Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Ο Καντίροφ... ευχαρίστησε τον Μπάιντεν! "Θα χρησιμοποιήσω τα όπλα που έστειλες υπέρ της Ρωσίας"

«Σκεφτήκαμε για πολύ καιρό πώς να φτιάξουμε τη διάθεση των μαχητών μας, αλλά δεν περιμέναμε ότι οι Αμερικανοί θα βοηθούσαν σε αυτό»

Ο Ραμζάν Καντίροφ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και είπε ότι θα μπορέσει να τα κατασχέσει και να τα χρησιμοποιήσει για τη Ρωσία.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνει «συστήματα αιχμής» από Αμερικανούς κατασκευαστές όπλων.

Ο Καντίροφ, ο οποίος ηγείται της Τσετσενίας - ενός ημι-αυτόνομου τμήματος της Ρωσίας - αντέδρασε στα νέα του Μπάιντεν στο Telegram αργότερα την Τετάρτη.

Το ονόμασε «Πανέμορφα, χαρούμενα, ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Ουάσιγκτον!» και παραπονέθηκε ότι δεν είχε εντυπωσιαστεί με τον εξοπλισμό που είχε κατασχεθεί από την Ουκρανία μέχρι στιγμής.

«Σκεφτήκαμε για πολύ καιρό πώς να φτιάξουμε τη διάθεση των μαχητών μας, αλλά δεν περιμέναμε ότι οι Αμερικανοί θα βοηθούσαν σε αυτό», είπε.

Είπε ότι «βούλιαξε» όταν διάβαζε για τα όπλα που θα στείλουν οι ΗΠΑ και αναρωτήθηκε «θα είναι πραγματικά όλα δικά μας σύντομα;».

Οι ΗΠΑ είναι μεταξύ πολλών χωρών που στέλνουν όπλα στις ουκρανικές δυνάμεις μετά την εισβολή της Ρωσίας. Άλλα περιλαμβάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη και χώρες της ΕΕ όπως η Σουηδία και η Γερμανία, που ιστορικά περιορίζονταν σε αμυντική ή ανθρωπιστική στρατιωτική βοήθεια.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...