Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Είναι έργο των σοφών να προβλέψουν τη συμφορά πριν έρθει. Είναι έργο των γενναίων να αντιμετωπίσουν τη συμφορά όταν έρθει


Αὐτὰ ποὺ ἀκοῦμε (πολέμους, σεισμούς, καταστροφές) εἶναι βροντὲς καὶ θὰ ἔρθει καὶ ἡ βροχή... Πρέπει λοιπὸν νὰ εἴμαστε ἕτοιμοι πρὸς ἀπολογία καὶ μαρτύριο.
Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής της Ιεράς Νήσου Πάτμου



"Είναι έργο των σοφών να προβλέψουν τη συμφορά πριν έρθει. Είναι έργο των γενναίων να αντιμετωπίσουν τη συμφορά όταν έρθει."
-Πιττακός ο Μυτιληναίος.



ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Σ'αυτό τον κόσμο μη βασίζεσαι πολύ σε κανέναν.. γιατί ακόμα και η σκιά σου σε εγκαταλείπει μόλις βρεθείς στο σκοτάδι...

Όταν κοινωνείς όχι μόνο παίρνεις δύναμη, αλλά φωτίζεσαι, βλέπεις ορίζοντες ευρείς, αισθάνεσαι χαρά...
Άγιος Αμφιλόχιος

Ἀπαλλαγή κανένας Ἅγιος δέν ἐζήτησε ἀπο τόν Θεό. Ὑπομονή μόνο ζήτησε νά του χαρίσει..''
Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης

" Όταν σηκώνεσαι το πρωί μην φεύγεις χωρίς προσευχή, γιατί οι δαίμονες μας περιμένουν σε κάθε γωνιά για να πιαστούμε στην αμαρτία. Όταν τελειώσεις τη δουλειά, μην ξαπλώνεις στο κρεβάτι μέχρι να αναφέρεις στον Θεό μια προσευχή: και να προσεύχεσαι με μετάνοια για όλα τα πράγματα που έκανες κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα οποία δεν ήταν ευχάριστα στον Θεό · και σε ευχαριστώ για όλα όσα βοήθησε εσύ να κάνω με επιτυχία, και σε παρακαλώ φυλαξε με μέσα στη νύχτα από τις κακές και σκοτεινές δυνάμεις. Αμήν! Αμήν! ".
(Ηγούμενος Γαβρίλο (+ 1995), ιερέας της μονής Ραλετινάκ). Σερβια

Θα πρέπει να θυμόμαστε τον θάνατο, γιατί πρόκειται να έρθει.
(Μοναχός Μακάριους Γιοβάνσκι 1894.- 1949)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...