Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 3ου ΝΑΟΥ

Μετά την αξιοσημείωτη επιτυχία της ειρηνευτικής συμφωνίας που διαμεσολάβησε το Τραμπ μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,

ο υπουργός Εξωτερικών Mάικ Πομπέο έφτασε στο Ισραήλ τη Δευτέρα με ατζέντα για την επέκταση της ειρήνης στην περιοχή. 

Βάσει της συμφωνίας, το Ισραήλ και τα ΗΑΕ συμφώνησαν σε πλήρη διπλωματικούς δεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πρεσβευτών, της έναρξης απευθείας πτήσεων και της εμπορίας.

Ο Πομπέο δήλωσε στο παρελθόν ότι η επέκταση της ισραηλινής κυριαρχίας ήταν μια απόφαση «που πρέπει να λάβουν οι Ισραηλινοί».

Σε συνέντευξή του στο Jerusalem Post , ο Πομπέο δήλωσε ότι το ζήτημα της παραχώρησης της κυριαρχίας του Ισραήλ από την Ιουδαία και τη Σαμαριά θα «έχει μεγαλύτερη σαφήνεια» όταν ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Πρίγκιπας  Mohammed Bin Zayed συναντηθούν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την υπογραφή της συνθήκης, πιθανώς τις επόμενες εβδομάδες.

«Θα το αφήσω σε αυτούς τους τρεις ηγέτες να συζητήσουν», είπε. «Η δέσμευση που ανέλαβαν οι Ισραηλινοί ήταν ότι δεν θα επέκτειναν την κυριαρχία τους για ένα χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες θα είναι όλοι μαζί , και πιθανότατα θα έχουν μεγαλύτερη σαφήνεια και την ικανότητα να απαντήσουν σε αυτό με μεγαλύτερη σαφήνεια. "

Ο Πομπέο σχεδιάζει να συνεχίσει την επίσκεψή του στην περιοχή με το Σουδάν, το Μπαχρέιν και τα ΗΑΕ. Υπέδειξε στα ΜΜΕ ότι περισσότερες χώρες ενδιαφέρονται να υπογράψουν ειρηνευτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, αν και δεν διευκρίνισε ποιές.

«Δεν μπορούσα να σας πω το χρονοδιάγραμμα και δεν μπορούσα να σας πω ποιες χώρες, αλλά νομίζω ότι καθώς άλλα έθνη σε όλο τον κόσμο βλέπουν ότι υπάρχει τεράστιο όφελος για τη σχέση - από διπλωματική προοπτική, οικονομική προοπτική και από την άποψη της ασφάλειας - Νομίζω ότι άλλα έθνη θα δουν ότι είναι το σωστό να κάνουμε », δήλωσε ο Πομπέο σε συνέντευξή του στο J-Post . «Νομίζω ότι θα έρθουν επίσης να δουν ότι η οικοδόμηση αυτού του συνόλου σχέσεων είναι το μονοπάτι που θα οδηγήσει και στη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».

Ο Ραβίνος Yehudah Glick, πρώην μέλος του Likud στο Knesset και επικεφαλής του Ιδρύματος Shalom Jerusalem , σημείωσε ότι όπως ο πρώτος ναός χτίστηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ειρήνης μετά από μια μακρά περίοδο πολέμου, ένα κύμα συμφωνιών ειρήνης θα μπορούσε να είναι προάγγελος μίας περίοδου ειρήνης, πιο ευνοϊκή για την κατασκευή του Τρίτου Ναού, από τις πρώτες δεκαετίες του σύγχρονου Ισραήλ που χαρακτηρίζονταν από πολέμους.

«Ένα πράγμα που δεν μπορώ να σας πω είναι το μέλλον», είπε ο Ραβίνος Γκλκ ως αποποίηση ευθυνών. «Αλλά εάν οι επιλογές είναι να φέρετε ένα σπίτι προσευχής στο όρος του ναού μέσω ειρήνης ή πολέμου, είναι σίγουρα προτιμότερο να το κάνετε μέσω της ειρήνης όπως ο πρώτος ναός που φέρεται μέσω της ειρήνης».

Ο Ραβίνος Γκλκ σημείωσε ότι όπως ακριβώς ο Βασιλιάς Σολομών έκαναν ειρηνευτικές συμφωνίες με τον Βασιλιά Χίραμ του Τύρου (γνωστό σήμερα ως Λίβανος) και με τη Βασίλισσα της Σεβά, οι τρέχουσες προσπάθειες για την ειρήνη περιλαμβάνουν τα έθνη του Λιβάνου και της Αφρικής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Mishnah (προφορική νομοθεσία), ο βωμός πρέπει να είναι κατασκευασμένος από ανεπεξέργαστους λίθους που δεν έχουν σχηματιστεί από σιδερένια εργαλεία. Αυτό συμβαίνει επειδή ο σίδηρος χρησιμοποιείται για την κατασκευή όπλων πολέμου και ο Ναός προορίζεται να παρατείνει τη ζωή, όχι να την συντομεύσει. 

«Η συμφωνία ομαλοποίησης με τα ΗΑΕ είναι άνευ προηγουμένου και φαίνεται προσανατολισμένη στη δημιουργία ενός Σώματος Προσευχής για όλα τα έθνη.

«Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία γιατί, μέχρι τώρα, οι Παλαιστίνιοι Μουσουλμάνοι αρνήθηκαν να προσευχηθούν μαζί μας», είπε ο Ραβίνος Γκλικ. «Αυτό εμπόδιζε να έρθει η προφητεία. Τώρα, με τους Χριστιανούς, τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους να προσεύχονται δίπλα-δίπλα, μπορούμε να έχουμε ένα Σπίτι Προσευχής για όλα τα έθνη. "

breakingisraelnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com