Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΝΟΣΜΟΣΧΕΔΙΟ Μενέντεζ- Ρούμπιο προβλέπει περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σ’ Ελλάδα, την λογοκρισία σ’ Ελλάδα-Κύπρο του φιλορωσικού τύπου. Καταφέρεται ονομαστικά εναντίον του Άσαντ απαγορεύοντας στην Κύπρο τον ανεφοδιασμό ρωσικών πλοίων που σπεύδουν προς υποστήριξή του στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.Αναφέρεται υπέρ της Αυτοκεφαλίας που έδωσε το Οικουμενικό σε σχίσματα στην Ουκρανία αποδεικνύοντας πως πρόκειται για πολιτική απόφαση που ως τέτοια αντιβαίνει κάθε έννοια του Κανονικού Δικαίου.

 
Το Νομοσχέδιο Μενέντεζ- Ρούμπιο που εγκρίθηκε την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ και που αναμένεται να επικυρωθεί και από την Ολομέλεια είναι ένα κείμενο που αποκαλύπτει μεταξύ άλλων ότι η Κύπρος μεταβάλεται σε κορυφαίο επίκεντρο των περιφερειακών εντάσεων- ανταγωνισμών των υπερδυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας με φόντο το ενεργειακό και τη γεωστρατηγική σημασία της στην ΝΑ Μεσόγειο.
Η απόφαση για παραχώρηση Αυτοκεφαλίας από Οικουμενικό σε σχισματικά μορφώματα στην Ουκρανία που στάθηκε αφορμή σχίσματος στην Ορθοδοξία είναι μια αμιγώς πολιτική απόφαση που υπαγορεύθηκε και επιβλήθηκε από τ’ αμερικάνικα διευθυντήρια γεγονός που την καθιστά άκυρη στην εκκλησιαστική συνείδηση και παραβατική ως προς την κανονικότητά της.Τμήμα 11 άρθρο (6)  »Εκτίμηση των προσπαθειών της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας να προκαλέσουν και να επηρεάσουν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ηγέτη των 300,000,000 ορθοδόξων χριστιανών παγκόσμια, στην παραχώρηση του αυτοκέφαλου στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. » Σαφή ανάμειξη των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Εκκλησίας.
Ο έλεγχος του τύπου σ’ Ελλάδα και Κύπρο από αμερικάνικο παράγοντα όπως αυτός περιγράφεται στο Τμήμα 11 άρθρο 3 του παρόντος Νομοσχεδίου αποτελεί το τέλος της ελευθερίας του τύπου, της ελευθερίας έκφρασης.  »(3) Καταγραφή της Ρωσικής εθνικής ιδιοκτησίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις χώρες αυτές, συμπεριλαμβανομένης της ονομασίας του του μέσου, της κατά προσέγγιση ακροαματικότητας και εκτίμησης του κατά πόσο αυτό προωθεί απόψεις υποστηρικτικές προς το Κρεμλίνο. » Επιβάλει αναστολή του Συντάγματος ως προς το ισχύον άρθρο 14 γεγονός που θίγει άμεσα κι ανεπανόρθωτα τόσο τ΄ατομικά δικαιώματα των πολιτών όσο και το αυτοδιοίκητο αλλά και την αναγκαία συνθήκη εθνικής κυριαρχίας, εθνικής ανεξαρτησίας. » ‘Αρθρο 14: (Ελευθερία του Τύπου)
1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους. 
2. O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.  » Σαφή ανάμειξη των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις τρίτου κυρίαρχου κι αναγνωρισμένου κράτους.
Το κείμενο σαφέστατα αναφέρει περαιτέρω στρατιωτικοποίηση, μιλιταριοποίηση της χώρας που εγκυμονεί κινδύνους με αναβάθμιση Βάσης της Σούδας, Αεροπορικής Βάσης στη Λάρισα και προβλέπει εκπαίδευση αμερικανικών ελικοπτέρων στην Κεντρική Ελλάδα.  »4) Να διατηρήσει μια ισχυρή ναυτική παρουσία των ΗΠΑ και επενδύσεις στην ναυτική εγκατάσταση στον Κόλπο της Σούδας στην Ελλάδα και να αναπτύξει πιο στενή συνεργασία στο τομέα της ασφάλειας με την τελευταία για να περιληφθούν οι πρόσφατες εγκαταστάσεις των MQ-9 στην Αεροπορική βάση της Λάρισας και η εκπαίδευση ελικοπτέρων των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην κεντρική Ελλάδα. »
Θέτει ως προαπαιτούμενο την απαγόρευση στην Κυπριακή Δημοκρατία να παρέχει ανεφοδιασμό, λιμενισμό σε πολεμικά πλοία της Ρωσίας:
 »13) Να παροτρύνει χώρες στην περιοχή να αρνηθούν λιμενικές υπηρεσίες σε πλοία της Ρωσικής Ομοσπονδίας που αναπτύσσονται για στήριξη της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ-Άσσαντ στη Συρία ».
Πρόκειται για σαφή ευνοιοκρατία των φονταμενταλιστών τρομοκρατών. Απαγορεύοντας την ενίσχυση της νόμιμης κυβέρνησης Άσαντ και του τακτικού στρατού που πολέμησε για 8 χρόνια τα πάσης φύσεως τζιχαντιστικά σχήματα από την ISIS ως την al Nusra νυν ΗΤS, Jaysh al islam, Ισλαμικό Μέτωπο κ.α ευνοεί την ενδυνάμωση ενίσχυση των τελευταίων παραλλαγών τους όσο και τον τουρκικό επεκτατισμό που επωφελείται από την ανάκαμψή της και διείσδυσε ως κατοχικός στρατός στην επαρχία Χαλεπίου καταλαμβάνοντας ζώνη Αφρίν, Τζαραμπλούς, όσο και Ιντλίμπ, Β Χάμα όπου κι εγκατέστησε βάσεις και  »παρατηρητήρια ».
Η προτεινόμενη άρση της απαγόρευσης όπλων από ΗΠΑ προς την Κύπρο που επιβλήθηκε το 1987 ουσιαστικά φωτογραφίζει αναμενόμενη ένταση και δεν είναι καθησυχαστική αναφορά. Το ίδιο το κείμενο στο άρθρο 25) αναφέρει:  »Τουλάχιστον 40,000 Τουρκικά στρατεύματα είναι εγκατεστημένα στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου με κάποια όπλα που έχουν προμηθευτεί από τις ΗΠΑ μέσω της ηπειρωτικής Τουρκίας. » Tί έπραξαν οι όψιμοι σύμμαχοί μας για τη μη εδραίωση ή και απόσυρση αυτών των στρατευμάτων;;;;; Η αξιοπιστία τους έχει κριθεί αμετάκλητα….
YΓ τ΄αποσπάσματα του νομοσχεδίου προέρχονται από philenews
http://dimpenews.com/