Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Έτος 2023, 2027, 2031

Η συμφωνία της Λευκωσίας, Η συμφωνία της Σμύρνης και η συνθήκη της Κομοτηνής


Απόστολος Κρητικόπουλος
Διδάκτωρ Πληροφορικής

 Έτος 2023: Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα δηλώνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει τη συμφωνία της Λευκωσίας που συνυπέγραψε η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη και παραχωρεί καθεστώς συγκυριαρχίας των Τούρκων στην Κύπρο μας, αλλά ο Τσίπρας δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει αυτή την κατάπτυστη συμφωνία.
Ετος 2027: Η επόμενη κυβέρνηση ΚΙΝ.ΑΛ. δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξει τη συμφωνία της Σμύρνης, στην οποία ο Τσίπρας συμφώνησε για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, με τουρκικά πλοία να μπορούν να συλλέγουν αέριο λίγα μίλια έξω από την Αττική, αλλά η πρωθυπουργός κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αμβλύνει τις συνέπειες της κατάπτυστης συμφωνίας.
Ετος 2031: Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. δηλώνει ότι δεν είναι εφικτό να αλλαχθεί η συνθήκη της Κομοτηνής, στην οποία η Γεννηματά συμφώνησε για καθεστώς αυτονομίας των «Τούρκων» της Θράκης, αλλά θα προσπαθήσει ο επικεφαλής της Ν.Δ. κ. Μπακογιάννης να κάνει ό,τι μπορεί για να εφαρμοστεί η κατάπτυστη αυτή συνθήκη προς όφελος της εναπομένουσας Ελλάδας».
 
Σας θυμίζουν τίποτα τα φριχτά αυτά για το έθνος μας υποθετικά σενάρια πολιτικής φαντασίας που ανέφερα παραπάνω; Είναι η πιθανή συνέχεια του ενδοτισμού που χάραξε η Νέα Δημοκρατία και μας υπενθυμίζει τώρα από το Κοινοβούλιο, με την άνεση του απόλυτου αυτοδύναμου νικητή των εκλογών, ότι «εμείς ήμασταν ειλικρινείς, δεν θα αλλάξουμε τη Συνθήκη των Πρεσπών».
Βέβαια, η κυβέρνηση έχει ένα δίκιο: όντως, αν αναζητήσετε παλιότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και υψηλόβαθμων στελεχών της Ν.Δ., ήταν απόλυτα αληθείς.
Δήλωναν σε κάθε κατεύθυνση πως δεν θα αλλάξουν την προδοτική πράξη του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία χαρίστηκε το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια.
Μάλιστα, με ιδιαίτερη αλαζονεία μάς θυμίζουν ότι εμείς, ο ελληνικός λαός, επιλέξαμε αυτή την Βουλή.

Οι οι βουλευτές τάσσονται ανερυθρίαστα υπέρ της προδοσίας είτε μας λένε πως «δεν γίνεται να αλλάξει πλέον το όνομα "Βόρεια Μακεδονία"».
Ψέματα μας λένε.
Μπορούμε πολύ γρήγορα να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση μη αναγνώρισης των Σκοπίων με ένα απλό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, με την ερώτηση: «Επιτρέπεται στο ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει άλλο κράτος που έχει στην ονομασία του τη λέξη “Μακεδονία”; Οχι/Ναι».
Αλλά κανένα από τα ευρωσυστημικά κόμματα δεν θα πάρει το κόστος του δημοψηφίσματος.
Ολοι σχεδόν είναι αναξιοπρεπείς και δουλοπρεπείς ορντινάντσες της Ε.Ε. και των Αμερικανών.

πηγή