Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Λουκουμάδες μπανάνας

Συστατικά

TIP

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

250 γρ. νερό, χλιαρό
6 γρ. μαγιά ξηρή
80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. μπανάνες
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση
2 μπανάνες
300 ml ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
τρούφα σοκολάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε...
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να γίνουν πουρές.
Μεταφέρουμε τον πουρέ μπανάνας στο μπολ με τη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τις μπανάνες σε 20 φέτες και τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλες οι μπανάνες με το μείγμα για τους λουκουμάδες.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και φροντίζουμε να έχει και μια φέτα μπανάνας.
Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και ψήνουμε 2-3 λεπτά για να ψηθούν καλά και να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, τη σάλτσα καραμέλας και τρούφα σοκολάτας.

https://akispetretzikis.com/recipe/6034/loykoymades-mpananas