Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Η σαλάτα του τσοπάνη

Μια σαλάτα με λαχανικά και τραγανή αραβική πίτα που σερβίρουμε με ένα ωραίο, λεμονάτο ντρέσινγκ. 

Μερίδες:για μια μεγάλη σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:3' Έτοιμο σε:18

Υλικά

3 ντομάτες μεγάλες, καλά ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα μαζί με τα πράσινα, τρυφερά φύλλα
1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια
1 αγγούρι μικρό, με τη φλούδα του καλά πλυμένη, σε κυβάκια
4-5 ραπανάκια καλά πλυμένα, σε κυβάκια
3 φύλλα μαρουλιού
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 αραβική πίτα μεγάλη
λίγο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μπούκοβο
αλάτι
Διαδικασία Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ την ντομάτα και προσθέτετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τα ραπανάκια κι ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί πριν βάλετε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Χτυπάτε με ένα πιρούνι το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το μπούκοβο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Κόβετε την αραβική πίτα σε 4 μεγάλα κομμάτια και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα σπάτε σε μικρά κομμάτια.

Διακοσμείτε μια πιατέλα με τα φύλλα μαρουλιού, αδειάζετε στο κέντρο τη σαλάτα και περιχύνετε με το ντρέσινγκ. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Ρίχνετε από πάνω τα τραγανά κομματάκια της αραβικής πίτας και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Ιωάννα Σταμούλου

του Ηλία Μαμαλάκη