Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Οι οργουελικές επιπτώσεις της τοποθέτησης μικροτσίπ στους ανθρώπους

 World Council for Health

Μια αντικειμενική ανάλυση αποκαλύπτει ότι ο μετανθρωπισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια διανοητική απάτη που οδηγεί στον ψηφιακό φασισμό.

Από τη δυστοπία στην πραγματικότητα

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον αριθμό των ανθρώπων που σήμερα είναι ήδη μαρκαρισμένοι με ένα σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώρισης (RFID). Χρησιμοποιείται ευρέως στον στρατό, στις αστυνομικές δυνάμεις και στους άστεγους, στους πρόσφυγες και σε άλλους. Ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης προσβλέπει στην τεχνολογία RFID όχι μόνο για τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού του, αλλά και για να αποτρέψει την ανταλλαγή βρεφών στους βρεφικούς σταθμούς των νοσοκομείων, να παρακολουθεί τους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ και να διασυνδέει τους ασθενείς με τους ιατρικούς τους φακέλους.

Παγκόσμιοι οργανισμοί όπως ο ΟΗΕ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum / WEF) έχουν αναπτύξει στρατηγικές για μια γενική ταυτοποίηση όλων των ανθρώπων, επισημαίνοντας τα πολλαπλά πλεονεκτήματα ενός τέτοιου προγράμματος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είχε αρχίσει να εξετάζει τις ιατρικές, νομικές και ηθικές πτυχές της τεχνολογίας RFID ήδη από το 2005. Το 2017, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άρχισε να συζητά τη χρήση πιθανών υποχρεωτικών εμφυτευμάτων τσιπ για τους εργαζόμενους, αναφέροντας τα νομικά, τα ηθικά και τα υγειονομικά θέματα, καθώς και τα θέματα ασφάλειας που περιβάλλουν τη δυνητική χρήση των εμφυτευμάτων RFID. 

Ενώ πίσω από την ψηφιοποιημένη ταυτότητα μπορεί να κρύβονται καλές ή τουλάχιστον ουδέτερες προθέσεις – όπως η επιθυμία για ασφάλεια, ευημερία, υγεία, αποδοτικότητα, ταχύτητα και συντονισμό – η επιτήρηση μπορεί να στοχεύει στον περιορισμό και τον έλεγχο της συμπεριφοράς ή των κινήσεών μας, συχνά χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή μας. Ορισμένες μορφές επιτήρησης έχουν αυτό το αποτέλεσμα χωρίς να το επιδιώκουν. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα αυτά είναι αποδεκτά: η κατανόηση των επιπτώσεων της ψηφιακής επιτήρησης μέσω τσιπ και των επιπτώσεων που έχουν στην προσωπική μας ζωή και στην κοινωνία είναι ζωτικής σημασίας. 

Στις 16 Αυγούστου 2022, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την ευρεία αποδοχή και να συνεχίσει την επίμονη πορεία του προς τον μετανθρωπισμό – την συγχώνευση του σώματός μας με την ψηφιακή τεχνολογία – το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), επεσήμανε τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης μικροτσίπ στα παιδιά μας. Το άρθρο του, το οποίο αποφεύγει την τρομακτική λέξη «μετανθρωπισμός» και χρησιμοποιεί έναν όρο που προφανώς θεωρούν πολύ πιο εύπεπτο, την «τεχνολογία επαύξησης», απαριθμεί τους «ορθολογικούς» λόγους για μια τέτοια παρέμβαση. Αυτό που το 2019 αποτελούσε πεδίο των συνωμοσιολόγων, το 2022 έχει πλέον γίνει κυρίαρχη σκέψη. Ακόμη και παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα (το παιδικό κανάλι KIKA στη Γερμανία) έχουν αρχίσει να προωθούν εμφυτεύμένα τσιπ, αλλά είναι τα προωθούμενα πλεονεκτήματα αρκετά ισχυρά για να μας πείσουν και η τεχνολογία είναι αρκετά ασφαλής για να χρησιμοποιηθεί σε ζώα, ανθρώπους και κυρίως, στα παιδιά μας;

Είναι ενδιαφέρον ότι ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα εμφυτεύσιμο μικροτσίπ, με κωδικό αριθμό WO/2020/060606, κατοχυρώθηκε στις 26 Μαρτίου 2020 από τον Bill Gates. Η διαδικασία έκδοσης διπλώματος ευρεσιτεχνίας πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της MICROSOFT TECHNOLOGY LICENSING, LLC, ήδη από τις 20 Ιουνίου 2019. Στις 22 Απριλίου 2020, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναγνωρίστηκε διεθνώς. Η είδηση για την πατέντα προκάλεσε αναστάτωση, δεδομένου ότι στόχευε στη χρήση του ανθρώπινου σώματος ως μια μέθοδο πληρωμής, συνδεδεμένη με ένα ψηφιακό νόμισμα.

