Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο μύθος καταρρίπτεται: Οι μακελάρηδες της ISIS δεν είναι μειοψηφία στο Ισλάμ.

ικιλ

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ συμμετείχε στο συνέδριο της Ισλαμικής Κοινωνίας της Βόρειας Αμερικής (ISNA) στο Ντιτρόιτ. Εκεί, διαβεβαίωσε τους μουσουλμάνους, ότι οι «αρχές του Αλλάχ» στοχεύουν να φέρουν «την ειρήνη και τη δικαιοσύνη σε όλους».


Ο Κάρτερ δεν είναι ο μόνος. Για χρόνια, οι Αμερικανοί ηγέτες διδάσκουν τους μουσουλμάνους σχετικά με τη φύση του Ισλάμ, ελπίζοντας, μάταια, ότι αν θέσουν τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό στο περιθώριο, θα καταφέρουν να πείσουν τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, ότι η Αμερική είναι περισσότερο φίλη τους από ότι οι φανατικοί ομόθρησκοί τους.

Παρομοίως, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η ISIS δεν εκπροσωπεί κάποια θρησκεία. Η δήλωσε προκάλεσε σοκ σε όσους ζουν στον πραγματικό κόσμο, δεδομένου ότι η οργάνωση σίγουρα εκπροσωπεί μία θρησκεία και συγκεκριμένα το Ισλάμ. Ο Eric Holder δήλωσε ότι το ριζοσπαστικό Ισλάμ δεν συνάδει με τις διδασκαλίες του Ισλάμ. Για χρόνια, ο Τζορτζ Μπους καθησύχαζε τους Αμερικανούς ότι οι εξτρεμιστές αποτελούν μια μικρή μειοψηφία των μουσουλμάνων. Η Χίλαρι Κλίντον έγραψε στο βιβλίο με τα απομνημονεύματα της ότι «δεν είναι όλοι οι ισλαμιστές ίδιοι … Είναι προς το συμφέρον της Αμερικής να ενθαρρύνει όλα τα ισλαμικά πολιτικά κόμματα και τους ηγέτες τους να υιοθετήσουν τη δημοκρατία και να απορρίψουν τη βία».

Όλα αυτά μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά μπορεί και όχι. Αυτό που είναι σίγουρα αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί πολιτικοί, ως επί το πλείστον Χριστιανοί ή άθεοι, γνωρίζουν πολύ λιγότερα για τη φύση του Ισλάμ και τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό από ότι τα μέλη της ISIS. Το να προσφέρουν συμβουλές τεχνογνωσίας για το Ισλάμ, επειδή απλά έχουν κάποιες ελάχιστες γνώσεις για το Κοράνι, είναι προσβλητικό για τους μουσουλμάνους όλων των αποχρώσεων.

Ας δούμε κάποια γεγονότα: οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ισλαμικός εξτρεμισμός είναι σε άνοδο. Αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας της γοητείας που ασκεί το περιθώριο. Είναι σε άνοδο επειδή η Δύση, στο όνομα της δήθεν πολυπολιτισμικότητας, έχει φτάσει στο σημείο να μην καταδικάζει τον ισλαμικό εξτρεμισμό για τους μαζικούς βιασμούς παιδιών, επειδή θα μπορούσε να θεωρηθεί «πολιτικά δυσάρεστο».

Ο εχθρός που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μια «μικρή μειοψηφία» των μουσουλμάνων, ούτε μία φιλοσοφία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Ισλάμ. Απόδειξη, ότι πλέον δεν είναι μόνο οι χιλιάδες δυτικοί που προσπαθούν τώρα να ενταχθούν στην ISIS, αλλά είναι και τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων που υποστηρίζουν τους στόχους των ισλαμιστών δολοφόνων, ακόμα κι αν δεν υποστηρίζουν την ίδια την οργάνωση.

