Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ο Πάτρικ Γουντ εξηγεί πως θα διευθύνουν τα άλαλα και τα μπάλαλα


σ.σ. Ο Πάτρικ Γουντ μπορεί να μην είναι Ορθόδοξος αλλά στην αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στον Σπυρίδωνα Σκούρα, ανάμεσα στα όσα είπε, εξηγεί πώς θα κυβερνούν τα άλαλα και τα μπάλαλα. Είναι χαρακτηριστικές οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Σε μία περίσταση είπε «θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα», σε άλλη είπε «θα κυβερνούν τα άλαλα και τα μπάλαλα». Ποιός από εμάς καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοεί ο Άγιος με τις λέξεις «διευθύνουν» και «κυβερνούν»; Λοιπόν. Είναι θαυμαστή η ακρίβεια των λέξεων. Δείτε πως εξηγεί την σημερινή κατάσταση που ανοίγει μπροστά μας ο Πάτρικ Γουντ. Ο Θεός να μας ελεήσει, να αντισταθούμε και να μην προχωρήσει αυτό το διαβολικό σχέδιο.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η τεχνοκρατία δεν είναι πολιτικό σύστημα, είναι οικονομικό σύστημα. Καταλαβαίνω ότι είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβει αυτό κανείς διότι μεγαλώσαμε με ένα οικονομικό σύστημα γύρω μας γνωστό ως ελεύθερη αγορά, [και πράγματα όπως] καπιταλισμός, οικονομία της αγοράς, ζήτηση και προσφορά, βασική τιμή, νομίσματα και λοιπά. Μεγαλώσαμε με αυτά και αυτά ξέρουμε. Το οικονομικό σύστημα που αυτοί έχουν κατά νου είναι εντελώς έξω από τον κόσμο που εμείς γνωρίζουμε.
Πιστεύουν ότι εάν έχουν τον πλήρη έλεγχο στον παγκόσμιο οικονομικό μηχανισμό και σε όλα τα δεδομένα, τότε δεν υπάρχει ανάγκη ενός πολιτικού συστήματος. Δεν υπάρχει ανάγκη για κάποιο σύστημα διακυβέρνησης αν θέλετε. Δεν υπάρχει ανάγκη για πολιτικούς ηγέτες αν θέλετε.
Αυτό οδήγησε κάποιους ακαδημαϊκούς όπως τον Πάραγκ Κάνα [Parag Khanna] να καταλήξει στο συμπέρασμα σε ένα από τα βιβλία του με τίτλο Connectography, ότι το σύστημα είναι η παγκοσμιοποίηση, ή, να το πούμε ανάποδα, η παγκοσμιοποίηση είναι το σύστημα. Δεν φτιάχνουν το σύστημα για κάποιον δικτάτορα, το φτιάχνουν αυτό καθ’ αυτό ως σύστημα. Ο αλγόριθμος είναι αυτός που θα «τρέχει» τα πάντα. Δεν χρειάζεσαι πολιτικούς να σου πουν θα πρέπει να πας εδώ, θα πρέπει να πας εκεί, δεν μπορείς να κάνεις αυτό, δεν μπορείς να κάνεις τ’ άλλο. Ο αλγόριθμος θα σε βάλει σε μια τροχιά και αν ξεφύγεις πολύ αριστερά ή δεξιά θα λαμβάνεις κάποιο σοκ.»
σ.σ. «Τα άλαλα και τα μπάλαλα» θα κατευθύνουν τους ανθρώπους από ‘δω και από ‘κει σαν αγέλη ζώων με τυποποιημένες οδηγίες / τιμωρίες / αμοιβές, ανάλογα με την συμπεριφορά τους. Είναι αδιανόητο ο «άνθρωπος» μηχανή / υπάνθρωπος των άλαλων και τον μπάλαλων να έχει Θεό και Πίστη. Γι’ αυτό και η Θεία Κοινωνία πολεμείται με τόση λύσσα.
«Οι άνθρωποι λένε ότι αυτό είναι απίστευτο αλλά δείτε την Κίνα. Δείτε το σύστημα κοινωνικής πίστωσης που έχουν τώρα εκεί και αν δεν το καταλαβαίνετε καλά θα κάνετε να το καταλάβετε, διότι για αυτόν τον έλεγχο με αλγόριθμο μιλούν αυτοί οι άνθρωποι.
Υπό μία έννοια δεν χρειάζεται να σε κυβερνάει κάποιος, δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση. Μπορούν να αποκαλούν τους εαυτούς τους ό,τι θέλουν, σοσιαλιστές, εθνικιστές, μαρξιστές. Δεν έχει σημασία πώς αυτοί στην κορυφή αποκαλούν τους εαυτούς τους. Οι άνθρωποι στην βάση δεν ελέγχονται άμεσα από αυτούς τους τυράννους, ελέγχονται από τον αλγόριθμο.
Παίρνεις κλήση στην Κίνα επειδή πέρασες απέναντι με κόκκινο. Πριν φτάσεις στο διαμέρισμα σου έχει αφαιρεθεί το ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό, διότι καθώς περπατάς στον δρόμο εντοπίστηκες με την αναγνώριση προσώπου. Το ποσό καθορίζεται ανάλογα με πόσες άλλες φορές το έχεις κάνει αυτό ή με ό,τι άλλο υπάρχει στο ιστορικό σου και κατευθείαν αποφαίνονται ότι είσαι ένοχος, ότι σε έχουν καταγράψει και αμέσως αφαιρούνται 50 γουάν ας πούμε από τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Παρεμπιπτόντως, μόλις έχασες και 100 βαθμούς από την κοινωνική πίστωση και σε λίγες ημέρες ενημερώνεσαι ότι πρέπει να φύγεις από το διαμέρισμα που μένεις διότι δεν δικαιούσαι να μένεις άλλο εκεί καθότι η κοινωνική σου βαθμολογία είναι πολύ χαμηλή. Ανησυχείς για το που θα μείνεις και ενημερώνεσαι ότι δεν μπορείς να πας ούτε και στο σχολείο που πήγαινες. Σε πετάνε έξω και από το σχολείο διότι αυτό το σχολείο είναι για καλούς πολίτες που δεν περνάνε απέναντι με κόκκινο.
Πιάνετε την εικόνα. … Από την στιγμή που θα εγκατασταθούν οι αλγόριθμοι μένει το πάτημα του κουμπιού για να «τρέξει» το πρόγραμμα