Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Αποκαλύπτουμε… ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: «ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ»!!!
ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Ο Κινέζος ΥΠΑΜ προειδοποίησε ότι η τεταμένη κατάσταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας θέτει την απειλή μιας άμεσης αντιπαράθεσης και κάλεσε το στρατό, την αστυνομία και γενικότερα τον πληθυσμό της χώρας να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας!

Ο Τσανγκ Γουάνκουαν έκανε την εν λόγω δήλωση κατά τον έλεγχο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην ανατολική παράκτια επαρχία Zhejiang της Κίνας, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η σοβαρότητα της κατάστασης σε εθνικό επίπεδο ασφάλειας θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, ιδίως όταν πρόκειται για απειλές που αφορούν τη θάλασσα, δήλωσε ο Τσανγκ.
«Ο κινεζικός στρατός, οι αρχές και οι πολίτες πρέπει να είναι έτοιμοι για άμεση κινητοποίηση, σε περίπτωση ενός «πολέμου των λαών στη θάλασσα», πρόσθεσε.
Η δήλωση του Τσανγκ έρχεται εν μέσω μίας σειράς πρωτοφανών εντάσεων σε όλην την περιοχή γύρω από τα νησιά στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου το Πεκίνο έχει χτίσει διαδρόμους προσγείωσης και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε αναδυόμενους υφάλους, ενώ τα συγκεκριμένα νησιά διεκδικούνται και από άλλες ασιατικές χώρες, όπως για παράδειγμα οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ιαπωνία.
Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αποσταλεί πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη στις περιοχές γύρω από τα επίμαχα νησιά, υποστηρίζοντας ότι η ενέργειά τους αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει τις αρχές της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον έχει επίσης εμπλακεί σε μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες εκδόθηκε απόφαση από το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ, με έδρα τη Χάγη με την οποία αρνείται ότι οι διεκδικήσεις της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας έναντι των γύρω χωρών έχουν νομική βάση.
Στην απόφαση αναφέρεται ότι διάφορες ενέργειες της Κίνας έχουν παραβιάσει την εθνική κυριαρχία των Φιλιππίνων. Το Πεκίνο, σε πρώτο σχόλιό του για το ζήτημα, αποκάλεσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου «αβάσιμη» και δήλωσε ότι δεν την αποδέχεται.
Την μη αποδοχή της απόφασης ανακοίνωσε και η Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν ή εθνικιστική Κίνα), η οποία διεκδικεί από το 1949 τη νομική συνέχεια του κινεζικού κράτους από το Πεκίνο.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων, από την πλευρά του, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 30 Ιουνίου, κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση μέρη σε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, ενώ το Βιετνάμ, όσο και η Ιαπωνία από την πλευρά τους, χαιρέτισαν την απόφαση.

Οι σχέσεις των ασιατικών χωρών κρέμονται από μία κλωστή, με την εμπλοκή των Αμερικάνων, που από την πλευρά τους θέλουν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους έναντι της Κίνας, αποδεικνύει ότι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή κατάσταση, με απρόβλεπτη εξέλιξη…