Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλλία: Έως το Νοέμβριο «παγώνει» η παράδοση πολεμικού πλοίου στη Ρωσία.

σχόλιο Γ.Θ : Αυτά παθαίνεις, άμα συνεργάζεσαι με την Δύση...



Έως το Νοέμβριο αναστέλει την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου πλοίου Mistral στη Ρωσία η Γαλλία λαμβάνοντας υπόψη «την πίεση της διεθνούς κοινότητας» εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε γαλλική διπλωματική πηγή.

«Η απόφαση ελήφθη στην αρχή της εβδομάδας. Το συμβόλαιο ανεστάλη έως τον Νοέμβριο. Τότε θα δούμε αν υπάρχουν οικονομικές συνέπειες» διευκρίνισε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή ενδέχεται να κοστίσει στο Παρίσι «ένα δισεκατομμύριο ευρώ».
Πάντως ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ διαβεβαίωσε ότι η απόφαση αυτή του Παρισιού δεν αποτελεί «τραγωδία» για τη Μόσχα.
«Η άρνηση του συμβολαίου δεν θα είναι τραγωδία για εμάς σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά μας σχέδια», είπε ο Μπορίσοφ, «παρόλο που είναι προφανώς δυσάρεστο και προκαλεί κάποιες εντάσεις στις σχέσεις μας με τους γάλλους εταίρους μας».
Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον χαιρέτισε σήμερα «τη συνετή απόφαση» της Γαλλίας.
Σε ένα σύντομο μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι ανέφερε: «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια συνετή απόφαση».
Νωρίτερα η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην προγραμματισμένη παράδοση του πρώτου από τα δύο ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral στη Ρωσία, επικαλούμενη τις πρόσφατες ρωσικές ενέργειες στην ανατολική Ουκρανία.
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρά την προοπτική της εκεχειρίας, που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί και τεθεί σε ισχύ, δεν συντρέχουν οι όροι βάσει των οποίων η Γαλλία θα μπορούσε να επιτρέψει την παράδοση του πρώτου ελικοπτεροφόρου πλοίου», επισήμανε η ανακοίνωση.
«Οι πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία είναι αντίθετες στις θεμέλια της ασφάλειας της Ευρώπης», πρόσθεσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...