Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ… «HOTEL CALIFORNIA»

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Το ξέρετε ότι το άρθρο 352 της συνθήκης ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Article 352 of the Treaty on the Functioning of the European Union,
(TFEU), επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει οικονομικό πόλεμο σε κάθε κράτος μέλος, επιβάλλοντας με εξαναγκασμό της θέλησή της επάνω στους πολίτες των χωρών, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν ;;
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος, Martin Armstrong, αυτή είναι μια καταπληκτικα απολυταρχική θέση και δεν πρόκειται απλά για την επιδίωξη με αυτόν τον τρόπο διατήρησης ενός ενιαίου νομίσματος μεταξύ των χώρων της Ένωσης, αλλά ξεκάθαρα για την δημιουργία ενός συγκεντρωτικού απολυταρχικού Κέντρου που θα κατευθύνει με εκβιαστικό τρόπο τις ζωές των Ευρωπαίων σύμφωνα με τα ιδιοτελή του συμφέροντα.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό που φαίνεται να είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό είναι μια πολύ βρώμικη κίνηση προς μια ολοκληρωτική κατάρευση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος των Ελλήνων να αποφασίσουν για το μέλλον τους σχετικά με την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό, δηλαδή το ελληνικό δράμα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Martin Armstrong, αντικατοπτρίζεται με τον καλύτερο τρόπο όσο και αν αυτό εκ πρώτης ακούγεται παράδοξο, με το παλιό πασίγνωστο τραγούδι των Eagles, «Hotel California», όπου αναφαίρεται η φραση που δείχνει πως ότι και να κανεις, δεσμευεσε και αλυσωδένεσε, «you can check-in, but you can never leave», δηλαδή «μπορείς να μπεις αλλά δεν μπορέις ποτέ να φύγεις».
Στην πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η κατάρρευση της Ευρώπης. Η Ε.Ε. ποδοπατεί όλες τις αρχές, οι οποίες επί πολλά χρόνια είχαν συμφωνηθεί στην Ευρώπη: Ελευθερία, Διαφορετικότητα, Επικουρικότητα, Αυτοδιάθεση, Δημοκρατίας, Απουσία της Τυραννίας και Σκλαβιάς.
Σε μια ελεύθερη και δημοκρατική Ένωση ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει για το μέλλον του. Αυτό το δικαίωμα το οποίο ισχύει ήδη για το άτομο έχει μείζονα λόγο να ισχύει για ένα κράτος. Είναι φυσικός νόμος. Είναι έμφυτο σε κάθε ζωντανό ον και οργανισμό. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όμως αυτό είναι για… τον κάλαθο των αχρήστων.
Όσον αφορά το δημοψήφισμα της Κυριακής, είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγραψε η New York Times, ότι οι Έλληνες είναι πιο επιρρεπείς στο ΟΧΙ αν και όλο και πιο σπάνια το χρησιμοποιούν. Το ΟΧΙ τους θυμίζει το ιστορικό τους ΟΧΙ στους Ιταλούς το 1940 και ταυτίζεται με την ηρωική τους αντίσταση κατά των επιδρομέων, φασιστών και ναζιστών Γερμανών.
Στην σημερινή συγκυρία βέβαια, όπως το τονίζει η αμερικανική εφημερίδα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά αλλά στο ελληνικό υποσυνείδητο φαντάζει πολύ καλυτέρα ένα ΟΧΙ από ένα ΝΑΙ, απέναντι ακριβώς στους ίδιους που οι πρόγονοι τους κατέστρεψαν την χώρα στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Δεν έχει δίκιο ;

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
http://nikosxeiladakis.gr