Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Μωσαϊκό με γέμιση παγωτού


Προετοιμασία: 15'
Χρόνος: 30'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο


Κείμενο: Άννα Ναθαναηλίδου

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος Αποθήκευση για αργότερα

Υλικά

1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
5 κουτ. σούπας κακάο
250 γρ. βούτυρο (1 1/2 φλιτζ.)
1⅓ πακέτο μπισκότα πτι μπερ, χοντροσπασμένα
2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
300 γρ. έτοιμο παγωτό βανίλια

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μπολ. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσέχοντας να μην καεί.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το αδειάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα καλά σε σχήμα παραλληλόγραμμου.

Στη μέση, κατά μήκος, βάζουμε το παγωτό και το τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Το παγωτό θα πρέπει να είναι στο κέντρο του ρολού.

Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη.

Μυστικά
Μπορούμε να προσθέσουμε μισό φλιτζ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

http://www.gastronomos.gr