Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Πέντε ρωσικές στρατιωτικές εξελίξεις που τρομάζουν την εγκληματική οργάνωση ΝΑΤΟ

Τα υπερ- όπλα των Ρώσων που ανησυχούν την εγκληματική οργάνωση ΝΑΤΟ
Η Ρωσία ηγείται πέντε στρατιωτικών εξελίξεων που τρομάζουν το ΝΑΤΟ. Αυτό αναφέρει η βρετανική έκδοση του Metro.

Οι δοκιμές του ισχυρότερου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στον κόσμο RS-28 "Sarmat" στη Ρωσία διεξήχθησαν στις 20 Απριλίου, οι οποίες τράβηξαν την προσοχή όλου του κόσμου, γράφουν οι συγγραφείς. Αυτό το όπλο είναι ικανό να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και να καλύψει περισσότερα από 17 χιλιάδες χιλιόμετρα με ταχύτητα που υπερβαίνει τον αριθμό Mach κατά περισσότερες από 20 φορές.

«Για σύγκριση, η ταχύτητα του ήχου είναι ένα Mach και η Ουάσιγκτον, DC είναι 4 μίλια μακριά. από τη Μόσχα. Αυτό σηματοδοτεί έναν σημαντικό εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας και η Δύση παρακολουθεί στενά αυτήν την εξέλιξη.
Όπως θυμούνται οι συγγραφείς, το 2018, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια δήλωση ότι η Ρωσία αναπτύσσει μια σειρά προηγμένων όπλων που δεν είχαν ανάλογα στον κόσμο. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος αναφέρθηκε τόσο στους πυραύλους όσο και στα υποβρύχια drones.

Είναι δύσκολο να διαχωριστεί το γεγονός από τις εικασίες για τα όπλα που ανέπτυξε η Ρωσία από τότε, αλλά ορισμένες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει. Εκτός από το Sarmat, είναι γνωστές πέντε ακόμη τρομακτικές εξελίξεις που εφαρμόζει η Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρει η δημοσίευση.

Μία από αυτές τις εξελίξεις ήταν το προηγμένο πυραυλικό σύστημα Vanguard με υπερηχητική κατευθυνόμενη κεφαλή. Οι πύραυλοί του πετούν σε χαμηλά υψόμετρα για να αποφύγουν την άμυνα του εχθρού, ενώ φτάνουν σε εντυπωσιακές ταχύτητες έως και 27 Mach.

«Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το Vanguard ένα από τα ταχύτερα όπλα που αναπτύχθηκαν ποτέ. Τα συγκροτήματα βρίσκονται ήδη σε μάχιμη υπηρεσία», τονίζει το άρθρο.

Στη συνέχεια στη λίστα με τα ανίκητα Ρωσικά όπλα, οι αναλυτές συμπεριέλαβαν την πυρηνική τορπίλη Ποσειδώνα. Η Δύση έμαθε για την ανάπτυξή του το 2015 και ονόμασε την τορπίλη νέο τύπο οπλικού συστήματος που μπορεί να φέρει πυρηνικά φορτία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ποσειδώνας είναι ικανός να βουτήξει σε βάθος χιλιομέτρου και έχει απεριόριστη εμβέλεια, καθώς λειτουργεί με πυρηνικό καύσιμο.

«Σύμφωνα με την αμερικανική ανάλυση, η τορπίλη θα μεταφερθεί σε ένα συμβατικό υποβρύχιο. Πιστεύεται ότι έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί εάν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας, γράφουν οι συγγραφείς. Εκτός από το ότι είναι ικανό να χτυπήσει θαλάσσιους στόχους με συμβατικές κεφαλές, το Poseidon μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσει παράκτιες πόλεις, προκαλώντας ραδιενεργό τσουνάμι όταν πυροδοτηθεί κοντά στην ακτή.



Η Ρωσία αναπτύσσει επίσης έναν πολλά υποσχόμενο πύραυλο κρουζ Burevestnik με πυρηνική γόμωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρητικά, θα μπορούσε να έχει απεριόριστη εμβέλεια πτήσης εάν τροφοδοτείται από πυρηνικό αντιδραστήρα. Οι πύραυλοι κρουζ είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν με ραντάρ, καθώς πετούν σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά ακριβείς.

"Η αμερικανική έκθεση λέει ότι θα είναι ένα "μοναδικό όπλο" εάν ξεπεραστούν οι τεχνικές δυσκολίες, αλλά το Burevestnik φαίνεται να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη", ανέφερε η Metro.

Στη λίστα μπήκε και ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal, ο οποίος μπορεί να φέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές. Η πλατφόρμα μάχης για αυτό το πυρομαχικό είναι το υπερηχητικό μαχητικό-αναχαιτιστή μεγάλης εμβέλειας MiG-31. Σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτός ο πύραυλος είναι μια τροποποιημένη έκδοση του πυραυλικού συστήματος Iskander.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη δοκιμάσει τα τελευταία όπλα σε πραγματικές συνθήκες μάχης: στις 19 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή ουκρανικών στρατιωτικών αποθηκών στην περιοχή Ivano-Frankivsk με πυραύλους Kinzhal.

Την πέμπτη εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στη Δύση, οι αναλυτές ονόμασαν τον αντιπλοϊκό υπερηχητικό πύραυλο κρουζ Zircon. Μπορεί να εκτοξευθεί τόσο από πλοία επιφανείας όσο και από υποβρύχια και η ταχύτητά του είναι εννέα Mach.

«Μετά την εκτόξευση με έναν ενισχυτικό κινητήρα, το Zircon φτάνει σε υψηλές ταχύτητες ρουφώντας τον αέρα γύρω του και πετάει τόσο γρήγορα στην ατμόσφαιρα που ο αέρας μπροστά του μετατρέπεται σε πλάσμα. Αυτό είναι σημαντικό επειδή το πλάσμα απορροφά τα ραδιοκύματα, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τα συστήματα ανίχνευσης να ανιχνεύσουν τα πυρομαχικά », αναφέρει το άρθρο.



Είναι γνωστό ότι αυτός ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει στόχο σε απόσταση έως και χιλίων χιλιομέτρων. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε επίσης ότι οι ειδικοί εργάζονται ήδη για τη δημιουργία μιας επίγειας έκδοσης του Zircon.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...