Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Ανοικτή επιστολή στήριξης του Βλάντιμιρ Πούτιν του Ρωσσικού λαού Αλλά και της παγκόσμιας Δημοκρατίας και Ειρήνης

Γιώργος Παύλος
Καθ. Φυσικής και Φιλοσοφίας ΔΠΘ


Σαφώς λυπούμεθα για κάθε ανθρώπινο πλάσμα, Ουκρανό, Ρώσσο, ή όποιας άλλης καταγωγής, Ορθόδοξο, Καθολικό ή όποιου άλλου θρησκεύματος, που αυτό τον καιρό χάνει την ζωή του στην Ουκρανία. Σαφώς επίσης, ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι είμαστε στο πλευρό του Ρωσικού λαού και του Προέδρου Πούτιν, διότι θεωρούμε ότι στην Ουκρανία συμβαίνει μια ιστορική αδικία εναντίον τόσο των Ορθοδόξων Ρώσσων κατοίκων της αλλά και εναντίον της παγκόσμιας Δημοκρατίας και Ειρήνης. Βεβαίως δεν θα συμφωνήσουμε με έναν πυρηνικό πόλεμο μολονότι η Δύση σπρώχνει την Ρωσία στα άκρα της επιβίωσης της ως υπερδύναμης. Αν η Δύση πραγματικά σέβεται την Ειρήνη στον κόσμο Τότε θα ήταν δίκαιο να ενωθεί η Ανατολική Σοβιετική Γερμανία με την Δυτική έτσι ήταν δίκαιο μετά την κατάρρευση του Σοβιετισμού να ενωθεί η Ανατολική Ορθόδοξη και Ρωσσική Ουκρανία με την Ρωσσία. Δυστυχώς η Δύση θέλει πλήρη υποταγή της Ρωσίας όποτε ο Γ´ παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει πραγματικότητα αν η Δύση δεν αφήσει το όραμα της για αποκλειστική και πλήρη κυριαρχία πάνω στον Πλανήτη.

Σαφώς, για τούς λόγους αυτούς, δεν συμφωνούμε ουδόλως με την απόφαση του Έλληνα Πρωθυπουργού να στρέφεται εναντίον των Ρώσσων κατοίκων της Ουκρανίας και εναντίον της Ρωσίας. Γι’ αυτό καταδικάζουμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο και διαφωνούμε ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει σήμερα όπλα και αύριο ενδεχομένως στρατό εναντίον της Ρωσσίας στην Ουκρανία. Σαφώς είμαστε εναντίον κάθε πολέμου και επιθυμούμε την ειρηνική διευθέτηση των διεθνών, ή/και διαφορών όπως και του Ουκρανικού ζητήματος. Όμως σήμερα η Ρωσσία εισβάλλοντας στην Ουκρανία, άλλοτε δική της ιστορική πατρίδα, αφού προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να πείσει την Δύση για ειρηνική λύση του Ουκρανικού θέματος, υπερασπίζεται στην ουσία την παγκόσμια Δημοκρατία και την παγκόσμια Ειρήνη, αν βέβαια δεν εξαναγκαστεί να υπερβεί τα όρια.

Την Ουκρανία, τουλάχιστον το ιστορικά Ορθόδοξο και ρωσσόφωνο μέρος της μέχρι το Κιέβο, την παραχώρησαν κατ ουσίαν στην Δύση και την αυτονόμησαν οι Μπολσεβίκοι κομμουνιστές ξεχρεώνοντας τα χρέη των στην Δύση η οποία τους στήριξε σαφώς ώστε να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία στη Ρωσία, καταργώντας την Δημοκρατία των Λευκορώσων του Κερένσκι. Και γνωρίζουμε όλοι πως η δυτική μη Ρωσόφωνη και μη Ορθόδοξη Ουκρανία, έχοντας συγγένεια με την Γερμανία συμμάχησε με τον Χίτλερ εναντίον της Ρωσίας και υποδέχτηκε τον Ναζιστικό στρατό ως απελευθερωτικό. Άρα το δυτικό μέρος της Ουκρανίας δεν ανήκει επ’ ουδενί στην Ορθόδοξη Ρωσική Ουκρανία που αγωνίστηκε στο πλευρό της Ρωσίας και των Συμμάχων εναντίον του Ναζισμού και του Χίτλερ. Γι’ αυτό σήμερα η Αμερική, και η Δύση εν γένει, διαπράττουν ιστορικό σφάλμα στρεφόμενες εναντίον ενός λαού όπως ο Ρωσικός που πολέμησε τον φασισμό και τον γερμανικό Ναζισμό, και θυσιάστηκε χάριν της δημοκρατίας και της ελευθερίας της Ευρώπης.

