Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη ο κοντομηνάς, ο αγαπημένος επιχειρηματίας των Σκοπιανών.

σχόλιο Γ.Θ : Όταν μέσα από το βοθροκάναλό του έριχνε τόνους λάσπης στην μονή Βατοπαιδίου και κατασυκοφαντούσε τον πατέρα Εφραίμ, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και ότι αυτό που προκάλεσε στον Γέροντα, την φυλάκιση, θα ερχόταν η ώρα που θα την λουζόταν ο ίδιος.
Από τους Πνευματικούς Νόμους δεν θα γλυτώσει κανείς.
Στο επίκεντρο εκτενών αναφορών του Τύπου των Σκοπίων, βρίσκεται η σύλληψη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά στην Ελλάδα, για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δίνοντας έμφαση στην επιχειρηματική δραστηριότητα του στην ΠΓΔΜ .

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αφιερώνουν μεγάλο χώρο στη σύλληψη του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ελλάδα, διότι αυτός είναι από τους γνωστότερους ξένους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην ΠΓΔΜ και, σύμφωνα με τις ισχυρισμούς των τοπικών μέσων ενημέρωσης έχει ισχυρές διασυνδέσεις με όλες τις κυβερνήσεις της ΠΓΔΜ, τα τελευταία 15 χρόνια.

«Συνελήφθη στην Ελλάδα ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο αγαπημένος επιχειρηματίας όλων των κυβερνήσεων της "Μακεδονίας"», σχολιάζουν περιπαιχτικά.

Σύμφωνα με τις αναφορές του Τύπου των Σκοπίων, ο κ.Κοντομηνάς, μέσω της της εταιρείας «DC Prime Properties» στην ΠΓΔΜ, η οποία είναι θυγατρική της ελληνικής DEMCO, αγόρασε τον Απρίλιο του 2011, μεγάλο οικόπεδο «φιλέτο» επί της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων.

Η εταιρία του κ.Κοντομηνά ήταν η μοναδική που συμμετείχε στον διαγωνισμό, οι όροι του οποίου προβλέπουν εξαγορά 500 ακόμη τετραγωνικών μέτρων, που ανήκουν σε ιδιώτες. Βάσει του διατάξεων του διαγωνισμού, ο κ. Κοντομηνάς στο οικόπεδο που αγόρασε, πρέπει να κατασκευάσει δύο κτίρια, ένα πολυτελές ξενοδοχείο και ένα κτίριο, τμήμα το οποίο θα δωρίσει στο Δήμο των Σκοπίων, ώστε να μεταφερθούν σε αυτό ορισμένες από τις υπηρεσίες του.

Ωστόσο, τρία σχεδόν χρόνια μετά από την εξαγορά του οικοπέδου αυτού στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, οι εργασίες για την κατασκευή των δύο κτιρίων, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Αντιδράσεις προκαλούνται από το γεγονός ότι μέχρι το 1925, στο συγκεκριμένο χώρο βρισκόταν το τζαμί Μπουρμαλί, το οποίο γκρεμίστηκε και στη θέση του κατασκευάστηκε το 1929 η Λέσχη Αξιωματικών, επί σερβικής κυριαρχίας. Η Λέσχη των Αξιωματικών γκρεμίστηκε το 1964, επειδή υπέστη σημαντικές ζημιές, από τον καταστροφικό σεισμό στα Σκόπια, το 1963. Η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα αντιδρά, επειδή θεωρεί «ιερή γη» το συγκεκριμένο σημείο της κεντρικής πλατείας των Σκοπίων, όπου βρισκόταν μέχρι το 1925 το τζαμί Μπουρμαλί. Μάλιστα, έχει αποστείλει σχετική επιστολή προς τις ελληνικές Αρχές, καθώς και προς την κυβέρνηση της Τουρκίας, ζητώντας βοήθεια ώστε να μην επιτραπεί η κατασκευή κτιρίου στο «ιερό σημείο» όπου βρισκόταν το τζαμί Μπουρμαλί.

Υπόθεση χρηματισμού πολιτικών της ΠΓΔΜ

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ακόμη ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ανάμειξη του Έλληνα επιχειρηματία στη φερόμενη υπόθεση χρηματισμού πολιτικών της ΠΓΔΜ, από τον οργανισμό τηλεπικοινωνιών της χώρας «Makedonski Telekom», την περίοδο 2005-2006, όπου στην κυβέρνηση της χώρας βρισκόταν η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση και το αλβανικό κόμμα DUI, με πρωθυπουργό τον Βλάντο Μπούτσκοφσκι.

Η «Makedonski Telekom» ήταν κρατική εταιρία της ΠΓΔΜ και το 1999 εξαγοράστηκε από την «Magyar Telekom», συμφερόντων της «Deutsche Telekom». Ο κ. Κοντομηνάς κατείχε μέχρι το 2004, το 7% των μετοχών του οργανισμού τηλεπικοινωνιών της ΠΓΔΜ, το οποίο πούλησε τότε στην «Magyar Telekom». Το παράρτημα της Διεθνούς Διαφάνειας, στην ΠΓΔΜ, έχει αναφέρει ότι ο εσωτερικός έλεγχος της «Magyar Telekom», καθώς και η έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι στην υπόθεση χρηματισμού πολιτικών της ΠΓΔΜ την περίοδο 2005-2006 εμπλέκονται ο τότε διευθύνων σύμβουλος Elek Straub και ο Έλληνας επιχειρηματίας, Δημήτρης Κοντομηνάς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, η «Magyar Telekom» δωροδόκησε την περίοδο 2005-2006 υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της ΠΓΔΜ, με αντάλλαγμα να καθυστερήσει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ την απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών στη χώρα. Η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει και πριν μερικά χρόνια τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, ενώ, πέρυσι, ανακινήθηκε με αφορμή τη δικαστική διερεύνησή της στις ΗΠΑ, όπου η «Deutsche Telekom» καταδικάστηκε εντέλει σε πρόστιμο για δωροδοκία πολιτικών. Η επικεφαλής του παραρτήματος της Διεθνούς Διαφάνειας στην ΠΓΔΜ, Σλάτζανα Τάσεβα, έχει καταγγείλει ότι ο κ. Κοντομηνάς φέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας «Chaptex Holdings Limited», με έδρα τη Λευκωσία, μέσω των οποίας εικάζεται ότι γινόταν ο χρηματισμός πολιτικών της ΠΓΔΜ, ώστε η «Makedonski Telekom» να διατηρήσει το μονοπώλιο στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της ΠΓΔΜ.

http://www.efsyn.gr/?p=165215

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...