9.907.876, πράγμα προφανώς ψευδές. Μάλιστα οι ψηφοφόροι εμφανίζονται (κατά τι) πιο πολλοί από όλους τους Έλληνες υπηκόους (ενήλικους και ανήλικους) μαζί.

Επίσης το Υπουργείο εσωτερικών, με βάση τους ψηφοφόρους «φαντάσματα», μας είπε ότι η συμμετοχή των εκλογέων, στις μεν βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 ήταν 62,49%, στις δε τελευταίες ευρωεκλογές 59,97%. Όμως αν κάνετε τις πράξεις, με τον πραγματικό αριθμό των ψηφοφόρων, θα διαπιστώσετε εμβρόντητοι ότι η συμμετοχή, στις βουλευτικές εκλογές Ιουνίου 2012 ήταν 78,80%, στις δε τελευταίες ευρωεκλογές ήταν 75,32%. Εδώ προφανώς δεν υπολογίζονται οι Έλληνες μετανάστες, οι οποίοι είναι μεν γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και περιέχονται στους πιο πάνω 7.889.012 εκλογείς, όμως δεν ήταν στην Ελλάδα να ψηφίσουν. Διαφορετικά η συμμετοχή θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, προφανώς πολύ πάνω από 80%.

Τι μας λένε τα πιο πάνω νούμερα; Μας λένε ότι οι Έλληνες πολίτες παρουσιάζουν την μεγαλύτερη συμμετοχή στο κόσμο στις εκλογικές αναμετρήσεις. Μας λένε ότι οι Έλληνες είναι ο πιο πολιτικοποιημένος λαός της γης. Κι όμως, το πολιτικό σύστημα δεν παρουσιάζει την πραγματική κατάσταση, αλλά εξαπατά τους Έλληνες, προσπαθώντας να τους πείσει ότι υπάρχει αδιαφορία για τα πολιτικά δρώμενα και αποχή από τις εκλογές.

Γιατί το κάνει αυτό το πολιτικό σύστημα και γιατί δεν μιλάει κανένα κόμμα; Δεν μπορεί άραγε να εκκαθαρίσει τους εκλογικούς καταλόγους στην εποχή της ψηφιοποίησης των πάντων; Αυτό μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί, όταν έχει εντάξει στο taxis και την τελευταία γριούλα στο τελευταίο χωριό. Όταν έχει εντάξει στον ΕΝΦΙΑ μέχρι και την πιο μικρή στάνη στα κατσάβραχα.

Η λογική λοιπόν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πολιτικό σύστημα θέλει να κοιμίζει το λαό, πείθοντάς τον ότι πρέπει να μείνει μακριά από τα πολιτικά πράγματα, γι’ αυτό και προπαγανδίζει συνεχώς ότι αυξάνεται η αδιαφορία και η αποχή του κόσμου από τη συμμετοχή στην πολιτική.

Για σκεφτείτε το καλά. Είμαστε ο πιο πολιτικοποιημένος λαός του κόσμου και δεν το ξέρουμε, ούτε το δείχνουμε στους ξένους. Έχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη γη και όμως εμείς οι πολίτες δεν έχουμε καταλάβει τη δύναμή μας. Για πόσο καιρό ακόμα θα μας αποκοιμίζουν και θα μας κρατούν αδρανείς;


hassapis-peter.blogspot.gr
http://proslalia.blogspot.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...