Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Χτύπημα μαιτρ από τη Μόσχα


σχόλιο Γ.Θ : Ο τύπος με το ρόπαλο είναι αυτός που με την εμφάνισή του στο παγκόσμιο προσκήνιο χάλασε τα σχέδια της αντίχριστης τάξης πραγμάτων. Τα χάλασε και συνεχίζει να τα χαλάει.
Δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για συνειδητοποιήσουμε τι θα είχε συμβεί αν στην θέση του ροπαλοφόρου είχαμε ένα Γιέλτσιν νούμερο 2.
Αν το ενιαίο παγκόσμιο κράτος που ονειρεύονται οι οπαδοί του αντιχρίστου δεν είναι ακόμα έτοιμο το χρωστάμε στον ροπαλοφόρο


 
Στη κρίση του Κόλπου μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ρωσική αρκούδα δεν έχει ποτέ κρύψει που πήγαινε η προτίμηση του. Τα κοινά εδάφη συνεννόησης μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας είναι πολυάριθμα και ποικίλα: κοινή αντίθεση στις αυτοκρατορικές τρέλες της Ουάσινγκτον, συμμαχία στη Συρία, συνενοχή στο κίνημα αποδολαριοποίησης ή ακόμη η συνεργασία για την πολυπολική δυναμική της Ευρασίας. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Κρεμλίνο φέρνει την υποστήριξη του στους περήφανους Πέρσες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε έντονα τον Ιούνιο:

Ενώ πολλοί έλπιζαν ή φοβούνταν ότι ο Πούτιν θα «πουλούσε» το Ιράν με αντάλλαγμα τη Συρία, απογοητεύτηκαν / ανακουφίστηκαν. Η αδημοσίευτη τριμερής σύνοδος Ρωσίας-Ισραήλ-ΗΠΑ, στην οποία υποτίθεται ότι η Ουάσινγκτον και το Τελ Αβίβ θα έπειθαν τη Μόσχα να εγκαταλείψει το Ιράν, γέννησε ένα ποντίκι. Χειρότερα! Ο Ρώσος απεσταλμένος Νικολάι Πατρουσεβ έστειλε τους Bolton & Co στις χορδές:

"Το Ιράν ήταν πάντα και παραμένει σύμμαχός μας, με τον οποίο αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο. Πιστεύουμε συνεπώς ότι είναι απαράδεκτο να χαρακτηριστεί το Ιράν ως την κύρια απειλή της περιοχής και να τεθεί στο ίδιο επίπεδο με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. "

Ο φίλος Νικολάι πρόσθεσε ένα στρώμα λέγοντας ότι, σύμφωνα με τα ρωσικά στρατιωτικά στοιχεία, το αμερικανικό drone βρισκόταν στον ιρανικό εναέριο χώρο και ότι οι αμερικανικές κατηγορίες εναντίον της Τεχεράνης για τις επίθεσεις σε δεξαμενόπλοια ήταν «κακής ποιότητας και ελάχιστα επαγγελματικές».
Παν παν στο μουστάκι του Μπόλτον, ο οποίος, με τον Ισραηλινό Σιαμαίο του, δεν περίμενε προφανώς να τεθεί τόσο βίαια στη θέση του. Αυτό δεν πρέπει να του έχει προκύψει ξανά στην καριέρα του ...

Είδαμε στις αρχές Ιουλίου ότι η αρκούδα διασκεδαζόταν να ανακατεύει / σφετεριστεί τα σήματα GPS των αμερικανικών αεροπλάνων στη Μέση Ανατολή. Τα ρωσικά αστεία φαίνεται να έρχονται αργά αλλά σίγουρα προς τη ζώνη του Ιράν, κάτι που δεν είναι καλή είδηση για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ...

Πριν από λίγες ημέρες, η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης πέρασε στην επόμενη φάση. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του επικεφαλής του ιρανικού ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη, υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των δύο στρατών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών και επερχόμενων κοινών ναυτικών ασκήσεων κοντά στο περίφημο Στενό του Ορμούζ. Το πεδίο εφαρμογής αυτής της συμφωνίας δεν διέφυγε κανενός και ιδιαίτερα των Αμερικανών στρατηγικών.

