Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Σάλος από τη συνέντευξη-ντοκουμέντο που γκρέμισε τους μύθους του ΠολυτεχνείουΌλη η αλήθεια για το Πολυτεχνείο για πρώτη φόρα- Η συνέντευξη που γκρέμισε τους μύθους που έντεχνα καλλιεργήθηκαν επί 44 χρόνια


Αμηχανία (και αφωνία) από όσους καπηλεύτηκαν το Πολυτεχνείο έπειτα από την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» ότι η πύλη έπεσε κατόπιν συμφωνίας φοιτητών - Στρατού!
Αμηχανία από όσους έχουν καπηλευτεί το Πολυτεχνείο μετά τη συνέντευξη- ντοκουμέντο δύο βασικών πρωταγωνιστώνΣάλος έχει προκληθεί από τη συνέντευξη-ντοκουμέντο που ανατρέπει τα δεδομένα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την οποία παραχώρησαν στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο Κυριάκος Σταμέλος, αριστερός και μέλος της συντονιστικής επιτροπής των φοιτητών, και ο Μιχάλης Γουνελάς, επικεφαλής των αρμάτων μάχης που περικύκλωσαν το κτίριο.

Το μείζον που προκύπτει από τη συνέντευξη είναι ότι «αν δεν γινόταν το Πολυτεχνείο, δεν θα χάναμε την Κύπρο», ενώ οι δύο άνθρωποι, αυτόπτες μάρτυρες και πρωταγωνιστές ταυτόχρονα των εξελίξεων, καταρρίπτουν τα επιχειρήματα όσων θέλησαν να καπηλευτούν την εξέγερση. Από τη συνέντευξη-ντοκουμέντο των δύο πρωταγωνιστών στην «κυριακάτικη δημοκρατία» και στον Παναγιώτη Λιάκο με τίτλο «Υπήρξε συμφωνία για να μπει το τανκς στο Πολυτεχνείο» υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις και οι αποκαλύψεις προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση σε όλους τους χώρους, κυρίως της Κεντροδεξιάς.

Ο χώρος της Αριστεράς ωστόσο κράτησε σιγήν ιχθύος, σιώπησε περιέργως, παρότι ο Κυριάκος Σταμέλος είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο αυτόν και είναι αναγνωρισμένη η δράση του κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

«Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι, αν δεν είχαν γίνει τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, πιθανότατα δεν θα είχαμε χάσει την Κύπρο; Δηλαδή, δεν ήταν στις προθέσεις βεβαίως των επαναστατημένων να χαθεί η Κύπρος, αλλά υπήρξε τέτοια ροή στην εκμετάλλευση διότι εμείς δεν ρίξαμε τον Παπαδόπουλο. Φέραμε τον Ιωαννίδη, πάντως. Και ο Ιωαννίδης δεν έπεσε μόνος του, έπεσε λόγω των γεγονότων της Κύπρου. Αρα, λοιπόν, ένα αυθόρμητο κίνημα μετετράπη σε έναν μοχλό εναντίον της πατρίδος» επισήμανε ο Κυριάκος Σταμέλος και ξεκαθάρισε: «Δεν έχω καμία διάθεση αποδόμησης της εξέγερσης, απλά θέλω να πω την αλήθεια».

Τόσο ο Κυριάκος Σταμέλος όσο και ο Μιχάλης Γουνελάς, οι δύο «αντίπαλοι» στην εξέγερση του Πολυτεχνείου που συναντήθηκαν στα γραφεία της «κυριακάτικης δημοκρατίας» έπειτα από 44 ολόκληρα χρόνια, καταρρίπτουν πολλούς μύθους, αποκαλύπτουν συνταρακτικές αλήθειες και, την ίδια στιγμή, με τα λεγόμενά τους για εκείνη τη βραδιά, καταδεικνύουν ότι από ένα σημείο και έπειτα οι εξελίξεις ήταν προϊόν σκηνοθεσίας.

Οπως λέει ο Κυριάκος Σταμέλος, «κάποιοι από μας δεν θέλανε να ανοίξει η πόρτα, θέλαμε να επιτεθεί το τανκς, θέλαμε σύγκρουση», με τον Μιχάλη Γουνελά να τονίζει ότι οι στρατιώτες είχαν βάλει στα πρόσωπά τους πετσέτες για τα δακρυγόνα και να διαψεύδει ότι στον χώρο του Πολυτεχνείου υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές του Στρατού. Διαψεύδουν επίσης ότι υπήρχε νεκρός εντός του χώρου του Πολυτεχνείου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ:

https://www.dimokratianews.gr/content/80767/kolafos-gia-tin-aristera
https://tideon.org/index.php/2012-02-03-08-49-48/2012-02-16-21-08-12/13454-kolafos-gia-tin-aristera

4 σχόλια:

 1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΟΣΑ ΣΙΓΟΨΗΘΥΡΙΖΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ !!
  Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΦΤΑΝΕΙ !!
  ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟ ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΕΓΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΕΥΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το φθινόπωρο του 1973, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ξεκινά μια διαδικασία φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος του. Μετά το δημοψήφισμα του 1973, ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και διόρισε πολιτική κυβέρνηση υπό τον Σπύρο Μαρκεζίνη. Η μεταβατική κυβέρνηση του Σπύρου Μαρκεζίνη ορκίστηκε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 1973. Την ίδια ημέρα παραιτήθηκαν όλοι οι στρατιωτικοί από τις καίριες θέσεις που κατείχαν.
  Κύριοι πυρήνες της 21ης Απριλίου όπως οι υπουργοί Μακαρέζος και Παττακός είχαν παραιτηθεί 28 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Κύρια αποστολή της ήταν να προπαρασκευάσει και να διεξάγει βουλευτικές εκλογές για την 10η Φεβρουαρίου 1974.

  Κατι που δεν ήθελε επ' ουδενί το παλιό κατεστημένο... Λίγες μέρες μετά στήνουν το Πολυτεχνείο με την βοήθεια ξένων δυνάμεων που είχαν δυσαρεστηθεί από την ανεξάρτητη πολιτική του Παπαδόπουλου, με αποτέλεσμα την ανατροπή του καθεστώτος από τον Ιωαννίδη, την καταστροιφή της Κύπρου και την επάνοδο τελικά των σημερινών που έφτασαν την Ελλάδα εδώ που την έφτασαν... Αυτή είναι η πραγματική ιστορία κι όχι αυτή που διδάσκουν οι υπάλληλοι του καθεστώτος από έντυπα και σχολεία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή