Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Αναιρέθηκε η σύλληψη του Ν.Τραμπ – Έφυγε από το δικαστικό μέγαρο και επιστρέφει στο Mar-a-Lago θριαμβευτής!

Στον δρόμο για την Φλόριντα βρίσκεται ο Ν.Τραμπ καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο δικαστήριο του Μανχάταν και εν τέλει η αρχική απόφαση σύλληψής του αναιρέθηκε από το δικαστήριο.

Η διαδικασία κράτησε περίπου δύο ώρες και ολοκληρώθηκε στις 22:30 (ώρα Ελλάδος) όταν ο πρώην πρόεδρος και η συνοδεία του  έφυγαν για το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια και το ταξίδι της επιστροφής στη Φλόριντα.

Ούτε κατά την άφιξη, ούτε κατά την αποχώρηση ο Τραμπ είπε το παραμικρό στο πλήθος των δημοσιογράφων που περίμεναν έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Η επόμενη ακρόαση για αυτή την υπόθεση, με παρουσία του Τραμπ στο δικαστήριο, προσδιορίστηκε για τις 4 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη διαδικασία, ο δικηγόρος του Τραμπ, Τοντ Μπλανς, είπε ότι ο πρώην πρόεδρος είναι «απογοητευμένος και αναστατωμένος» από όσα συνέβησαν. Κατηγόρησε μάλιστα τον εισαγγελέα ότι μετέτρεψε ένα «εντελώς πολιτικό ζήτημα» σε «πολιτική δίωξη».

«Δεν είναι καλή ημέρα. Δεν περίμενα να συμβεί αυτό στη χώρα, δεν το περιμένεις αυτό για κάποιον που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ». Οι κατηγορίες που αναγνώστηκαν δεν δείχνουν, όπως ισχυρίστηκε, ότι ο Τραμπ παραβίασε πολιτειακούς ή ομοσπονδιακούς νόμους. Έστειλε τέλος το μήνυμα ότι στη δίκη «θα το παλέψουμε σκληρά».



πηγή