Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Το Άγιον Φως απο τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στα χέρια των πιστών

To Άγιον Φως, σύμβολο του φωτός της Αναστάσεως του Χριστού, έδωσε για άλλη μια χρονιά από τον Πανάγιο Τάφο, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος. Η τελετή του Αγίου Φωτός ξεκίνησε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι όταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εν πομπή κατευθύνθηκε από το Πατριαρχείο πεζή μέσα από τα στενά δρομάκια της χριστιανικής συνοικίας της Παλαιάς Πόλης στο Ναό της Αναστάσεως.

Ύστερα από λιτανεία γύρω από τον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Θεόφιλος έβγαλε τα άμφια του και έμεινε με ένα λευκό στιχάριο, δηλαδή μόνο με ένα λευκό ράσο, αποσφραγίστηκε η είσοδος του Τάφου και  εισήλθε στο Ιερό Κουβούκλιο. Λίγα λεπτά χρειάστηκαν και εξήλθε προσφέροντας στους πιστούς το ανέσπερο φως.

Χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να κάνουν το σταυρό τους, το Άγιον Φως πέρασε από χέρι σε χέρι και φωτίστηκε κάθε γωνιά του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα

Αντιπροσωπείες από πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες βρίσκονται στα Ιεροσολύμα για να μεταφέρουν το Άγιον Φως στους πιστούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ναός της Αναστάσεως ήταν ασφυκτικά γεμάτος από προσκυνητές ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν γι' άλλη μια χρονιά εξαιρετικά αυστηρά.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...