Το RFID Τσιπ

Το 1997, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών χορήγησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα «Σύστημα εντοπισμού και ανάκτησης προσωπικών δεδομένων». Το σύστημα αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) περιλαμβάνει τη χρήση μιας ετικέτας και ενός αναγνώστη. Όταν σαρώνεται, η κεραία εντός της ετικέτας λαμβάνει τα ραδιοκύματα από τον σαρωτή και στέλνει μια απάντηση πίσω στον αναγνώστη. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συσκευή σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως μέσο προστασίας από απαγωγές και για να διευκολύνει την άμεση ιατρική αποστολή σε περίπτωση καρδιακής προσβολής ή άλλου ιατρικού επείγοντος περιστατικού. Μέχρι στιγμής, λίγοι σχετικά άνθρωποι είναι ανοιχτοί σε αυτή την τεχνολογία.

Ως εκ τούτου, το έργο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι η τυποποίηση της τεχνολογίας. Στόχος τους είναι να γίνει αποδεκτή και να αναγνωριστεί η αμφιλεγόμενη αυτή τεχνολογία. Στην πρόσφατη ανάρτησή τους στο ιστολόγιό τους αναγράφεται: «Όσο τρομακτικά κι αν ακούγονται τα εμφυτεύματα τσιπ, αποτελούν μέρος μιας φυσικής εξέλιξης που κάποτε υπήρξε και για τις φορητές συσκευές (wearables). Τα ακουστικά βαρηκοΐας ή τα γυαλιά δεν στιγματίζουν πλέον. Είναι αξεσουάρ και θεωρούνται ακόμη και αντικείμενα μόδας. Ομοίως, τα εμφυτεύματα θα εξελιχθούν σε εμπόρευμα.»

Περίληψη της χρήσης των RFID Tσιπ

Τα τσιπ χρησιμοποιούνται σε κατοικίδια ζώα (σκύλους και γάτες) εδώ και δεκαετίες. Τα ίδια τσιπ, γνωστά ως τσιπ αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID), θα μπορούσαν επίσης να εμφυτευθούν σε ανθρώπους. Για παράδειγμα, η Epicenter, στη Σουηδία, έχει ήδη αρχίσει να εμφυτεύει μικροτσίπ στους υπαλλήλους της. Σήμερα, όλοι φέρουν ταυτότητα, όπως η βασική ταυτότητα που απαιτείται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ένα διαβατήριο ή μια άδεια οδήγησης. Στην Ινδία, οι πολίτες φέρουν μια κάρτα Aadhaar, η οποία περιλαμβάνει πλέον τον Μόνιμο Αριθμό Λογαριασμού (PAN Permanent Account Number) ή τον αριθμό φορολογικού μητρώου. Στην Αμερική, όλοι έχουν έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. Ως εκ τούτου, πολλές κυβερνήσεις επιθυμούν να αποθηκεύονται όλα τα στοιχεία των πολιτών σε μία κάρτα, ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία επεργασίας. Όλα τα στοιχεία ενός ατόμου θα προβάλλονται σε μία κάρτα με ένα μόνο κλικ. Πολλοί Σουηδοί χρησιμοποιούν ήδη εμφυτευμένα RFID τσιπ για να ανοίγουν πόρτες, να πληρώνουν σε συναλλαγές χωρίς μετρητά, να παρουσιάζουν ιατρικά αρχεία, να έχουν πρόσβαση σε συναυλιακούς χώρους και να ταξιδεύουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως έχουν εμφυτεύσει μικροτσίπ, κυρίως στα χέρια τους, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός τα έχει στα δόντια του. Βέλγοι επιστήμονες είχαν αρχίσει να ενσωματώνουν τα RFID τσιπ στα δόντια για να δείξουν πόσο λεπτομερείς προσωπικές πληροφορίες μπορούν να αποθηκευτούν. Κατ’ αυτούς, η ετικέτα ταυτοποίησης προορίζεται να επιτρέψει σε ομάδες εγκληματολόγων να ανακτήσουν το όνομα, την εθνικότητα, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο ενός ατόμου, επιτρέποντας την ταυτοποίηση μετά, ας πούμε, από μια φυσική καταστροφή. Σήμερα, τα RFID είναι ήδη ενσωματωμένα σε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, σε συσκευασίες τροφίμων και χρησιμοποιούνται ευρέως στην κατασκευή και πώληση ενδυμάτων.

