Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Η Ρωσία "συνιστά" στους κατασκευαστές λιπασμάτων να σταματήσουν όλες τις εξαγωγές

Σήμερα το πρωί απαριθμήσαμε μερικές από τις χώρες που εξαρτώνται επικίνδυνα (και σχεδόν αποκλειστικά) από τη Ρωσία και την Ουκρανία για τις εισαγωγές τους σε σιτάρι, επισημαίνοντας την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Τυνησία και άλλες...

... οι οποίες αντιμετωπίζουν μια επισιτιστική κρίση τύπου "Αραβικής Άνοιξης" (και πιθανή εξέγερση) τις επόμενες εβδομάδες, εάν δεν επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Και δυστυχώς, μπορούμε πλέον να προβλέψουμε με σιγουριά ότι η επερχόμενη επισιτιστική κρίση θα πλήξει κάθε χώρα που χρησιμοποιεί λίπασμα για τρόφιμα - που είναι όλες - διότι πριν από λίγο, το ρωσικό Interfax ανέφερε ότι στο πλαίσιο των αντι-κυρώσεων της Μόσχας, η Ρωσία συνέστησε στους κατασκευαστές λιπασμάτων να σταματήσουν τις εξαγωγές, μια κίνηση που θα στείλει όχι μόνο τις τιμές των λιπασμάτων τροχιακά υψηλότερα, αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και όλες οι τιμές των τροφίμων.

*Η ΡΩΣΊΑ ΣΥΝΙΣΤΆ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΈΣ ΛΙΠΑΣΜΆΤΩΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΈΣ: IFX

*ΤΟ ΡΩΣΙΚΌ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΠΙΚΑΛΕΊΤΑΙ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΉΣ ΣΤΑ ΛΙΠΆΣΜΑΤΑ: IFX

Ακόμα χειρότερα, το φυσικό αέριο απαιτείται στη διαδικασία παραγωγής των περισσότερων προϊόντων αζώτου/λιπασμάτων και έτσι η πρόσφατη άνοδος των ευρωπαϊκών τιμών του NatGas σε επίπεδα ρεκόρ θα επιδεινώσει το κόστος των λιπασμάτων από οποιαδήποτε διακοπή από τη Ρωσία...

Και με τις τιμές του σιταριού να βρίσκονται ήδη σε ιστορικά υψηλά...

... η κόλαση πρόκειται να ξεσπάσει όχι μόνο μεταξύ των παραγωγών τροφίμων, αλλά σύντομα και στο τοπικό σας παντοπωλείο, όταν οι Αμερικανοί καταναλωτές συνειδητοποιήσουν ότι οι τιμές των τροφίμων πρόκειται να διπλασιαστούν, να τριπλασιαστούν και πολλά άλλα.

Tyler Durden

nationandstate.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...