Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς στρατηγικούς πυραύλους.

«Το αμερικανικό σύστημα πυραυλικής άμυνας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς στρατηγικούς πυραύλους»,
δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Ράγκοζιν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία».



«Αλλά, ούτε υπάρχει προοπτική,  η αμερικανική πυραυλική άμυνα να είναι σε θέση να σταματήσει ή να υπονομεύσει το ρωσικό στρατηγικό δυναμικό», δήλωσε ο Ράγκοζιν. 



Διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για τα σχέδια της Ρωσίας για τον επανεξοπλισμό της

«Μέχρι πριν από τρία χρόνια υπήρχαν πολλές ειρωνείες σχετικά  με την κατάσταση των  όπλων μας. Στη συνέχεια, όλοι νομίζανε ότι παράγαμε  ‘γλάστρες’. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι ΗΠΑ τώρα ανησυχούν σοβαρά για τα σχέδιά μας και τον επανεξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.



Αυτό γίνεται όχι μόνο για τα ποσοτικά σχέδιά μας, αλλά για την ποιότητα του στρατιωτικού εξοπλισμού μας που αναπτύσσεται γοργά από έτος σε έτος, είπε ο Ράγκοζιν.



Επεσήμανε ότι μόνο το 2014 η Ρωσία παρήγαγε 170 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 42 είναι πολιτικά και τα άλλα στρατιωτικά, 289 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 30 είναι πολιτικά, 87 πλοία και νέος εξοπλισμός σε 50 υπάρχοντα, 5 υποβρύχια, δύο από τα οποία έχουν γίνει εξαγωγή στο Βιετνάμ.



«Κατά το ίδιο διάστημα, έχουμε κατασκευάσει 80 διαστημόπλοια, κάναμε 52 εκτοξεύσεις από το έδαφος της Ρωσίας και του Μπαϊκονούρ. Δεκάδες ...διηπειρωτικούς πυραύλους, πυροβόλα, πυρομαχικά, όσα χρειάζονται τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη. Το 2010 υπήρχαν μόνο λίγες μονάδες από αυτά τα  είδη», είπε ο Ράγκοζιν.



Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αυτή τη στιγμή στη Ρωσία λειτουργούν 1350 επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος, που τεχνικά επανεξοπλίζονται.

Επί του παρόντος στις επιχειρήσεις αυτές απασχολούνται περίπου δύο εκατομμύρια άτομα.



Ο Ράγκοζιν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητά αυστηρό έλεγχο των παραγομένων  και ζητά όλες τις λεπτομέρειες από το κάθε τι που σχετίζεται με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.



Ο ίδιος τόνισε ότι ο πραγματικός λόγος για την επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας είναι ο ανεξάρτητος και ταχύς ρυθμός ανάκαμψης της ρωσικής ισχύος και η κατάσταση στην Ουκρανία δράττεται  ως μοναδική ευκαιρία της Δύσης και του Ομπάμα προσωπικά  να εμποδίσει αυτήν την ανάπτυξη.



«Όσο για την ΕΕ, αυτή δυστυχώς, παραβλέπει  τη βούληση και τη δική της σκέψη και τηρεί τη λογική του ΝΑΤΟ».
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος