Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Και το όνομα αυτής… Ωκεανίς – Στο «πόδι» όλες οι υπηρεσίες για την «λυσσασμένη» κακοκαιρία

«Ωκεανίς» το όνομα της «λυσσασμένης» κακοκαιρίας που θα πλήξει την χώρα. «Καταποντίζεται» η θερμοκρασία σε όλη την χώρα. Χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι παντού.


Μας έχουν συνηθίσει η αλήθεια είναι οι μετεωρολόγοι στην… ονοματοδοσία, κάθε φορά που ο καιρός χαλάει και ακραία φαινόμενα πλήττουν την χώρα μας.

Αυτή τη φορά λοιπόν, η κακοκαιρία που αναμένεται να «σαρώσει» την χώρα πήρε την ονομασία «Ωκεανίς». Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» λοιπόν, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 22/02/2019 και κυρίως το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 – Κυριακή 24/02/2019.

Κάνει «βουτιά» η θερμοκρασία

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη.

Θυελλώδεις άνεμοι

Παράλληλα, το διήμερο Σάββατο 23/02/2019 – Κυριακή 24/02/2019, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες των φαινομένων που θα συνοδεύουν την «Ωκεανίδα» από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 22/02/2019 έως και τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25/02/2019.

Θα… παγώσουμε όλοι

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι ο καιρός, θα παρουσιάσει σοβαρή μεταβολή από το απόγευμα της Παρασκευής προς το Σάββατο και στη συνέχεια, πρώτα από τη Βόρεια Ελλάδα με πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Όπως τονίζει, «μέχρι και χθες υπήρχε σοβαρή διχογνωμία μεταξύ των προγνωστικών μοντέλων. Κάποια προγνωστικά μοντέλα έδειχναν μία ιστορική κακοκαιρία η οποία θα επηρέαζε τις περισσότερες περιοχές της χώρας με χιονοπτώσεις στα πεδινά τμήματα ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Άλλα μοντέλα ήταν περισσότερο συγκρατημένα. Αυτά, έδειχναν χαμηλές θερμοκρασίες πυκνές χιονοπτώσεις αλλά σε καμία περίπτωση έναν ιστορικό χιόνια για την Ελλάδα».




http://www.newsnowgr.com/article/1232361/kai-to-onoma-aftis-okeanis--sto-podi-oles-oi-ypiresies-gia-tin-lyssasmeni-kakokairia-VIDEO.html