Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πέστο με αβοκάντο, σκόρδο, βασιλικό

Η καλύτερη σάλτσα για τα σπαγγέτι, τώρα την άνοιξη. Τα αβοκάντο και ο βασιλικός είναι στην εποχή τους.
Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
2-3 σκελίδες σκόρδο
10 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
Λίγα φύλλα μαϊντανού ή ρόκα
4-5 κομματάκια παρμεζάνα(Κατά την γνώμη μας δεν είναι απαραίτητη ,για δοκιμάστε το χωρίς αυτήν ,νηστεία έχουμε…)
1 κουταλιά σούπας κουκουναρόσπορο ή καρύδια ή φουντούκια
Ελαιόλαδο όσο πάρει
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τα φύλλα των αρωματικών και κόψτε το αβοκάντο σε κύβους
Σε μια μουλινέτα τοποθετήστε όλα τα υλικά
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη βάλετε ελαιόλαδο τώρα
Λιώστε τα υλικά ώσπου να γίνει πολτός
Τώρα προσθέστε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι -ετοιμο!
Αξιοποιήστε το πέστο σας για τις καλύτερες μακαρονάδες που έχετε δοκιμάσει!
Τι να κάνετε το υπόλοιπο πέστο; Βάλτο το στο ψυγείο για κάμποσες ημέρες ή φάτε το σε μπρουσκέτες με υπέροχες ντομάτες.