Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Β.Πούτιν: Αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ με συγκλονιστική ομιλία που αλλάζει όλη την Ευρώπη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, μετά τη συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, ανακοινώνει τις αποφάσεις του για την ανεξαρτησία των περιοχών που κατέχουν οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές στο Ντόνετσκ και στο Λουγκάνσκ (Ντονμπάς) όπως μεταδίδει το defencenet.ru. 

Δείτε σημεία από την συγκλονιστική ομιλία του Β.Πούτιν όπου περιγράφει την Ουκρανία ως «τεχνητό κράτος που δημιουργήθηκε επάνω στους αγώνες και το αίμα του ρωσικού λαού»:

«Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε πλήρως από τη Ρωσία.

Ο Λένιν και οι συνεργάτες του δημιούργησαν τη σύγχρονη Ουκρανία διαχωρίζοντας εδάφη από τη Ρωσία.

Ο Λένιν είναι ο συγγραφέας και ο αρχιτέκτονας της Ουκρανίας.

Σήμερα μπορεί δικαίως να ονομαστεί Ουκρανία με το όνομα του “Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν”

Ήταν «τρέλα» που δόθηκε στις εθνικές δημοκρατίες το δικαίωμα να εγκαταλείψουν τη Ρωσική Αυτοκρατορία.

Θέλετε απο-κομμουνισμό; Θα τα πάμε καλά με αυτό.Αλλά ας μην σταματήσουμε στα μισά του δρόμου.

Είμαστε έτοιμοι να σας δείξουμε πώς μοιάζει η πραγματική απο-κομμουνοποίηση.

Τα γεγονότα του σοβιετικού παρελθόντος δεν μπορούν να αλλάξουν, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για αυτά άμεσα, χωρίς πολιτική ορθότητα.Γιατί ήταν απαραίτητο να γίνουν τέτοια γενναιόδωρα δώρα, που ακόμη και οι πιο ένθερμοι εθνικιστές δεν μπορούσαν καν να ονειρεύονται;

Γιατί μετά την επανάσταση οι Μπολσεβίκοι ήθελαν να παραμείνουν στην εξουσία με κάθε κόστος.

Ο Χρουστσόφ έδωσε την Κριμαία στην Ουκρανία για κάποιο λόγo.

Οι Μπολσεβίκοι έδωσαν κυριολεκτικά το Ντονμπάς στην Ουκρανία.Η Ουκρανία είναι μία από τις χώρες που έλαβαν τη μεγαλύτερη βοήθεια μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια από το 1991-2010.

Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ προκλήθηκε από τα λάθη των Μπολσεβίκων σε διαφορετικά χρόνια, η κατάρρευση της ιστορικής Ρωσίας είναι στη συνείδησή τους.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος πρόεδρος επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, για την απόφασή του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονμπάς, δηλαδή των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας, του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε προηγουμένως πως «αν η Ρωσία αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η απειλή για τη χώρα μας θα αυξηθεί ουσιαστικά», ενώ πρόσθεσε πως στο Κίεβο δεν σκοπεύει να εκπληρώσουν τις συμφωνίες του Μινσκ.  

Πάντως, πάνω σε αυτό το θέμα, τόνισε πως ο Εμανουέλ Μακρόν του είπε ότι η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να εφαρμόσει την ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ και εργάζεται πάνω σε νέες ιδέες για τη διεξαγωγή εκλογών στις δύο αποσχισθείσες περιοχές.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως θα εξετάσει το αίτημα να γίνουν ανεξάρτητες οι περιοχές των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, το οποίο κατέθεσαν οι αυτονομιστές ηγέτες τους, τονίζοντας πως «όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να το τονίσω αυτό, οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα εδάφη, δέχονταν bullying, τους βομβάρδιζαν και τους είχαν αποκλεισμένους από τα πάντα. Παράλληλα υποχρέωναν οικογένειες να ζουν σε άσχημες συνθήκες, σε υπόγεια».

«Η απόφασή μας θα ανακοινωθεί σήμερα» πρόσθεσε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως έχει δεχτεί απειλές κι εκβιασμούς από τη Δύση για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμα πως ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν του είπε, στη συνομιλία που είχαν, πως η Ουάσινγκτον έχει αλλάξει στάση απέναντι στα αιτήματα της Μόσχας για εγγυήσεις ασφαλείας, χωρίς να γνωρίζει περισσότερα.

«Συνάδελφοί μου από άλλες χώρες μου λένε πως ο Αμερικανός συνάδελφος έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή αύριο από το ΝΑΤΟ» σημείωσε και πρόσθεσε πως «στη Ρωσία δεν το θεωρούν σαν παραχώρηση, αλλά, απλώς, σαν υλοποίηση των σχεδίων της Δύσης».

«Πιστεύετε ότι πρέπει να περιμένουμε και να προετοιμάσουμε την Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Λοιπόν, αυτό είναι μορατόριουμ. Όχι για εμάς, αλλά για τον εαυτό σας», είπε ο Πούτιν.

Επιπλέον, ανέφερε την πρόθεση της Ρωσίας για ειρηνική επίλυση της διαμάχης στο Ντονμπάς, ωστόσο «οι αρχές του Κιέβου πραγματοποίησαν δύο φορές στρατιωτικές τιμωρητικές επιχειρήσεις σε αυτά τα εδάφη» και «η κατάσταση κλιμακώνεται για τρίτη φορά».

Πηγή: https://www.defencenet.ru/bezopasnost/mezdunarodnaja-bezopasnost/sholts-...
πηγή