Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

ΕΥΓΕΝΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΓΑΛΑΚΤΙΑΣ

σχόλιο Γ.Θ : Να επιδιώκουμε να συναντήσουμε τους Γεροντάδες και τις Γερόντισσες στον Ουρανό και όχι στην Γη

Εκ των προτέρων ζητούμε συγγνώμη και κατανόηση για το περιεχόμενο του κειμένου που θα δημοσιευθεί. Είμαστε τα τρία πρωτανήψια, οι στενότεροι εξ’ αίματος συγγενείς της Γερόντισσας Γαλακτίας Κανακάκη στην Πόμπια Ηρακλείου.

Θεωρούμε καθήκον μας να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που την περιβάλλει με τόσο σεβασμό και αγάπη. Μας σταματούν άνθρωποι άγνωστοι στο δρόμο και μας διηγούνται θαυμαστά περιστατικά. Ήταν ανέκαθεν η θεία μας το στολίδι της οικογένειάς μας. Ούτε με μικροσκόπιο δεν της εύρισκες κάτι κακό και πονηρό. Ήταν η προσωποποίηση της αγάπης στο Θεό και στον συνάνθρωπο, της σεμνότητας, της αφάνειας, της σιωπής, της θυσίας, της προσφοράς, της υπομονής, της ανεξικακίας. Αυτή δεν ζούσε ποτέ για τον εαυτό της. Ζούσε για τους άλλους. Γι αυτό και η ελεημοσύνη της, αθέατη και μυστική έφθανε μέχρι ακτημοσύνης.
Νήστευσε – τρόπος του λέγειν – όσο όλη η περιοχή, έκλαψε, πόνεσε, προσευχήθηκε όσο μία ολόκληρη επαρχία. Γνωρίζουμε ποια είναι αλλά και το πνευματικό μεγαλείο που τώρα ζούμε, ομολογουμένως μας εκπλήσσει... Η ίδια, όταν με ελάχιστη εγκεφαλική αντίληψη καθηλώθηκε στο κρεβάτι των γηρατειών, ζήτησε να μείνει ανοιχτή η πόρτα γιατί πονεί ο κόσμος και ήθελε να του χαμογελά!
Πέρασαν πολλοί, αρκετοί. Όλοι ωφελήθηκαν με τρόπο θαυμαστό. Κατέγραψαν οι ίδιοι τα περιστατικά αλλά ο π. Αντώνιος λέει ότι πρέπει να μείνουν στην αφάνεια. Αυτά δεν αφορούν μόνο εμάς αλλά κυρίως την Εκκλησία και τα όργανά της. Εκεί ανήκει πρώτα η θεία μας. Ζήσαμε και εμείς οι ίδιοι καταστάσεις. Γέλασε π.χ. κάποιος από μας όταν άκουσε ένα κυριακάτικο απόγευμα να λέει ότι κάποια θα γκρεμιστεί από τον πολυέλαιο!!!, και έπρεπε να τρέξει να την βοηθήσει γιατί είναι ορφανή σαν κι εκείνη! Φάνηκε αστεία και αδύνατη κάποια ακροβασία στον πολυέλαιο. Όμως κάτι έγινε δύο μέρες μετά, που το επιβεβαίωσε..
Απορήσαμε όταν μας διηγήθηκαν οι γυναίκες που την περιποιούνται τί έλεγαν δαιμονισμένοι από την υπόλοιπη Ελλάδα που ελευθερώθηκαν στο δωμάτιό της! Γι’ αυτό, αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο που ζητεί επίμονα να την δει και να πάρει την ευχή της. Όμως, τώρα πιά επιδεινώνεται η κατάσταση λόγω γήρατος και αρρώστιας. Η ίδια δέσμευσε όλους μας στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη να κλείσει οριστικά η πόρτα. Θέλει να ετοιμασθεί για το μεγάλο ταξίδι. Κάποιοι το σεβάστηκαν, κάποιοι όχι. Τώρα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, υφίσταται το σπίτι εισβολή... αντιστέκεται το προσωπικό αλλά οι πιέσεις είναι αφόρητες....
Συνέβαλε σ’ αυτό και μία αδιάκριτη δημοσίευση στο διαδίκτυο γνωστού Αρχιμανδρίτη από την Κεντρική Ελλάδα... Ντράπηκαν το σχήμα του και τον άφησαν να περάσει και αυτός θεώρησε σκόπιμο να το δημοσιεύσει... Είναι και η πανδημία. Διερωτάσθε αν ένας από τους επισκέπτες είναι φορέας και μολυνθεί το χωριό και η περιοχή, ποια είναι έπειτα η δική μας η θέση;
Γι’ αυτό, αφού και πάλι ευχαριστήσουμε όλους θερμά για την αγάπη τους, παρακαλούμε να σεβαστούν το άβατο του σπιτιού της θείας μας και την επιθυμία της να δοθεί σε απερίσπαστη προετοιμασία για την έξοδό της από τον παρόντα κόσμο.

Η αδελφή της:
Ελισάβετ Κανακάκη
Τα ανήψια της:
Νίκος και Καίτη Ρεθυμνιωτάκη
Μιχάλης και Στέλλα Φουντουλάκη
Νίκος και Μαρία Χουλάκη

ΠΗΓΗ 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...