Γαλλία: Μία νέα αποκαλυπτική δημοσκόπηση δείχνει ότι το 16% των Γάλλων έχει θετική άποψη για την ISIS. Το 27% αυτού του ποσοστού είναι Γάλλοι, ηλικίας 18-24. «Αυτή είναι η ιδεολογία των νεαρών Γάλλων μουσουλμάνων από οικογένειες μεταναστών … είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καίνε συναγωγές», έγραψε η Anne-Elizabeth Moutet στην εφημερίδα Newsweek.

Βρετανία: Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση για την εφημερίδα Sunday Telegraph, η οποία διεξήχθη το 2006, το 40% των Βρετανών μουσουλμάνων ήταν υπέρ της εφαρμογής της Σαρία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 20% υποστήριζε τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης της 7ης Ιουλίου. Σύμφωνα με μία άλλη δημοσκόπηση της ίδιας χρονιάς, το 45% των Βρετανών μουσουλμάνων δήλωσε ότι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 ήταν μια αμερικανοϊσραηλινή συνωμοσία, ενώ το 1/4 των Βρετανών μουσουλμάνων πίστευαν ότι οι βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου ήταν δικαιολογημένες.

Παλαιστίνη: Μια δημοσκόπηση του 2011 έδειξε ότι το 32% των Παλαιστινίων υποστήριζε τη βάναυση δολοφονία μιας πενταμελούς οικογένειας Ισραηλινών, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 3 μηνών. Το 2009, μια άλλη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 78% των Παλαιστινίων είχε θετικά ή «περίπου θετικά» συναισθήματα για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Έρευνα του 2013 έδειξε ότι το 40% των Παλαιστινίων τάσσονται υπέρ των επιθέσεων αυτοκτονίας και των επιθέσεων εναντίον αμάχων, ενώ το 89% τάχθηκε υπέρ του νόμου της Σαρία. Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 89% των Παλαιστινίων υποστηρίζουν τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Πακιστάν: Μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, μία δημοσκόπηση έδειξε ότι το 51% των Πακιστανών θρηνούσαν για το θάνατό του, με το 44% αυτών να δηλώνουν ότι ήταν ένας μάρτυρας. Το 2009, το 26% των Πακιστανών ενέκρινε τις επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ. Το 76% των Πακιστανών τάσσεται υπέρ της εφαρμογής της Σαρία σε κάθε ισλαμικό κράτος.

Μαρόκο: Μια δημοσκόπηση του 2009 έδειξε ότι το 68% των Μαροκινών ενέκριναν τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, ενώ το 76% δήλωσαν ότι συμφωνούν με την εφαρμογή της Σαρία σε κάθε ισλαμικό κράτος.

Ιορδανία: Το 2010, το 55% των Ιορδανών υποστήριζε τη Χεζμπολάχ και το 60% τη Χαμάς.

Ινδονησία: Το 2009, το 65% δήλωσαν ότι συμφωνούν με τις δράσεις της Αλ Κάιντα στη Μέση Ανατολή, ενώ το 49% τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής της Σαρία σε κάθε ισλαμικό κράτος.

Αίγυπτος: Το 2009, το 65% τάχθηκε υπέρ της επιβολής της Σαρία σε κάθε ισλαμικό κράτος, ενώ το 69% των Αιγυπτίων δήλωσαν ότι είχαν είτε θετικά είτε ανάμεικτα συναισθήματα για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το 2010, το 95% των Αιγυπτίων έκριναν ως θετικό το γεγονός ότι το Ισλάμ παίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτική.

ΗΠΑ: Το 2011, το 19% των Αμερικανών μουσουλμάνων είχε θετική άποψη για την αλ Κάιντα.

Εν ολίγοις, δεκάδες εκατομμύρια μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο στηρίζουν τους στόχους ή τις πρακτικές των ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων – ή και τα δύο. Ο ισλαμιστικό εξτρεμισμός δεν είναι παροδικό φαινόμενο – είναι συγκλονιστικά συνεπής με την πάροδο του χρόνου. Και οι προσπάθειες της Δύσης να «ξεθωριάσουν» την ιδεολογία του φανατισμού κατέληξαν σε μια παταγώδη αποτυχία.

Hellasforce.com