Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Huffington Post: Ο αμερικάνικος εφιάλτης ( Ρωσία-Κίνα-Γερμανία) έγινε πραγματικότητα κατά τα δύο τρίτα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια προσπαθούν  να χρησιμοποιήσουν  την μέθοδο των οικονομικών κυρώσεων ,
 για να στερήσουν  από την Ρωσία το  απαραίτητο  ειδικό βάρος στην διεθνή σκηνή, γράφει σε άρθρο του , ο  ισραηλινός αρθρογράφος και συγγραφέας Jizzak Adizes.
«Η απάντηση της Μόσχας μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι η ίδια η Ουάσινγκτον,  θα χάσει το προβάδισμα που έχει  στο διεθνές γίγνεσθαι , και  για αυτό είμαι σίγουρος», γράφει ο  Adizes. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο Λευκός Οίκος φοβάται ότι η Μόσχα θα δημιουργήσει μια ισχυρή οικονομική συμμαχία με το Πεκίνο και το Βερολίνο. Η Γερμανία δεν έχει ακόμη προσχωρήσει σε οικονομική συμμαχία με την  Ρωσία, αλλά αυτό θα υλοποιηθεί εν καιρό,  τονίζει ο  Adizes.
Η αντιπαράθεση  των ΗΠΑ με την Ρωσία θα μπορούσε να στερήσει στην κυβέρνηση της Ουάσιγκτον, την ηγετική θέση  της στη διεθνή σκηνή, τονίζει  ο Ισραηλινός συγγραφέας Jizzak Adizes. Σύμφωνα με τον ίδιο μέσα από τις σελίδες του  περιοδικού  The World Post , εάν  λάβει χώρα σύντομα η ένωση, (  Ρωσίας, Κίνας και Γερμανίας) , η  αμερικανική πολιτική ηγεσία είναι πιθανό να χάσει εντελώς την αξιοπιστία της  στις διεθνείς υποθέσεις, αναμεταδίδει και ο ρωσικός τύπος  σε άρθρο του.
Σύμφωνα με  τον Ισραηλινό συγγραφέα  ,  ο ίδιος είχε πρόσφατα την ευκαιρία να συναντήσει  κάποιον  «σεβαστό καθηγητή του  Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ» , ο οποίος του είπε ότι η Ουάσιγκτον είναι τρομοκρατημένη από την προοπτική της δημιουργίας,  ακριβώς μιας τέτοιας συμμαχίας. Ωστόσο, οι έως τώρα  ενέργειες των ΗΠΑ, παραδόξως, προκάλεσαν  μια ακόμη μεγαλύτερη και ταχύτερη προσέγγιση  του  Πεκίνου με την Ρωσία  ακόμη και  σε στρατιωτικό επίπεδο , τονίζει  ο συγγραφέας.
Κατά την άποψη του ιδίου, η Ουάσινγκτον εδώ και καιρό «επιθυμεί» να «εξαφανίσει»  τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν,  «να τον ταπεινώσει και να δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα στην  Ρωσία», με την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης των ανδρείκελων στο Κίεβο. Αλλά ο Ρώσος ηγέτης ήταν  σε θέση να  «επωφεληθεί  από την κατάσταση αυτή »,  καταλαμβάνοντας την  Κριμαία, ενώ η δύση αντέδρασε με την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, θυμίζει ο  Adizes.
Ωστόσο,  σοβαρές ζημιές στην Ρωσία  δεν επήλθαν από τις κυρώσεις, κάτι το οποίο γύρισε «μπούμερανγκ» στις  ίδιες τις ΗΠΑ, τονίζει ο συγγραφέας .  «Η Ρωσία επέζησε του Ναπολέοντα και του Χίτλερ , από τις  κυρώσεις των ΗΠΑ δε θα  επιβίωνε; »,  γράφει ο Adizes.  Επιπλέον, τα οικονομικά μέτρα από την Δύση εναντίον των Ρώσων συσπείρωσαν ακόμη περισσότερο  τον λαό  γύρω από τον πρόεδρο, ο οποίος θεωρείται πλέον ως «εθνικός ήρωας».
Λόγω των κυρώσεων, η Ρωσία ήρθε σε συμφωνία με την  Κίνα για την παράδοση τεράστιας ποσότητας φυσικού αερίου από την Σιβηρία,  ανακοίνωσε την  συμπαραγωγή στην κατασκευή αεροσκαφών , και ίδρυσε την  Τράπεζα Ανάπτυξης του συνασπισμού των χωρών BRICS, η οποία θα λειτουργεί ως το ΔΝΤ της Ασίας, σημείωσε ο  Adizes. Η Ρωσία θα  ενεργοποιήσει  σύντομα την  κινεζική  υποδομή πληρωμών αντί του  δυτικού συστήματος SWIFT. Όλα αυτά τα βήματα μπορεί να οδηγήσουν  στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ «θα παραμείνουν  στην περιφέρεια των γεγονότων και όχι πλέον στον πυρήνα των αποφάσεων  »,  τουλάχιστον με την οικονομική έννοια, γράφει ο συγγραφέας.
Έτσι, έχουμε τον αμερικανικό εφιάλτη  ο οποίος έγινε  «πραγματικότητα κατά τα δύο τρίτα» , αφού η  ρωσο-κινεζική συμμαχία είναι γεγονός και απομένει μόνο  η Γερμανία,  συνεχίζει ο συγγραφέας . Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα μιας τέτοιας συμμαχίας είναι  σχετικά μικρή , εξακολουθεί να είναι εφικτή. Μόσχα και  Βερολίνο παραδοσιακά διατηρούν  στενούς δεσμούς, και  θα ήταν πιο κερδοφόρο να συνεργαστούν μεταξύ τους  , ΠΑΡΑ με τις  Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι για το οποίο είναι  βέβαιος  ο Adizes.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, έτσι, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν εναγωνίως να στερήσουν  από την Ρωσία το  αναγκαίο βάρος στην διεθνή σκηνή, η αντίδραση της Μόσχας μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα χάσουν τη θέση τους ως  παγκόσμιας ηγέτιδας . Αυτό θα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στο γεωπολιτικό τοπίο του πλανήτη με συγκρούσεις «τεκτονικού τύπου».