Ο καθένας μπορεί εύκολα να φανταστεί τον ενθουσιασμό τους στην ανάγνωση της πραγματικής βόμβας που μόλις κυκλοφόρησε χθες. Πριν να την μοιραστούμε, διευκρινίζουμε ότι η πληροφορία παραμένει προς επιβεβαίωση (ο εν λόγω δικτυακός τόπος δεν λέει συνήθως ό τι να είναι). Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια ιρανική παραπληροφόρηση, αν και δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά ποιος θα ήταν ο λόγος. Εδώ είναι η περίληψη, η οποία θα μπορούσε να είναι αυτό που οι αγγλόφωνα ονομάζουν ένα game changer στη Μέση Ανατολή και πέρα.

Η Τεχεράνη και η Μόσχα φέρεται ότι συμφώνησαν να ανοίξουν δύο Ρωσικές Ναυτικές βάσεις και μια Ρωσική αεροπορική βάση στο Ιράν! Η τοποθεσία, στον Περσικό Κόλπο, είναι όσο το δυνατόν πιο στρατηγική: στο Bouchehr και στο Chabahar, που συνορεύουν με τα στενά του Ορμούζ.



Εάν οι Ιρανοί, συνήθως πολύ καχύποπτοι για κάθε ξένη στρατιωτική παρουσία στην επικράτειά τους (ο πιστός αναγνώστης θα θυμηθεί την υπόθεση Χαμαντάν), δέχτηκαν, είναι επειδή αυτές οι βάσεις θα συμμετέχουν έντονα στη προστασία της χώρας έναντι των αυτοκρατορικών παρορμήσεων των ΗΠΑ. Ειδικά το Μπούχερ, το μαύρο τέρας των Ισραηλινών, που φιλοξενεί τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στον οποίον οι Ρώσοι κτίζουν δύο νέους αντιδραστήρες.

Όσο για την αρκούδα, μπορεί να γλείφεται με λαιμαργία. Μια μίσθωση α-λα-συριακά (49 ετών) θα σηματοδοτούσε την ηχηρή είσοδο της Ρωσίας στον Περσικό Κόλπο και θα της παρείχε ρόλο εγγυητή της ασφάλειας των υδρογονανθράκων και της ελεύθερης κυκλοφορίας σε έναν από τους πιο στρατηγικούς χώρους του πλανήτη, μια λειτουργία που δεν μπορεί πλέον να εκπληρωθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό εξάλλου πρέπει να παραλληλίζεται με τις πρόσφατες προτάσεις της Μόσχας προς τον ΟΗΕ για τη δημιουργία μιας συλλογικής αρχιτεκτονικής ασφαλείας στον Κόλπο, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να συμπληρώσει τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης. Μια πολυπολική δομή στην οποία η Μόσχα θα είχε έναν από τους σημαντικότερους ρόλους. Ακόμα και η Μεγάλη Αικατερίνα δεν θα τολμούσε να το σκεφτεί ούτενστα πιο τρελά ​​όνειρά της!

Το άβατο του Ιράν, απαραίτητο τετραγωνίδιο της μεγάλης σκακιέρας της Ευρασίας · Έξωση της αυτοκρατορίας από την αποκλειστική περιοχή κυνηγιού της στη Μέση Ανατολή · Έλεγχος των ροών πετρελαίου · Προέλαση του μοντέλου του Οργανισμoύ Συνεργασίας της Σαγκάης (ΟΣΣ) και της πολυπολικότητας της ηπείρου-κόσμου ενώπιον της απαξίωσης του αμερικανικού μονοπωλίου ... Οι συνέπειες αυτού του χτυπήματος μαιτρ είναι δυνητικά γιγαντιαίες.

πηγή: http://www.chroniquesdugrandjeu.com/2019/08/the-coup-de-maitre-de-moscou.html;
στάλθηκε από την Rania Tahar
πηγή

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά reseauinternational.net/