Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Απ' αυτό που φοβούνται δε θα ξεφύγουν!

Στις 2 Ιουλίου η απόφαση για το αν θα ξαναγίνει τζαμί η Αγία Σοφία. Μια ακόμη πρόκληση του Ερντογάν; Θα σας πω μια ιστορία. Τον Ιούλιο του 2009 αποκαλύφθηκε στον τρούλο της Αγια-Σοφιάς ένας εξαπτέρυγος Αγγελος (φωτο) που είχε καλυφθεί με ασβέστη για πάνω απο 160 χρόνια. Το γεγονός είχε αποκαλύψει πρώτη η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ενώ η εφημερίδα Milliyet αναφερόμενη στο γεγονός έκανε και νύξεις "για σημαδιακή εμφάνιση μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας που ίσως έχει και άλλες προεκτάσεις….".

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Νούμαν Κουρτουλούς (αργότερα αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν και υπουργός Πολιτισμού το 2017) είχε ζητήσει εντόνως να μετατραπεί η Αγία Σοφία ξανά σε τζαμί ωστε να ανακοπεί αυτό που οι Τούρκοι ισλαμιστές είδαν τότε ως εσχατολογικό σημάδι στον τρούλο της εκκλησίας.
Στις 2 Ιουλίου στην Πόλη εορταζόταν παραδοσιακά η εναπόθεση της Αγίας Εσθήτας της Θεοτόκου στην Παναγιά των Βλαχερνών, την επιλεγόμενη και Παναγιά Βουλιάχτρα... Απ' αυτό που φοβούνται δε θα ξεφύγουν.

Αντώνης Παπαδόπουλος


πηγή