Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Για το θεμα των ταυτοτήτων -Δηλώσεις της ΝΙΚΗΣ, της Ελλ.Λύσης και των Σπαρτιατών

Δημήτρης Νατσιός | ΝΙΚΗ


Κυριάκος Βελόπουλος | Ελλ.Λύση

Φέρνουμε το θέμα των ταυτοτήτων στην βουλή!Όταν οι άλλοι απλά το λενε εμείς παλεύουμε να το αποτρέψουμε! «Διευκρινίσεις σχετικά με την επικείμενη αλλαγή των δελτίων αστυνομικής ταυτοτήτας»

1. Με ποιον διαγωνισμό έγινε η διαδικασία της ανάθεσης στον εργολάβο της κατασκευής των νέων ταυτοτήτων;

2. Πόσα χρήματα θα κοστίσει το όλο έργο;

3. Ποια είναι τα ακριβή στοιχεία της εταιρείας που ανέλαβε το σχετικό έργο και ποια είναι τα στοιχεία των προδιαγραφών των νέων ταυτοτήτων;
Παρακαλώ, χορηγήστε μου αντίγραφο της προκήρυξης του ανωτέρω διαγωνισμού καθώς και του εγγράφου που αναφέρεται στις προδιαγραφές των νέων ταυτοτήτων.

4. Ποια προσωπικά δεδομένα θα εμπεριέχονται στις πληροφορίες των νέων ταυτοτήτων;

5. Το μικροτσίπ που αναφέρατε στην ανωτέρω συνέντευξη, ότι θα είναι ενσωματωμένο στις νέες ταυτότητες, ποια ειδικά χαρακτηριστικά θα φέρει και σε τι θα χρησιμεύει;

Γραφείο Τύπου Σπαρτιάτες

Προχωράει με μαθηματική ακρίβεια το σχέδιο ηλεκτρονικού φακελώματος των Ελλήνων πολιτών. Σειρά στο πρόγραμμα επιβολής νέων περιορισμών στην ατομική ελευθερία μας παίρνουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου και οι ηλεκτρονικές ταυτότητες. Μετά το καλοκαίρι δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν δεν μας φακελώσουν.

Σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας οι νέες ταυτότητες πλέον θα μας μετατρέψουν και επισήμως από ανθρώπινες οντότητες σε αριθμούς κάτω από μια ενιαία ψηφιακή «ομπρέλα».

Θα το επιτρέψουμε;

Συγχρόνως πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Άλλο οι ηλεκτρονικές ταυτότητες και άλλο οι ισχυρές νέες τεχνολογίες και τα θετικά της τεχνητής νοημοσύνης που συνεπάγεται λιγότερη σπατάλη πόρων και χρόνου.

Διότι κάποιοι καλοθελητές των social media τα συγχέουν με μαεστρία για να δημιουργούν μια ψευδή εικόνα για τους «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ».