Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΥΦΑΛΟKΡΗΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΟΖ! Ντοκουμέντα που ανατρέπουν τα πάντα

του Κωστή Αλεξίου

Και όμως! Η Ελλάδα έχει ορίσει εγκαίρως Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και έχει μάλιστα καταθέσει τα όρια τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)! Κάτι που αποκρύπτεται εντελώς από τον ελληνικό λαό, ίσως για να αποδεχθεί ευκολότερα μελλοντικούς επώδυνους συμβιβασμούς (βλέπε Χάγη), αλλά πολύ πιθανόν να αποκρύπτεται στις πλήρεις του διαστάσεις και από τον ίδιο τον Ερντογάν, τον οποίο διπρόσωποι επιτελείς και σύμβουλοι σπρώχνουν ξαφνικά σε Κρίση με την Ελλάδα, ώστε να απαλλαγούν το γρηγορότερο από αυτόν, εκτελώντας εντολές των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών του Τούρκου Προέδρου, βάζοντάς τον τελικά να παίξει ο ίδιος το σενάριο της Επιχείρησης "Βαριοπούλα" και "Suga" (δείτε εδώ και εδώ)...

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΟΖ
Εδώ και μερικά χρόνια, όταν γίνεται λόγος για ΑΟΖ της Ελλάδας, εμφανίζονται κάποιοι χάρτες που την παρουσιάζουν "χωρίς να έχει οριστεί"... Πώς προκύπτουν αυτοί οι χάρτες, που μάλιστα δεν είναι μόνο ελληνικοί, αλλά και διεθνείς; Πώς έχουν κατασκευασθεί; Με ποια δεδομένα; Με ποια όρια; Με ποιες συντεταγμένες; Ποιος τις όρισε; Πότε;

Η απάντηση βρίσκεται στην σημερινή μας αποκάλυψη. Η Ελλάδα έχει καθορίσει τα όρια της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της και μάλιστα με Νόμο που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή, σε ανύποπτο χρόνο, μέσα στην καταιγίδα των Μνημονίων! Τα δε όρια αυτά αντιστοιχούν στον παρακάτω ενδεικτικό χάρτη και σε όλους τους σχετικούς χάρτες που κυκλοφορούν διεθνώς.


Πρόκειται για τον Νόμο 4001 του 2011, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α' 179 της 22/8/2011 και ορίζει στο άρθρο 156, παράγραφος 1, εδάφιο 3:

"Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης"!



Με το άρθρο αυτό λοιπόν η Ελλάδα από το 2011 έχει καθορίσει την Υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της (και μάλιστα τη δεύτερη προκαταβολικά), ορίζοντας πως εφ΄ όσον δεν συμφωνούν σε από κοινού οριοθέτηση γειτονικά κράτη, τότε ισχύει αυτόματα η μέση γραμμή! Δηλαδή χονδρικά θα μπορούσαμε να πούμε η μέση απόσταση μεταξύ π.χ. ελλαδικών νησιών ΒΑ Αιγαίου - Δωδεκανήσων και των απέναντι Μικρασιατικών ακτών.


Ο Ελληνικός Νόμος της ΑΟΖ που αποκρύπτουν

Πρόκειται για ιστορική νομική διατύπωση και διακήρυξη των εξωτερικών ορίων και της Ελλαδικής Υφαλοκρηπίδας, αλλά και της Ελλαδικής ΑΟΖ, η οποία βρίσκεται απολύτως σε ισχύ και ενέργεια!


Ο επίσημος κρατικός χάρτης του 2ου Διεθνούς Γύρου Παραχωρήσεων δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης ελληνικών υδρογονανθράκων σε είκοσι (20) θαλάσσιες περιοχές στη Δυτική Ελλάδα (Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης

Βάση άλλωστε του παραπάνω ζωτικού άρθρου 156 παρ. 1, μπόρεσαν να γίνουν και οι προκηρύξεις για έρευνες υδρογονανθράκων και να καθοριστούν με συγκεκριμένες συντεταγμένες τα όρια των θαλασσίων οικοπέδων μας, τα οποία και έχουν γίνει διεθνώς αποδεκτά από ξένες κυβερνήσεις και εταιρείες, ακόμη και από αυτήν την Τουρκία, που φρόντισε σχολαστικά η ψευτοΑΟΖ που όρισε με την Λιβύη, να μην θίγει τα θαλάσσια οικόπεδα που προκήρυξε η χώρα μας (δείτε εδώ)!

Επομένως η Ελλάδα δια της μέσης γραμμής έχει μονομερώς διακηρύξει Υφαλοκρηπίδα και έχει καθορίσει ΑΟΖ προς Αλβανία, Ιταλία, Λιβύη, Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία, είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν. Και αν μεν διαφωνούν, μπορούν να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις κοινής οριοθέτησης, εφ΄ όσον αναγνωρίζουν τα σύνορα της Ελλάδας και την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (ΣΔΘ), βάσει της οποίας κινείται και ενεργεί η Ελλάς! Αν δεν τα αναγνωρίζουν (Τουρκία) τότε καμμία από κοινού οριοθέτηση δεν μπορεί να γίνει. Αν π.χ. η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα Ίμια, την Ζουράφα, τους Καλογήρους, τα 10 μίλια, σε τι οριοθέτηση να πάμε; Αν δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας, πώς θα κατοχυρωθεί η οριοθεσία; Διότι το Δίκαιο της Θάλασσας (ΣΔΘ) ορίζει ότι τα νησιά (μικρά και μεγάλα ανεξαιρέτως) έχουν και Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ! (δείτε εδώ και εδώ)

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
Η Ελλάδα όμως, όχι μόνο έχει ορίσει όρια Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, αλλά τα έχει καταθέσει και στον ΟΗΕ με το παρακάτω έγγραφο-ντοκουμέντο το οποίο παρουσιάζουμε!


Ντοκουμέντο - Το έγγραφο κατάθεσης των ορίων Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Με το έγγραφο αυτό, που περιέχει σε αγγλική μετάφραση το επίμαχο άρθρο 156, παρ. 1 του Νόμου 4001 του 2011, η Ελλάδα μέσω του ΟΗΕ γνωστοποιεί σε όλα τα κράτη τα όρια της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ της και άρα κάθε παραβίασή τους αποτελεί παραβίαση και του Διεθνούς Δικαίου, ενώ πάνω σε αυτά στηρίζονται όλες οι ξένες εταιρείες για την ανάληψη έρευνας και εκμετάλλευσης των ελλαδικών θαλάσσιων οικοπέδων:

"In the absence of a delimination agrmeement with neigbouring States, whose coasts are opposite or adjacent to the coasts of the Hellenic Republic, the outer limit of the continental shelf and of the exclusive economic zone (once declared) is the median line, every point of which is equidistant from the nearest points on the baselines (both continental and insular) from which the breadth of the territorial sea is measured".

Επομένως, η ψευδοΤουρκο-Λιβυκή ΑΟΖ, συγκρούεται με τα σαφή και ρητά όρια Ελλαδικής Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ τα οποία έχουν κατατεθεί στον ΟΗΕ και είναι σαφώς άκυρη και παράνομη. Ο δε ΟΗΕ οφείλει να την απορρίψει, λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω ρητή Ελλαδική νομική διακήρυξη.

Εδώ ακριβώς διαφαίνεται το πελώριο, παιδαριώδες πραγματικά σφάλμα της Τουρκίας, να προχωρήσει σε εντελώς ανυπόστατη ΑΟΖ με τον Τούρκο "Πρόεδρο" της Λιβύης (δείτε εδώ), ενώ η Ελλάδα είχε ήδη καταθέσει Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στον ΟΗΕ! Κάτι το οποίο δείχνει ότι ο Ερντογάν δεν είχε, δεν τον άφησαν να έχει, πλήρη γνώση των ελληνικών "οχυρών"...

Διεθνώς παράνομη θα είναι άρα και κάθε τυχόν προσπάθεια της Τουρκίας να "χαράξει θαλάσσια οικόπεδα" εντός της Ελλαδικής Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, με την Ελλάδα να μπορεί να προσφύγει και εναντίον της και εναντίον των Εταιρειών που θα επιχειρήσουν παράνομες έρευνες, εκδίδοντας εντάλματα σύλληψης - όπως έκανε και η Κύπρος - και απαιτώντας οικονομική αποζημίωση!

Η Ελλάδα επίσης έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να ανοίξει πυρ εναντίον τέτοιων πλοίων, βάση της νομικής διακήρυξης της Υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ που έχει καταθέσει στον ΟΗΕ, εάν αρνηθούν να απομακρυνθούν (περίπτωση ερευνητικού σκάφους Μαλένε Όστερβολντ και απειλή καταβύθισης από τότε Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Γράψα, 2008)

Με βάση τα παραπάνω, μπορούμε πλέον σε επόμενο άρθρο να απαντήσουμε στο μεγάλο ερώτημα: "ναι ή όχι στη Χάγη";

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 156 ΤΟΥ Ν. 4001/2011

Άρθρο 156 1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του ν. 2289/1995 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Το δικαίωμα αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στις χερσαίες, στις υπολίμνιες και υποθαλάσσιες περιοχές στις οποίες η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί αντιστοίχως κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, όπως κυρώθηκε με το ν. 2321/1995 ανήκει αποκλειστικά στο Δημόσιο και η άσκησή του αφορά πάντοτε τη δημόσια ωφέλεια. Η διαχείριση για λογαριασμό του Δημοσίου των δικαιωμάτων της παραγράφου αυτής ασκείται από την ΕΔΕΥ ΑΕ.

Ως «υποθαλάσσιες περιοχές» νοούνται ο βυθός και το υπέδαφος των εσωτερικών υδάτων, της αιγιαλίτιδας ζώνης, της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ης κηρυχθεί) μέχρι την απόσταση των 200 ν.μ. από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.»

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/01/k.html