Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ύποπτη παρέμβαση – Νίμιτς σε Σκοπιανούς: «Μπορεί να αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα!» – «Ψηφίστε τη συμφωνία των Πρεσπών»

Σαφή προειδοποίηση στους κατοίκους των Σκοπίων να αποδεχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών έκανε ο γνωστός ανθέλληνας Μάθιου Νίμιτς, τρεις εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στη γείτονα χώρα.

Ο
γνωστός ανθέλληνας, διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, σε συνέντευξή του στο «Balkaninsight» προειδοποίησε όσους στην ΠΓΔΜ, ιδίως της αντιπολίτευσης, ότι είναι παράλογο να περιμένουν καλύτερη συμφωνία στο μέλλον.

«Τους απαντώ: Δεν ξέρετε πού θα βρίσκεται τότε η ΕΕ, αν θέλουν να εντάξουν ένα νέο μέλος, δεν ξέρετε τις θα συμβεί στο ΝΑΤΟ, δεν ξέρετε τι θα γίνει στην Ελλάδα με τις αλλαγές κυβέρνησης» τόνισε ο Νίμιτς εννοώντας ότι με την Αριστερά στην Ελλάδα είναι χρυσή ευκαιρία για ξεπούλημα των Ελλήνων.

Εδώ έριξε την πραγματική βόμβα ο Νίμιτς. Τι εννοεί με τις αλλαγές κυβέρνησης;

Πρόσθεσε δε πως αν η ΠΓΔΜ απορρίψει την συμφωνία των Πρεσπών στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου ή στην Βουλή για επίλυση του ονοματολογικού.

«Εάν δεν εγκριθεί, δεν διαβλέπω άλλη λύση βραχυπρόθεσμα […] Χρειάστηκαν 25 χρόνια για να πετύχουμε αυτήν την λύση και ενδέχεται απαιτηθούν άλλα 25» εάν απορριφθεί, είπε ο βετεράνος ανθέλληνας.

Ο Νίμιτς υποστήριξε πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι «δίκαιη και έντιμη», καθώς ικανοποιεί τα κύρια συμφέρονται και των δύο πλευρών. Τώρα ποιους εννοεί δύο πλευρές αυτό είναι άλλο θέμα αφού το ποιο πιθανό είναι να εννοεί τους Σκοπιανούς και τους Ευρωπαίους.

Αντλώντας από την μακρά εμπειρία του ο κ. Νίμιτς υπενθύμισε πως στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ξέσπασε η κόντρα για το όνομα, η κυρίαρχη εντύπωση στα Σκόπια ήταν πως ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ τους.

Η Ελλάδα, πίστευε η σκοπιανή ηγεσία, σύντομα θα υποχωρούσε και η ένταση θα καταλάγιαζε, οδηγώντας σε αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό όνομά της.

Αντίθετα, ο ίδιος προειδοποιούσε πως η υπόθεση θα πρέπει να λυθεί το ταχύτερο δυνατό ώστε να δρομολογηθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της νεότευκτης τότε χώρας. «Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα αλλά μπορεί να πάνε και προς το χειρότερο».

Ο ρόλος του Nίμιτς και το παιχνίδι του Σόρος

Τι είχε πει ο Ι. Μάζης:

Ο κ. Νίμιτς είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου κέντρου που χρηματοδοτείται από Οπεν σοσαιτι φαν – Μακεδόνιαν του κ. Σόρρος με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το οποίο χρηματοδοτείται από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο οποίος κάλεσε τον κ. Ζάεφ προσφάτως.

Οταν τα συνδέεις όλλα αυτά αντλαμβάνεσαι ότι κάτι όζει εις το βασίλειον της Δανιμαρκείας.

Είναι τοις πάσι γνωστό οτι, όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και ξεπήδησαν από το πολύκροκο αυγό της τα διάφορα κρατίδια, μεταξύ των οποίων και τα Σκόπια, ο πρώτος που έσπευσε αρωγός του Γκλιγκόροφ, ήταν ο δισεκατομμυριούχος από την Αμερική Τζώρτζ Σόρος (Σβάρτζ Γκιόργκι -Schwartz György -το κανονικό όνομα). Τότε που ο Ελληνισμός σύσσωμος αγωνιζόταν να υπερασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, αντίπαλός μας δεν ήταν ο Γκλιγκόροφ, αλλά ο Σόρος.

Τόσο στον Καναδά όσο και στην Νέα Υόρκη, στις μεγάλες εκείνες διαδηλώσεις, η πρόκληση από την άλλη πλευρά έφερε την υπογραφή Τζώρτζ Σόρος. Οπως έλεγαν τότε οι ομογενείς μας, άνθρωποί του ναύλωσαν αεροπλάνα που πετούσαν πάνω από τις συγκεντρώσεις των Ελλήνων και έσερναν στην ουρά τους διαφημιστικά πανό με το προκλητικό σύνθημα των Σκοπιανών: «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες».

Από τότε που αναγνωρίστηκαν τα Σκόπια από τον ΟΗΕ -με πάντα σε εκκρεμότητα το θέμα της ονομασίας τους- ο Τζώρτζ Σόρος ήταν ο καλός θείος από την Αμερική που απλόχερα έδινε ηθική και υλική βοήθεια στους «γιαλαντζί Μακεδόνες» όπως ευστόχως τους είχε χαρακτηρίσει ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζαμπέτας. Στην αρχή τους έδωσε βοήθεια 25 εκ. δολαρίων και κατόπιν αλλα τόσα σε δάνειο. Την χειρονομία αυτή την εκτίμησαν δεόντως και οι Σλαβομακεδόνες της διασποράς, και κυρίως στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Ο Σόρος που έχει Ίδρυμα στο όνομα του στην Αμερική, ίδρυσε παράρτημα του και στα Σκόπια -όμοιο με εκείνο της Ουγγαρίας- το οποίο εμφανίζεται ως Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο και με δραστηριότητες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων κ.λ.π. Αυτό, λοιπόν, το Ίδρυμα συνεργάζεται αλλά και χρηματοδοτεί διάφορες οργανώσεις που δρουν μέσα στην Ελλάδα σε βάρος της Ελλάδος, ψάχνοντας και κατασκευάζοντας δήθεν μειονότητες που καταπιέζονται.

Η δραστηριότητα του λεγόμενου «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» στον ελληνικό χώρο είναι γνωστή. Η Οργάνωση αυτή έσπευδε και σπεύδει σε κάθε περίπτωση στην Φλώρινα σε εκδηλώσεις της οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» Σκοπιανών συμφερόντων και προπαγάνδας στις οποίες παίρνουν μέρος σκοπιανές οργανώσεις και η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Τουρκική Μειονοτική Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Τούρκων της Θράκης». Εκεί αναπτύσσουν τις αλυτρωτικές βλέψεις τους με την ανθελληνική τους προπαγάνδα περί «καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Παρά το γεγονός οτι η «Ενδιάμεση Συμφωνία» που υπέγραψε η Ελληνική και η Σκοπιανή κυβέρνηση στις 13-9-1995 στην Νέα Υόρκη και σε ένα από τα 23 άρθρα της, το άρθρο 7 αναφέρεται ρητώς οτι «κάθε μέρος θα λάβει σύντομα αποτελεσματικά μέτρα για να απαγορεύσει εχθρικές ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνει ενέργειες από ιδιωτικές οντότητες που θα είχαν ως πιθανό αποτέλεσμα να υποδαυλίσουν βία, μίσος, ή εχθρότητα αμοιβαίως», η Σκοπιανή κυβέρνηση τον τομέα αυτό τον… ανέθεσε να τον διαχειριστεί -κατά παράβαση της συμφωνίας- το Ίδρυμα Σόρος. Πέραν των διαφόρων προπαγανδιστικών φυλλαδίων στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, στα Σκόπια εκδίδεται από το Ίδρυμα Σόρος το αγγλόφωνο περιοδικό «Macodonian Times». Ένα καθαρά προπαγανδιστικό και ανθελληνικό μηνιαίο περιοδικό.

Πέραν των ανθελληνικού περιεχομένου άρθρων του, το περιοδικό εμφανίζει τον γνωστό χάρτη των Σκοπιανών με τα… αλύτρωτα εδάφη που φτάνουν ως τον Όλυμπο και τα οποία -άκουσον, άκουσον- «κατακρατούν οι Έλληνες και καταπιέζουν τους Μακεδόνες κατοίκους»!

Αλλά και μέσα από τα άρθρα του περιοδικού το σκοπιανό κράτος ψάχνει στα θολά γεγονότα της περιόδου της Τουρκοκρατίας και των δύο παγκοσμίων πολέμων να δημιουργήσει ιστορία του «μακεδονικού κράτους», επαναστάσεις και αγώνες. Και σημειώνει οτι κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσα από αίμα και διαπραγματεύσεις και σε μια στιγμή ευρωπαϊκής φιλανθρωπίας, οι Έλληνες άρπαξαν περισσότερο από τη μισή έκταση της μακεδονικής γής των προγόνων τους, οδηγώντας μακριά εκατοντάδες χιλιάδες Μακεδόνες!