Τα εμφυτεύματα μικροτσίπ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ως διαβατήρια εμβολιασμού, τουλάχιστον στη Σουηδία. Μια άλλη μέθοδος τυποποίησης της τήρησης αρχείων εμβολιασμού είναι η χρήση μιας νέας χρωστικής ουσίας, που αποτελείται από νανοκρυστάλλους που ονομάζονται κβαντικές κουκίδες (quantum dots),και οι οποίες μπορούν να παραμείνουν για τουλάχιστον πέντε χρόνια κάτω από το δέρμα, εκπέμποντας υπέρυθρο φως, το οποίο μπορεί να ανιχνευθεί από ένα ειδικά εξοπλισμένο smartphone. Είναι ενδιαφέρον ότι η έρευνα αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates. Το 2020, το ID2020 και οι εταίροι του ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα για την παροχή ψηφιακών ταυτοτήτων με εμβόλια στο Μπαγκλαντές. Η ID2020 συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη με την πρωτοβουλία να χρηματοδοτείται από τη συμμαχία εμβολίων GAVI (Bill Gates). Ο Μπιλ Γκέιτς, μέσω της πρωτοβουλίας ID2020, επιθυμεί να επιβάλει ψηφιακές ταυτότητες σε κάθε άνθρωπο που δεν έχει ακόμη αποκτήσει – δηλαδή σε περίπου 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους. Αναρωτιέται κανείς αν αυτό θα γίνει μέσω τσιπ ή νανοκουκίδων. Υποστηρίζει ότι οι ψηφιακές ταυτότητες δεν παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή.

Όσον αφορά τα εμβόλια, το κύριο πλεονέκτημα είναι η βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς το 89% των παιδιών και των εφήβων δεν διαθέτουν ταυτότητα για την παρακολούθηση της πρόσληψης εμβολίων. Στα ζώα σε όλο τον κόσμο εμφυτεύονται τσιπ για την ιχνηλασιμότητα των τροφίμων και αυτό θεωρείται πολύ κατάλληλο δεδομένης της πολιτικής των κυβερνήσεων για την «ασφάλεια των τροφίμων».

Όσον αφορά τα τρόφιμα, και ιδίως τα τρόφιμα απο Γενετικά Τροποιημένους Οργανισμούς (Genetically Modified Organism / GMO), η ιχνηλασιμότητα αποτελεί βασικό ζήτημα. Υπάρχει μια πρωτοβουλία για τον ψεκασμό των τροφίμων σας με γενετικά τροποποιημένους σπόρους που περιέχουν προσαρμοσμένες αλληλουχίες DNA για την ανίχνευσή τους εντός της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας. Τέτοιες τεχνολογίες δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί επαρκώς ως προς τη βιοσυμβατότητα ή τις επιπτώσεις στην υγεία μας. 

Επιχειρήματα για τη χρήση της τεχνολογίας RFID στον άνθρωπο

Οι υποστηρικτές των εμφυτεύσιμων RFID τσιπ σε ανθρώπους, πιστεύουν ότι τα τσιπ αυτά θα επιτρέψουν στις κυβερνήσεις να εντοπίζουν φυγάδες, μάρτυρες εγκλημάτων και αγνοούμενους. Οι αρχές στην επαρχία Irian Jaya της Ινδονησίας συζήτησαν ακόμη και τη χρήση εμφυτευμένων RFID τσιπ για την παρακολούθηση ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum / WEF) λέει: «Τα φάρμακα παρουσιάζουν συχνά ανεπιθύμητες ενέργειες επειδή επηρεάζουν ταυτόχρονα πολλαπλές βιολογικές διαδικασίες. Κάποιος που λαμβάνει μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή μπορεί να θέλει να δοκιμάσει αντί αυτού ένα εμφύτευμα που στέλνει πολύ ακριβείς ηλεκτρικούς ή οπτικούς παλμούς». Τα περαιτέρω πλεονεκτήματα που αναφέρει είναι, π.χ. στους ασθενείς που υποφέρουν από ακράτεια ούρων, για τους οποίους μια «μικρή συσκευή διέγερσης κρυμμένη στην περιοχή της λεκάνης αποτελεί μια πιο κομψή και άνετη λύση από το να φοράνε πάνες ακράτειας».

