Αν κάποιο από τα τσουρέκια μας μπαγιατεύσει, το αξιοποιούμε σε ένα απλό αλλά γευστικότατο πρωϊνό και σνακ.
5'
προετοιμασία
20' Τηγάνισμα
Σύνολο: 25 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: Για 10 φέτεςΔιαδικασία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο περίπου 2 εκ. πάνω από τον πάτο του σκεύους, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βουτάμε 1 φέτα τσουρεκιού στο μείγμα, για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι το τσουρέκι να μουλιάσει μεν, αλλά να μη μαλακώσει τόσο ώστε να διαλύεται, και την τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού.
- Τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος