Λικέρ μανταρίνι
Υλικά
Μερίδες: 1-1½ λίτρο περίπου
Διαδικασία
- Σε γυάλινο δοχείο που κλείνει
ερμητικά βάζουμε το φλούδι από τα μανταρίνια, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και
1 ποτήρι του νερού τσίπουρο (300 ml). Ρίχνουμε και τα μανταρίνια και
κλείνουμε το βάζο. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, δίπλα στο καλοριφέρ λ.χ.,
για 1 μήνα.
- Τις πρώτες μέρες κουνάμε το βάζο
συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν περάσει ο μήνας στραγγίζουμε το
υγρό, το οποίο είναι πολύ γλυκό και προσθέτουμε τσίπουρο. Θα χρειαστούν
ακόμα 2 ποτήρια, δηλαδή γύρω στα 600 ml. Βέβαια, μπορείτε να το
προσαρμόσετε στο γούστο σας.
πηγή