Γνωρίζουμε ακόμη, τα βάσανα του Ορθόδοξου ρωσσικού λαού τους τελευταίους δύο αιώνες, αφότου η Δύση προσπαθεί να τον αλώσει, να τον ελέγξει και να τον υποτάξει με κάθε τρόπο. Όπως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τον ελληνικό Ορθόδοξο λαό ήδη από την

Εποχή των Σταυροφοριών αλλά και πιο πρόσφατα, μετά το 1821, όταν, ναι μεν, ελευθερώθηκαν οι Έλληνες από τους Οθωμανούς, αλλά αμέσως υποτάχθηκαν στους Φράγκους. Μάλιστα η Δύση έχει σαφώς σχέδιο άλωσης πέραν της Ορθόδοξης Ανατολής όλων των λαών της γης, Μουσουλμάνων, Ινδών, Κινέζων, Αφρικανών, κλπ, όπως περιγράφει ξεκάθαρα ο Άγγλος ιστορικός Άρνολντ Τοήνμπυ.

Θυμίζουμε τις ιστορικές εκστρατείες της Δύσης προς την Ρωσσία, όπως συνέβει με τον Ναπολέοντα, και αργότερα με τον Χίτλερ, αλλά και λίγο νωρίτερα, όταν δυτικές τράπεζες χρηματοδότησαν τους κομμουνιστές Λένιν, Τρόσκυ και άλλους, για να καταργήσουν την δημοκρατία του Κερένσκι και να εγκαθιδρύσουν τον κομμουνισμό.

Σήμερα αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τα δίκαια των Ορθόδοξων λαών της Ανατολής, Ρώσσων Σλάβων, Ελλήνων Ρωμηών, που όπως και άλλοι λαοί, Άραβες, Μουσουλμάνοι, Ιρανοί, Ιρακινοί, Σύριοι, Λίβυοι, Αφρικανοί, Ινδοί, Κινέζοι, Ιάπωνες, κλπ, είναι στόχος της Δύσης, να τους υποτάξει και να τους ελέγξει μέσω της τεχνολογίας και της οικονομίας. Αυτό το γνώριζε πολύ καλά ο Άγγλος ιστορικός Άρνολντ Τόυνμπη, ο οποίος μιλούσε για «ομόκεντρο» επίθεση της Δύσης προς όλους τους λαούς της Ανατολής αλλά και όλων των ηπείρων της γης.

Έχουμε πλήρη συνείδηση πως αυτή την στιγμή ο Βλάντιμιρ Πούτιν προστατεύει κατά ένα τρόπο την παγκόσμια δημοκρατία από την Νέα Τάξη και την αντιδημοκρατική νεοταξική και νεοναζιστικη Παγκοσμιοποίηση. Ακόμη, έχουμε συνείδηση πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν προστατεύει όλους τους δυτικούς λαούς, όλη την Ευρώπη και την Αμερική, από την υποταγή των στην νεοταξική παγκόσμια δικτατορία που χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ ως την πολιορκητική μηχανή εναντίον της ανθρωπότητας.

Οι ίδιοι άνθρωποι που απέπεμψαν τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, και επέβαλαν την παγκόσμια ιατρική τρομοκρατία και γενοκτονία, επιδιώκουν τώρα να υποτάξουν τον Πούτιν και την Ρωσσία, την μόνη πλέον υπάρχουσα υπερδύναμη για την προστασία της δημοκρατίας και του πολιτισμού πάνω στην γη, ο οποίος πολτοποιείται από τους παγκοσμιοποιητές και τους μετα-ανθρωπιστές. Γνωρίζουμε ότι αν αυτή την στιγμή ηττηθεί η Ρωσσία, θα νικηθεί η ανθρωπότητα και η δημοκρατία και θα επικρατήσει παγκόσμια ο φασισμός και ο νέος μεσαίωνας του Κλάους Σβάαμπ και του δυτικού νεοφεουδαρχισμού. Γι’αυτό όλοι οι λαοί της γης πρέπει να στηρίξουν τον ρωσσικό λαό εναντίον της επιχειρούμενης νεοναζιστικής Νεοταξικής Παγκοσμιοποίησης.

Ακόμη, έχουμε πλήρη συνείδηση της παρούσας ασυνεπούς και επικίνδυνης στάσης του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτικών στην Βουλή των Ελλήνων προς την Δημοκρατία, την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Έλληνες πολιτικοί που στράφηκαν εναντίον του ρωσικού λαού και του προέδρου της Ρωσίας επ’ ουδενί εκφράζουν την ψυχή και την καρδιά των Ελλήνων που νιώθουν βαθειά αλληλεγγύη και αισθάνονται βαθειά αδελφοσύνη με τους Ρώσους αλλά και όλους τους Ορθόδοξους λαούς. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους Έλληνες και όλους τους λαούς της γης να καταδικάσουν την Δυτική εχθρότητα προς τον ρωσικό λαό. Καλούμε όλους τους Έλληνες και όλους τους δημοκρατικούς και ελεύθερους λαούς της γης να καταδικάσουν τον επεκτατισμό του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας και να ζητήσουν από το ΝΑΤΟ τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την δίκαιη προς την Ρωσία και τον ρωσικό λαό διευθέτηση του ουκρανικού ζητήματος. Να αποδοθούν, δηλαδή, στη Ρωσία τα ιστορικά ρωσικά εδάφη της στην Ουκρανία και, κυρίως, να παύσει ο επεκτατισμός του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, προκειμένου να αποφευχθεί ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Ο ελληνικός λαός είναι τα μέγιστα ευγνώμων προς τον ρωσικό, που επί πέντε αιώνες βαριάς δουλείας και απάνθρωπων διωγμών από τον Οθωμανικό ζυγό, στηρίχτηκε πραγματικά και επιβίωσε πολιτιστικά, οικονομικά και εθνικά στην αγκαλιά των Ορθόδοξων Ρώσσων αδελφών μας.

Οι σύγχρονοι Έλληνες πολιτικοί που στρέφονται εναντίον της Ρωσσίας και κορυφαία ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφράζουν καθόλου τον Ελληνικό λαό και το ιστορικό βάθος της Ελλάδας και της παγκόσμιας Δημοκρατίας.

Ευχόμεθα να ειρηνεύσει η Ουκρανία, η Ευρώπη και όλοι οι λαοί της γης. Ευχόμεθα ο Θεός να δυναμώνει και να φωτίζει τον Πρόεδρο Πούτιν και την ρωσική ηγεσία να ολοκληρώσουν την νίκη της δημοκρατίας και να μην κάνουν λάθη που θα αρνητικοποιήσουν τα αισθήματα όλων των ανθρώπων και των λαών που στέκονται στο πλευρό της Ρωσσίας.

Θεωρούμε πως πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η χρήση πυρηνικών όπλων, αλλά και να αποκλειστούν στρατιωτικά οι πόλεις της Ουκρανίας που ελέγχονται από την Δύση και τους Ουκρανούς συνεργάτες της. Η Δύση οφείλει να σεβαστεί τα ιστορικά δίκαια της Ρωσσίας στην Ουκρανία. Όπως η Γερμανία είχε δικαίωμα ενοποίησής της μετά την κατάρρευση του Σοβιετισμού, όμοια και η Ρωσσία δικαιούται της δικής της ενοποίησης με τα ιστορικώς ρωσικά εδάφη της στην Ουκρανία. Όπως δικαιούται να ζητά από το ΝΑΤΟ να σταματήσει να επεκτείνεται ανατολικά και να χαρακτηρίζει την Ρωσσία ως εχθρό της Δύσης και της Αμερικής. Εξάλλου, αν υφίστανται σήμερα οι ΗΠΑ αυτό οφείλεται στην ρωσική στήριξη, επί Αβραάμ Λίνκολν, της αμερικανικής επανάστασης από την Ρωσσία.

Πρέπει με κάθε θυσία να αποφευχθεί η αιματοχυσία αμάχων και κατοίκων των πόλεων της Ουκρανίας. Πρέπει να υπάρξει μόνιμη παρουσία του Ρωσσικού στρατού στην Ουκρανία έως ότου αποκατασταθεί η δημοκρατία και η ελευθερία του ουκρανικού λαού.

Σαφώς το Κίεβο είναι η ιστορική κοιτίδα των Ρώσων. Σαφώς αυτή την στιγμή η Ρωσσία δικαιούται να ελευθερώσει την ιστορική πρωτεύουσά της. Όμως πολύ περισσότερο, η Ρωσία, για όσους κατανοούμε την γεωπολιτική σκηνή και την ιστορία, μέχρι αυτή την στιγμή αγωνίζεται για την παγκόσμια Ειρήνη, την παγκόσμια Δημοκρατία και την παγκόσμια Ελευθερία όλων των λαών της γης. Αρκεί να μην γίνουν στρατηγικά λάθη που θα ακυρώσουν αυτόν τον ιστορικό ρόλο του ρωσικού λαού και της ηγεσίας του.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...