Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Στην Σουηδία ζουν την εποχή του αντιχρίστου και του τσιπαρίσματος

σχόλιο Γ.Θ : Τα νεοταξικά ελληνόφωνα sites και φυσικά τα σατανοκάναλα παρουσιάζουν την είδηση σαν ένα τεχνολογικό νέο προκειμένου να συνηθίζουμε στο ανοσιούργημα των προσκυνημένων του εξαποδίτη.
Εγρήγορση και αντίσταση στα σχέδιά τους έως τέλους!

Η τεχνολογία έχει εισβάλλει για τα καλά στις ζωές μας και πλέον η καθημερινότητά μας βασίζεται στις μαγνητικές και ηλεκτρονικές διαδράσεις συσκευών και κυκλωμάτων που χρησιμοποιούμε για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις εργασίες και στις ασχολίες μας. Wi-Fi, Bluetooth, NFC, όλα τα πρωτόκολλα χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση του χρήστη, διαβιβάζοντας ψηφιακά τα καθημερινά του "μικρο-αιτήματα". Για παράδειγμα, το NFC (Near Field Communication - Επικοινωνία Κοντινού Πεδίου) που πλέον υποστηρίζουν όλα τα σύγχρονα smartphones σάς επιτρέπει να πληρώνετε με το κινητό σας ή να ελέγχετε τις γύρω σας συμβατές συσκευές. Ως γνωστόν, το smartphone πλέον χρησιμοποιείται για αμέτρητες χρήσεις τέτοιου είδους. Τώρα, σκεφθείτε μια υλοποίηση, όπου δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιείτε το κινητό σας...



NFC, η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα κινητά, αλλά και... τα εμφυτεύματα


Σουηδοί, οι φίλοι της τεχνολογίας

Στη Σουηδία, παραπάνω από 3.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με... μικροτσίπ. Έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και μπορεί να είναι το κλειδί για δεκάδες εφαρμογές της καθημερινότητάς σας. Ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση κλειδιών, πιστωτικής κάρτας, αλλά και εισιτηρίων για το τρένο.

Μπορεί να μοιάζει με οργουελικός εφιάλτης, όμως στη Σουηδία αποτελεί πραγματικότητα για το ολοένα και αυξανόμενο κοινό, που προτιμά να ζει με μεγαλύτερες ανέσεις, παρά να ανησυχεί για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικότητάς του.

Τα πρώτα εμφυτεύματα χρησιμοποιήθηκαν το 2015 στη Σουηδία, αλλά και σε άλλες χώρες. Οι Σουηδοί πλέον δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο τομέα, με τους πολίτες να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις νέες τεχνολογίες και να διατίθενται να μοιράζονται τις προσωπικές τους πληροφορίες, ως μέρος μιας κοινωνίας που λειτουργεί με διαφάνεια.



Μπορούν να αποθηκεύσουν εισιτήρια τρένων, κωδικούς εισόδου, πληροφορίες για αυτόματους πωλητές και άλλαΜια γυναίκα από τη Σουηδία, η Ulrika Celsing έχει ένα μικροτσίπ στο χέρι της , το οποίο έχει αντικαταστήσει την κάρτα της για το γυμναστήριο, αλλά και το κλειδί για το γραφείο της. Η 28χρονη περνά το χέρι της κοντά σε ένα μικρό κουτί και πληκτρολογεί τον κωδικό της για να εισέλθει στον χώρο εργασίας της.

Η κρατική σιδηροδρομική υπηρεσία SJ ξεκίνησε να σκανάρει τα βιομετρικά τσιπ στα χέρια των επιβατών πριν από περίπου έναν χρόνο. Γύρω στους 130 ανθρώπους χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο για να πληρώνουν το εισιτήριό τους.

Η χώρα, που έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια, δείχνει ιδιαίτερα "άνετη" με τον διαμοιρασμό προσωπικών πληροφοριών, το οποίο σίγουρα βοήθησε στην ευρύτερη διείσδυση του μικροτσίπ.

Η κρατική σιδηροδρομική υπηρεσία SJ ξεκίνησε να σκανάρει τα βιομετρικά τσιπ στα χέρια των επιβατών πριν από περίπου έναν χρόνο.

Οι πολίτες της Σουηδίας έχουν αποδεχτεί εδώ και καιρό τον διαμοιρασμό των προσωπικών τους πληροφοριών, οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι πολίτες μπορούν να μάθουν, για παράδειγμα, τον μισθό που λαμβάνει κάποιος συμπολίτης τους με ένα απλό τηλεφώνημα στην αρμόδια υπηρεσία.

Η τεχνολογία των εμφυτευμάτων

Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούν και αυτά την τεχνολογία NFC και χρησιμοποιούνται όπως αναφέραμε σε κινητά και πιστωτικές κάρτες, είναι "παθητικής" φύσης, που σημαίνει ότι κρατούν πληροφορίες, οι οποίες μπορούν να διαβαστούν από άλλες συσκευές, αλλά δεν μπορούν να διαβάσουν πληροφορίες.

Μπορούν να αποθηκεύσουν εισιτήρια τρένων, διάφορους κωδικούς εισόδου, πληροφορίες για αυτόματους πωλητές και άλλα.



Η εμφύτευση

Μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των media οργάνωσε ένα event, στο οποίο προέτρεψε τους εργαζομένους της να δοκιμάσουν τα εμφυτεύματα. Η Ulrika Celsing αναφέρει ότι ένιωσε ένα απλό τσίμπημα όταν μπήκε το τσιπ στο χέρι της με μια ένεση. Πλέον το χρησιμοποιεί καθημερινά και δεν φοβάται για την παραβίαση της ιδιωτικότητάς της.

"Δεν πιστεύω ότι η υπάρχουσα τεχνολογία μπορεί να καταφέρει να χακάρει το τσιπ μου. Ίσως στο μέλλον γίνει κάτι τέτοιο, αλλά μπορώ να το αφαιρέσω ανά πάσα στιγμή.", αναφέρει η Ulrika.



Τα προβλήματα

Ένας μικροβιολόγος, ο Ben Libberton, που εργάζεται στα Εργαστήρια MAX IV αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος με την συγκεκριμένη μέθοδο. "Τα εμφυτεύματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν μολύνσεις ή αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος", προειδοποιεί.

"Το μεγάλο ρίσκο είναι, όμως, τα δεδομένα που περιλαμβάνει το τσιπ. Αυτή τη στιγμή ο όγκος δεδομένων είναι μικρός, όμως στο μέλλον μπορεί να μεγαλώσει. Το ερώτημα είναι: τι δεδομένα συλλέγονται και ποιος τα διαμοιράζεται. Αν, για παράδειγμα, έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα που εντοπίζεται από το τσιπ, τότε ποιος μπορεί να το μάθει και πότε;", αναφέρει ο ερευνητής.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης.
zougla.gr
http://corfiatiko.blogspot.gr