Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τατουάζ θα ενημερώνει τους άλλους μέσω κλήσεων για το αν είσαι άρρωστος!

σχόλιο Γ.Θ :  Προσοχή στα πάσης φύσεως χαράγματα... Δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποια μορφή οι υπηρέτες του εξαπωδίτη θα μας το πλασάρουν...
 
Μια εκπληκτική καινοτομία φαίνεται πως ετοιμάζουν επιστήμονες των ΗΠΑ. Ένα νέο υπερσύγχρονο τατουάζ, ραμμένο επάνω στο δέρμα από μετάξι και χρυσό, μπορεί να εντοπίζει τις αρρώστιες στον οργανισμό σου και να να ενημερώνει τους άλλους μέσω τηλεφωνικών κλήσεων για το αν είσαι άρρωστος!Το πρωτοποριακό αυτό τατουάζ διαθέτει ενσωματομένη κεραία η οποία μπορεί ασύρματα να ενημερώσει κοντινούς υπολογιστές για την ασθένειά σου και να σε βοηθήσει να λάβεις άμεσα βοήθεια. Η εφεύρεση ανήκει στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πρίνστον, Μάικλ ΜακΆλπιν, ο οποίος πρόσφατα έλαβε επιχορήγηση από το πανεπιστήμιό του για να κάνει τα τατουάζ με κεραίες πραγματικότητα.

Ο ίδιος δηλώνει πως η ιδέα του ήρθε όταν διάβαζε για μια γυναίκα που ξαφνικά έπαθε κρίση άσθματος σε ένα σούπερμαρκετ. Όπως λέει: «Δεν μπορούσε να αναπνεύσει κανονικά έτσι ώστε να μπορέσει να πει στους συνανθρώπους της τι πρόβλημα είχε, όμως είχε ένα τατουάζ στο χέρι της που έγραφε “άσθμα”. Σκέφτηκα, αντί να έχει ένα κανονικό τατουάζ, γιατί να μην έχει ένα ηλεκτρονικό που να μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς την ασθένειά της;».

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής ΜακΆλπιν πρωτοπορεί. Μόλις πέρυσι, εκείνος και η ερευνητική του ομάδα ανακάλυψαν ένα τεστ με το οποίο μπορούσαν να αντιληφθούν την ασθένεια ενός ανθρώπου από την αναπνοή του.

Τοποθετώντας ένα μικροσκοπικό μόριο άνθρακα, ονόματι γραφίνη, στο δόντι του ασθενούς, οι ερευνητές κατόρθωσαν να εντοπίζουν τις μολύνσεις και να τις αντιμετωπίζουν έγκαιρα.
Από Νεκτάριος Νικολακάκης

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...