Άλλα εμφυτεύματα μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα του περιφερικού νευρικού συστήματος ή τις οδούς πληροφοριών που συνδέουν τον νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο με τα όργανα και τα άκρα. «Η ηλεκτρική διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου, του υπεραγωγού που ξεκινά από τον εγκέφαλο, φημολογείται ότι αποτελεί θαυματουργή θεραπεία για την βαριά κατάθλιψη, ένα συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα».

Κατά την οπτική του WEF: «Η τεχνολογία είχε πάντα τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την κοινωνία και να βελτιώσει την καθημερινή και επαγγελματική μας ζωή – το ίδιο και η τεχνολογία της επαύξησης. Πηγαίνει χέρι-χέρι με την εξέλιξη από την υγειονομική περίθαλψη, στην «καλή περίθαλψη», όπου δεν πρόκειται πλέον μόνο για την επίλυση μιας βλάβης – πρόκειται για τεχνολογία που σας υποστηρίζει και βελτιώνει τη συνολική ποιότητα ζωής σας». Το πόσο ασφαλείς είναι αυτές οι συσκευές από το να παραβιαστούν ή το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πραγματική χειραγώγηση των οργάνων με τα οποία έρχονται σε επαφή (π.χ. εγκέφαλος, καρδιά κ.λπ.) πρέπει να συζητηθεί ανοιχτά.

Οι προθέσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum / WEF)

Είναι όμως οι προθέσεις του WEF πραγματικά επικεντρωμένες γύρω από τις νέες ιατρικές δυνατότητες που υποτίθεται ότι θα μεταμορφώσουν τη ζωή μας προς το καλύτερο; Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ισραηλινός σύμβουλος του WEF, Yuval Noah Harari, διακήρυξε δημόσια σε συνέντευξή του στον Chris Anderson, επικεφαλής του TED, ότι η παγκόσμια ελίτ: «[Εμείς] απλά δεν χρειαζόμαστε τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού» και χλεύασε την ανθρωπότητα ως ανόητη και άχρηστη.

Σε μια άλλη περίπτωση, ο Harari αναλογίστηκε πώς θα απασχοληθούν οι «άχρηστοι άνθρωποι» αφού αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και πρότεινε να κρατηθούν σε κατάσταση μόνιμης καταστολής με ναρκωτικά και βιντεοπαιχνίδια. «Με τον καιρό, οι άνθρωποι θα κυκλοφορούν με βιομετρικούς αισθητήρες πάνω στο σώμα τους, ή ακόμα και εντός του, επιτρέποντας στην Google ή στο Facebook ή στην κινεζική κυβέρνηση ή σε οποιονδήποτε άλλο να παρακολουθεί συνεχώς τι συμβαίνει στο σώμα τους…», δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του WEF, Yuval Harari, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο Χαράρι απέρριψε τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και άλλα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που το σχέδιό του για 24ωρη βιομετρική παρακολούθηση θα ακυρώσει. Έγραψε ότι οι άνθρωποι απλώς «πρέπει να εμπιστεύονται την επιστήμη, τις Αρχές και τα μέσα ενημέρωσης» και υποστήριξε ότι οι «πολιτικοί» που ενθαρρύνουν τους οπαδούς τους να σκέφτονται μόνοι τους είναι «αυταρχικοί».

Αυξάνουν πράγματι τέτοιες δηλώσεις την εμπιστοσύνη μας στις Αρχές και τα κίνητρά τους;

Ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία RFID

Η κύρια ανησυχία γύρω από αυτή την τεχνολογία δεν είναι όμως μόνο ο φόβος ενός οργουελικού κράτους παρακολούθησης. Ακόμα και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (The Food and Drug Administration / FDA) συζήτησε τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με την τοποθέτηση τσιπ στους ανθρώπους, σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε το 2004: «Οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη συσκευή είναι η ανεπιθύμητη αντίδραση των ιστών, η μετανάστευση του εμφυτευμένου αναμεταδότη, η παραβίαση της ασφάλειας των πληροφοριών, η αποτυχία του εμφυτευμένου αναμεταδότη, η αποτυχία του εισαγωγέα, η αποτυχία του ηλεκτρονικού σαρωτή, οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, οι ηλεκτρικοί κίνδυνοι, η ασυμβατότητα της απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού και το τσίμπημα της βελόνας».

