Υλικά (για 20 κοµµάτια)
- 300 γρ. σοκολάτα υγείας (53% κακάο) + 100 γρ. επιπλέον, σε µικρά κοµµάτια
- 20 ml µέλι
- 250 γρ. δηµητριακά (βρόµη, κορν φλέικς, crispy rice)
- 80 γρ. µαύρες σταφίδες
Λιώνουµε τα 300 γρ. σοκολάτας σε µπεν µαρί. Αποµακρύνουµε από τη φωτιά. Προσθέτουµε τα κοµµάτια σοκολάτας και το µέλι και οµογενοποιούµε µε µια κουτάλα. Ρίχνουµε τα δηµητριακά και τις σταφίδες και ανακατεύουµε.
Στρώνουµε ένα ταψί µε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουµε το µείγµα, φροντίζοντας να έχει το ίδιο πάχος παντού. Αφήνουµε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
Το βγάζουµε από το ψυγείο και το κόβουµε σε παραλληλόγραµµα κοµµάτια ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήµα της αρεσκείας µας.
Είναι σημαντικό η σοκολάτα να χρησιμοποιηθεί σε δύο δόσεις και με δύο τρόπους. Μόνο έτσι θα πέσει η θερμοκρασία την κατάλληλη στιγμή και το μείγμα θα στερεοποιηθεί σωστά.
Σπύρος Αρτελάρης
http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9408.html