Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η Ανατολική Μεσόγειος Θάλασσα μετατρέπεται σε «τρίγωνο των Βερμούδων».

Η Αίγυπτος θα αγοράσει 12 ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Su-35

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα El Watan,  η Αίγυπτος θα αγοράσει 12 ρωσικά υπερσύγχρονα υποστρατηγικά μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου Su-35, αναφέρει το έγκυρο ρωσικό αμυντικό πόρταλ postskriptum.org.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο τύπος αυτού του αεροσκάφους διαθέτει εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά , καθώς και δυνατότητες αεροπορικής υπεροχής από οποιαδήποτε άλλο μαχητικό αεροσκάφος που ανήκει στην κατηγορία  αυτή στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών μαχητικών 5ης γενιάς  F-35 και F-22 Raptor. Εμείς επισημαίνουμε απλά ότι το αεροσκάφος αυτό, διαθέτει εκτός όλων των άλλων, ηλεκτρονικά  συστήματα τα οποία  «τυφλώνουν» , εχθρικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία!!
Μια άλλη αιγυπτιακή εφημερίδα, El-Badil, παρουσιάζει  έναν μακρύ κατάλογο των αιγυπτιακών αγορών όπλων από την Ρωσία. Σύμφωνα με αυτήν την «λίστα» οι Αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις  θα  αγοράσουν, βομβαρδιστικά αεροσκάφη  MiG-35, MiG-29, Su-30, αντιπυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300, κινητά αντιαεροπορικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς  Tor-2, καθώς  και αντιαρματικούς πυραύλους kornet .
Σύμφωνα με παλιότερο άρθρο μας στο pentapostagma.gr, ΠΡΩΤΟΙ είχαμε παρουσιάσει την λίστα του ρωσικού οπλισμού , η οποία θα « υλοποιείτο» εν ευθέτω χρόνο από τον Αιγύπτιο Στρατάρχη Αλ –Σίσι, Πρόεδρο της χώρας.
Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα izvestia.ru, η Αίγυπτος θα προμηθετεί  πολεμικό εξοπλισμό αξίας 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ρωσία.Χρήματα που θα τα καταβάλει η Σαουδική Αραβία
su-35
Την υπογραφή της συμφωνίας επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αμυντικής συνεργασίας (FSMTC) της Ρωσίας, Alexander Fomin.
Συγκεκριμένα, βάση της συμφωνίας, η Αίγυπτος θα εντάξει στο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της, μαχητικά αεροσκάφη MiG-35, άρματα μάχης Τα-90S, αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, S-400 και «Buk-M2E» «Tor-M2E»,΄καθώς και συμβατικά υποβρύχια τύπο kilo project- 636. Επίσης η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με την Γαλλία για την προμήθεια υπερσύγχρονων φρεγατών τύπου FREMM, οι οποίες διαθέτουν το στρατηγικό πύραυλο  SCALP NAVAL ,με εμβέλεια 1000 χλμ.
Τονίζουμε ότι τα γεωπολιτικά συμφέροντα τα οποία διακυβεύονται στο τρίγωνο Ελλάδα, Βόσπορος( Τουρκία), Κύπρος, Αίγυπτος είναι απλώς ΤΕΡΑΣΤΙΑ.
Από την  περιοχή αυτή θα διέρχεται ένα μεγάλο ποσοστό των παγκόσμιων αγαθών του «δρόμου του Μεταξιού», από την Κίνα, αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, (Turk Stream) κά, η νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα ενώνει την ερυθρά θάλασσα με την Μεσόγειο, με δεδομένη την  ύπαρξη  τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην αποκαλούμενη «Λεκάνη της Λεβαντίνης». Επίσης τα κοιτάσματα  υδρογοναθράκων της Λιβύης μετά την εκδίωξη των «αλλοπρόσαλλων» ισλαμιστών δολοφόνων, με την τοποθέτηση ενός Λίβυου Στρατηγού ως επικεφαλής αποτελούν δέλεαρ , ειδικά για την ΕΕ και την Γερμανία.
Ο Αιγύπτιος Στρατάρχης Αλ-Σίσι πρώην  επικεφαλής των αιγυπτιακών στρατιωτικών υπηρεσιών, έχει γίνει «κοινωνός» του τεράστιου παιχνιδιού που διαδραματίζεται στην Ανατολική Μεσόγειο, και «εισέρχεται» ενεργά  στο παιχνίδι αυτό, εξοπλίζοντας την χώρα του για τα επερχόμενα.
Υπενθυμίζουμε επίσης την ολοένα και κλιμακούμενη δυσμενώς κατάσταση στην Ουκρανία, ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία. Για όσους «βλέπουν», έχουμε μια συνεχή συγκέντρωση επίλεκτων  στρατιωτικών δυνάμεων και μέσων, στην Ανατολική Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Βαλτική. Από την άλλη πλευρά έχουμε αντίστοιχες συγκεντρώσεως  από τον ρωσικό στρατό, με την ενεργοποίηση ενός ιδιαιτέρα μεγάλου όγκου δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών δυνάμεων. Η Ρωσία δε, έχει σχεδόν σε συνεχή πολεμική επαγρύπνηση ένα μέρος του ρωσικού στρατού,εναλλάξ  σε όλη την αχανή επικράτεια της!!!
mediteranean
Μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα τολμούμε να τονίσουμε ότι η κατάσταση αυτή, για την Ελλάδα  κατά κάποιο τρόπο «προσομοιάζει» με την περίοδο πριν την έναρξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Επισημαίνουμε ότι και τότε η φτωχή χώρα μας χρωστούσε και μάλιστα πολλά χρήματα. Τα οποία χρήματα « σβήστηκαν», με την συμμετοχή μας στο  Αγγλοσαξονικό μπλοκ. Σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική και τον ρόλο των Βρετανών διαδραματίσουν πιθανόν οι Ρώσοι και οι Κινέζοι.