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι η εισαγωγή ανθρώπινων RFID τσιπ θα μας φέρει αντιμέτωπους με δύσκολα νομικά, ασφαλιστικά, ιατρικά, ηθικά και θρησκευτικά ζητήματα.

RFID και καρκίνος

Σε έξι μελέτες που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά τοξικολογίας και παθολογίας μεταξύ 1996 και 2006, οι ερευνητές διαπίστωσαν αιτιώδη σχέση μεταξύ των εμφυτευμένων αναμεταδοτών μικροτσίπ και του καρκίνου, σε εργαστηριακά ποντίκια και αρουραίους. Η εργασία εξέτασε τη βιβλιογραφία που δημοσιεύθηκε σε περιοδικά ογκολογίας και τοξικολογίας μεταξύ 1990 και 2006 και αφορούσε τις επιπτώσεις των εμφυτευμένων μικροτσίπ ραδιοσυχνοτήτων (RFID) σε εργαστηριακά τρωκτικά και σκύλους. Εξετάστηκαν έντεκα άρθρα, εκ των οποίων οκτώ διερευνούσαν ποντίκια και αρουραίους και τρία σκυλιά. Σε όλα τα άρθρα, εκτός από τρία, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κακοήθη σαρκώματα και άλλοι καρκίνοι σχηματίστηκαν γύρω ή δίπλα στα εμφυτευμένα μικροτσίπ. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μικροτσίπ είχαν προκαλέσει τους καρκίνους.

Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, δεδομένης της σαφούς, αιτιώδους σχέσης μεταξύ των εμφυτευμάτων μικροτσίπ και των κακοήθων όγκων σε εργαστηριακά τρωκτικά και σκύλους, συνέστησαν ανεπιφύλακτα στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αντιστρέψουν όλες τις πολιτικές που επιβάλλουν την τοποθέτηση μικροτσίπ στα ζώα, που βρίσκονται υπό τη δικαιοδοσία ή τον έλεγχό τους. Τα ευρήματα αυτά αποτέλεσαν συναγερμό κινδύνου, για τη συνεχιζόμενη χρήση των μικροτσίπ σε ζώα και ανθρώπους.

Όπως ανέφερε το Associated Press, την ανησυχία αυτή συμμερίζονται ορισμένοι από τους πιο αξιοσέβαστους ερευνητές καρκίνου στη χώρα. «Δεν υπάρχει περίπτωση στον κόσμο, έχοντας διαβάσει αυτές τις πληροφορίες, να εμφυτεύσω ένα από αυτά τα τσιπ στο δέρμα μου ή σε ένα από τα μέλη της οικογένειάς μου», δήλωσε ο δρ Ρόμπερτ Μπενέζρα (Dr. Robert Benezra), επικεφαλής του προγράμματος γενετικής βιολογίας του καρκίνου στο Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan-Kettering στη Νέα Υόρκη. Και πρόσθεσε: «Λαμβάνοντας υπόψη τα προκαταρκτικά ευρήματα για τα ζώα, μου φαίνεται ότι υπάρχει σίγουρα λόγος ανησυχίας». Οι εμπλεκόμενοι ερευνητές πιστεύουν ότι η περαιτέρω τοποθέτηση μικροτσίπ σε κατοικίδια ζώα ή ανθρώπους θα πρέπει να διακοπεί αμέσως.

Αρκετές άλλες μελέτες έχουν επίσης επιβεβαιώσει τα ευρήματα και τα συμπεράσματα (Lewan, 2007- Le Calvez, 2006- Elcock, 2001- Blanchard, 1999- Palmer, 1998- Tillmann, 1997- Vascellari, 2006- Vascellari , 2004).

RFID και μικροβίωμα

Το τι συμβαίνει στο μικροβίωμά μας όταν εκτίθεται συνεχώς στην τεχνολογία RFID χρειάζεται επείγουσα προσοχή. Γνωρίζουμε ότι τα βακτήρια, όπως ο Staphylococcus aureus, δημιουργούν βιοφίλμ και επικοινωνούν χρησιμοποιώντας συχνότητες στο φάσμα του Wi-Fi και του 5G C-band. Πειράματα διαπίστωσαν ότι παρατηρείται αξιοσημείωτη ακτινοβολία στη ζώνη των 3-4 GHz από τα βιοφίλμ του Staphylococcus aureus, οπότε οι εξωτερικές συχνότητες παρεμβαίνουν στα εγγενή συστήματα επικοινωνίας του ανθρώπινου οργανισμού.

