Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο, ελιές

Εδώ την υπέροχη γεύση την δίνει η απλότητα των υλικών. Δοκιμάστε μπούκοβο με λεμόνι και φυστίκια, παντρέψτε τα με σκόρδο και παρμεζάνα και απολαύστε Ιταλία!

Υλικά

1/4 φλυτζάνι φυστίκια Αιγίνης σπασμένα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά μπούκοβο
Φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι
Ξύσμα λεμόνι
1 φλυτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 πακέτο μακαρόνια
1/4 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 φλυτζάνι φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη (Στις νηστείες
Νηστισιμο τυρί)
1/4 φλυτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
 
Εκτέλεση

Σε τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο (1/3 του φλυτζανιού) με μπούκοβο, σκόρδα, θυμάρι, ξύσμα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη.

Βάλτε το σε μεσαία φωτιά και ροδίστε να αναμειχθούν τα αρώματα, για 10 λεπτά
Προσθέστε τις ελιές χωρίς κουκούτσι και τα φυστίκια, ροδίστε ακόμη 5 λεπτά
Σε μπόλικο αλμυρό νερό βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
Κρατήστε ένα ποτήρι νερό όταν τα σουρώνετε
Ρίξτε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και προσθέστε το λευκό κρασί.
 
Ανακατέψτε απαλά για 5 λεπτά -Προσθέστε βασιλικό και παρμεζάνα μπόλικα, λίγο νερό από τα μακαρόνια αν χρειάζεστε, ανακατέψτε απαλά -Ετοιμο!
Οταν σερβίρετε γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και επιπλέον παρμεζάνα και φυστίκια.