Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ! Συρορθόδοξος Επίσκοπος: Ζουν οι απαχθέντες Μητροπολίτες!

Του Άγγελου Ρούσσου

Κι ενώ πριν από λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την απαγωγή των Επισκόπων Χαλεπίου, Παύλου, αδερφού του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη και του Συρορθόδοξου Ιωάννη Ιμπραήμ, μια δήλωση έρχεται να ανακινήσει την υπόθεση και να γεννήσει ελπίδες!
Ο Λιβανέζος ΣυρΟρθόδοξος επίσκοπος Daniel Kourie κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 47η επέτειο των εμφανίσεων της Παναγίας και με τα πορτραίτα των δύο επισκόπων να εκτίθενται μέσα στην εκκλησία ζήτησε από την κυβέρνηση του Λιβάνου να καταστήσει την υπόθεση «εθνικό σκοπό», υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι απαχθέντες είναι ζωντανοί!

Η δήλωση του Συρορθόδοξου Επισκόπου της Βηρυτού, ο οποίος μίλησε το Σάββατο στην τελετή που σημάδεψε την 47η επέτειο των εμφανίσεων της Παναγίας στον καθεδρικό ναό των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Moussaitbeh, κοντά στη Βηρυτό, έρχεται σε μια περίοδο που η υπόθεση φαίνεται να έχει βαλτώσει, που η Δύση παίζει με τεράστια επιτυχία το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου, η τύχη των Επισκόπων αγνοείται και έχουν μείνει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και οι Συροϊακωβίτες να κάνουν διαρκείς εκκλήσεις και να κραυγάζουν αγωνιωδώς.

Ο εορτασμός αυτών των εμφανίσεων της Παναγίας, γίνεται πάντα την πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα, και συνεπώς φέτος συνέπεσε με την 4η επέτειο της απαγωγής στη Συρία (22 Απριλίου 2013) των δύο Επισκόπων του Χαλεπίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής για τη διπλή επέτειο, ο επίσκοπος Daniel Kourie, πρόεδρος της επιτροπής που ήταν επιφορτισμένη με την υπόθεση, προσπάθησε να καθησυχάσει. Όσο γνώριζε ο ίδιος και ανέφερε «οι δύο επισκόποι είναι ακόμα ζωντανοί. […] Εκείνοι που πιστεύουν διαφορετικά πρέπει να μας προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την αξίωσή τους». Ο πρόεδρος της επιτροπής πρόσθεσε ότι η επιτροπή έχει χτυπήσει σε κάθε δυνατή πόρτα, στο Λίβανο και τη Συρία, κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να βρουν τους δύο επισκόπους.

Ο επίσκοπος Kourie κάλεσε τις αρχές του Λιβάνου να καταστήσουν την υπόθεση αυτή εθνική υπόθεση, δεδομένης της επίδρασής της στη διαθρησκευτική συνύπαρξη και στο διάλογο. Καταδίκασε δε τους «θρησκευτικούς και εθνοτικούς καθαρισμούς στη Συρία, το Ιράκ και την Αίγυπτο» και τα κράτη που την υποστηρίζουν παρέχοντας άντρες, όπλα και χρήματα.

Πηγή