Με ποιον τρόπο αυτό θα μπορούσε να συμβεί μέσω της τεχνολογίας RFID δεν έχει ακόμη διερευνηθεί.

RFID και μετανθρωπισμός

Συνοπτικά, ο Flores περιγράφει τον μετανθρωπισμό ως ένα διεθνές κίνημα που ισχυρίζεται ότι η προσθήκη τεχνολογικών εμφυτευμάτων και η εισαγωγή DNA θα βελτιώσει τα ανθρώπινα όντα. Μετά τον Flores, ωστόσο, οι μετανθρωπιστες αποκρύπτουν δύο μάλλον ανησυχητικά θέματα: την πιθανή χρήση των τεχνολογικών εμφυτευμάτων ως όπλο κατά των πολιτών, και τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των επικίνδυνων σχεδίων τους, η οποία πιθανολογείται ότι είναι παράνομα πειράματα σε ανθρώπους που διεξάγονται παγκοσμίως. Τα τεχνολογικά εμφυτεύματα, όπως τα εγκεφαλικά νανορομπότ, μπορεί να προκαλέσουν απώλεια του ελέγχου του νου, και έτσι οι χρήστες τους θα μπορούσαν να ελέγχονται από άλλους και να χάνουν την αυτονομία τους- θα μπορούσαν να κατασκοπεύονται μόνιμα μέσω του εγκεφαλικού διαδικτύου και να χάνουν την ιδιωτική τους ζωή- η μνήμη τους θα μπορούσε να διαγραφεί και να χάσουν την ταυτότητά τους. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που φέρουν τεχνολογικά εμφυτεύματα θα μπορούσαν να κατασκοπεύονται μόνιμα και να ελέγχονται διανοητικά, να χάνουν την ταυτότητά τους και να υποδουλώνονται προς όφελος πολυεθνικών εταιρειών και οικονομικών δυνάμεων.

Μια αντικειμενική ανάλυση αποκαλύπτει ότι ο μετανθρωπισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια διανοητική απάτη που οδηγεί στον ψηφιακό φασισμό. Σε μια τέτοια κοινωνία, μια ελίτ εκατομμυριούχων θα κυβερνά τους πολίτες με τεχνολογικά εμφυτεύματα, οι οποίοι θα γίνουν ψηφιακά υποδουλωμένοι άνθρωποι στην υπηρεσία μιας ολιγαρχίας.

Συμπέρασμα

Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους πολυεπίπεδους κινδύνους από τη χρήση της τεχνολογίας RFID σε ζωντανούς οργανισμούς, ιδίως τη σαφή σύνδεση με τον καρκίνο,  τα επιχειρήματα των υποστηρικτών αυτής της τεχνολογίας είναι περισσότερο από αμφισβητήσιμα ως προς τα ευγενή τους κίνητρα. Τα τελευταία δύο χρόνια, αμέτρητες κάμερες παρακολούθησης έχουν εγκατασταθεί σε όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη. Το 5G προωθήθηκε χωρίς μεγάλη δημόσια συζήτηση για την ασφάλειά του. Οι εφαρμογές Covid έκαναν την παρακολούθηση των πολιτών όσο το δυνατόν πιο εύκολη, και οι σαρώσεις προσώπου και οι ηλεκτρονικές συσκευές ανίχνευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων εμφανίστηκαν στα περισσότερα αεροδρόμια παγκοσμίως.

Θα ήταν αφελές να μην θεωρήσουμε ότι το πρωταρχικό κίνητρο του τσιπαρίσματος των ανθρώπων με RFID αποτελεί μέρος αυτής της επιχείρησης επιτήρησης. Οι πολίτες μας πρέπει να απαιτήσουν μια άμεση δημόσια συζήτηση σχετικά με τα κίνητρα και την ασφάλεια αυτής της τεχνολογίας. Διαφορετικά, θα γίνουμε μάρτυρες μιας καθόδου σε μια πλήρη οργουελιανή παγκόσμια κυβέρνηση με σταδιακή απώλεια της υγείας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα ασφαλείας που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, θα πρέπει να ζητηθεί αναστολή και να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες πριν επιτραπεί σε περισσότερους ανθρώπους να υποβληθούν σε τσιπάρισμα με αυτή την τεχνολογία.

Ασκητής